Οραντζέτες (Γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού με σοκολάτα)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για οραντζέτες, δηλαδή γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού με σοκολάτα, οι οποίες μπορούν να διατηρηθούν για έως και δύο μήνες. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο των φλούδων πορτοκαλιού σε σιρόπι ζάχαρης μέχρι να γίνουν διάφανες και ημιδιάφανες, μετά την οποία αφήνονται να στεγνώσουν για 12-24 ώρες.

Ακολούθως, οι φλούδες βουτιούνται σε λιωμένη σοκολάτα και αφήνονται να στερεοποιηθούν πριν αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο. Η συνταγή απαιτεί λίγο χρόνο προετοιμασίας και αναμονής, αλλά το αποτέλεσμα είναι γευστικό και μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε παρακάτω

Χρόνος: 1 1/4 ώρα + 12-24 ώρες αναμονή

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 48 κομμάτια):

3 μεγάλα πορτοκάλια

1 φλ. ζάχαρη+ επιπλέον για πασπάλισμα (προαιρετικά)

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια

Εκτέλεση:

Ξεπλένετε καλά τα πορτοκάλια κάτω από τρεχούμενο νερό. Με ένα μαχαίρι, κόβετε μια λεπτή φέτα από την κορυφή και τον πάτο και ύστερα τα χαράζετε με το μαχαίρι σε τέσσερα μέρη, χωρίς να φτάσετε μέχρι την ψίχα και αφαιρείτε την φλούδα  τους. Ύστερα, κόβετε κάθε κομμάτι φλούδας, από πάνω μέχρι κάτω, σε 4 όμοιες λωρίδες.

Βάζετε τις λωρίδες φλούδας σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε μπόλικο νερό που να τις σκεπάζει 2 δάχτυλα, τις αφήνετε να κοχλάσουν, τις βράζετε για 3-4 λεπτά και τις στραγγίζετε. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μια δεύτερη φορά.

Βάζετε στην κατσαρόλα 1 φλ. ζάχαρη με 2 φλ. νερό και βράζετε το μίγμα ανακατεύοντας μέχρι να κοχλάσει και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τις στραγγισμένες φλούδες, αφήνετε να κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και τις σιγοβράζετε για 30-35 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο σιρόπι και οι φλούδες να γίνουν λίγο διάφανες. Αποσύρετε την κατσαρόλα και αφήνετε τις φλούδες στην κατσαρόλα με τα υπολείμματα του σιροπιού για 5 λεπτά.

Στο μεταξύ, ντύνετε είτε το ταψί του φούρνου, είτε ένα δίσκο με αντικολλητική λαδόκολλα. Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να βγάλετε τις φλούδες από την κατσαρόλα και τις απλώνετε στο ταψί (ή το δίσκο) Τις αφήνετε να στεγνώσουν για 12 ή καλύτερα 24 ώρες. Ύστερα, τις πασπαλίζετε, αν θέλετε, με 3-4 κουταλιές ζάχαρη.

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί (σε ένα πυρίμαχο μπολ, πάνω από μια μικρή κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό).

Ετοιμάζετε ένα δεύτερο ταψί ή δίσκο με καθαρή λαδόκολλα. Παίρνετε μία-μία τις γλασέ φλούδες και τις βουτάτε μέχρι τη μέση, ή περισσότερο στη λιωμένη σοκολάτα. Την ανασηκώνετε για να πέσει στο μπολ η περισσή και τη βάζετε προσεχτικά στην καθαρή λαδόκολλα. Συνεχίζετε με τις υπόλοιπες φλούδες και αν στο μεταξύ δείτε την σοκολάτα να πήζει, επιστρέφετε για λίγα λεπτά το μπολ στο μπεν-μαρί και την ξαναζεσταίνετε.

Αφήνετε τη σοκολάτα να στερεοποιηθεί και ύστερα κρατάτε τις οραντζέτες κλεισμένες στεγανά σε πλαστικό κουτί, σε ένα δροσερό μέρος (δεν χρειάζονται ψυγείο) και διατηρούνται μέχρι και 2 μήνες.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για οραντζέτες περιλαμβάνει το βράσιμο των φλούδων πορτοκαλιού σε σιρόπι ζάχαρης μέχρι να γίνουν διάφανες.
  • Οι φλούδες αφήνονται να στεγνώσουν για 12-24 ώρες και στη συνέχεια βουτιούνται σε λιωμένη σοκολάτα.
  • Το παρασκεύασμα απαιτεί λίγο χρόνο προετοιμασίας αλλά μπορεί να αποθηκευτεί για δύο μήνες σε αεροστεγές δοχείο.
  • Η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμα γευστικό, καθιστώντας τη συνταγή κατάλληλη για αρχάριους.
Διαβάστε επίσης

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

Χριστουγεννιάτικες Λιχουδιές Yorkshire Puddings

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για παραδοσιακά Yorkshire Puddings, ιδανικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τα υλικά περιλαμβάνουν αυγά, γάλα, αλεύρι, αλάτι και φυτικό λάδι. Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των...

Ρούμι Baba Delight

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του γλυκού "Ρούμι Baba Delight", ένα αφράτο κέικ με σιρόπι ρουμιού. Ξεκινά με την προετοιμασία της ζύμης, που περιλαμβάνει αλεύρι, μαγιά, αυγά και...

Γλυκό Τιραμισού

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τιραμισού που εξυπηρετεί δέκα άτομα και απαιτεί περίπου 35 λεπτά για την προετοιμασία. Χρησιμοποιούνται μπισκότα σαβουαγιάρ, ζεστός εσπρέσο, μέλι και...

“Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά ανά τον κόσμο: Γεύσεις, ιστορίες και παραδόσεις”

Το άρθρο εξερευνά την ποικιλία και τις παραδόσεις των χριστουγεννιάτικων γλυκών ανά τον κόσμο, αναδεικνύοντας τις μοναδικές γεύσεις και ιστορίες που συνδέονται με αυτά. Στην Ευρώπη, γλυκά όπως το...

Ο Παύλος Κυριάκης πανηγυρίζει το 10ο Χρυσό Σκούφο του και αναφέρει: «Η Κύπρος είναι το δεύτερο σπίτι μου»

Ο Παύλος Κυριάκης γιορτάζει την κατάκτηση του δέκατου Χρυσού Σκούφου στην καριέρα του, με τον δεύτερο να απονέμεται στο εστιατόριο Polo του ξενοδοχείου Alasia. Ο Κυριάκης εξέφρασε τη βαθιά του...

Γιορτινοί Λουκουμάδες Χριστουγέννων

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για γιορτινούς λουκουμάδες Χριστουγέννων, που ετοιμάζονται σε μόλις 22 λεπτά. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως γιαούρτι, αλεύρι και χρώμα ζαχαροπλαστικής, οι λουκουμάδες τηγανίζονται...

Κριτσανιστά Τρίγωνα με Κεφαλοτύρι

Το άρθρο παρουσιάζει μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για κριτσανιστά τρίγωνα με κεφαλοτύρι. Η προετοιμασία απαιτεί μόνο 10 λεπτά και το ψήσιμο διαρκεί 22-25 λεπτά, προσφέροντας 10 μερίδες. Τα βασικά...

Πομηλοροτηανιά με κρεμώδη φέτα φλογέρα

Το άρθρο του Θεόδωρου Ελευθερίου παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για πομηλοροτηανιά με κρεμώδη φέτα φλογέρα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας φλογέρας με φύλλο κρούστας και φέτα,...

Σοκολατένιο κέικ με μόνο 3 υλικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σοκολατένιο κέικ με μόλις τρία βασικά υλικά: μπισκότα σοκολάτας με κρέμα, baking powder και γάλα. Η προετοιμασία του κέικ διαρκεί...

Γαλατόπιτα με Τραγανό Φύλλο Κρούστας

Η γαλατόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας, δημιουργία του Γιώργου Ερωτοκρίτου, αποτελεί μια απολαυστική γλυκιά πρόταση που συνδυάζει κρέμα από γάλα, αυγά και βανίλια με το τραγανό φύλλο κρούστας. Η...

Πίτσα με τορτίγια και χαλλούμι σκεπαστή

Το άρθρο παρουσιάζει μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για πίτσα με τορτίγια και χαλλούμι, ιδανική για ένα άτομο. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επικάλυψη της τορτίγιας με σουσάμι, το ψήσιμο με...

Υπέροχα παγωτίνια με σοκολατένιο γάλα και γιαούρτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για παγωτίνια με σοκολατένιο γάλα και γιαούρτι, που απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και εκτέλεσης, αλλά χρειάζεται τρεις ώρες αναμονής στην κατάψυξη. Με...

Απίθανο milkshake με γιαούρτι, γάλα και καραμελωμένα marshmallows

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα απολαυστικό milkshake με γιαούρτι, γάλα, παγωτό βανίλια και καραμελωμένα marshmallows. Με απλά υλικά και μόλις 15 λεπτά συνολικού χρόνου προετοιμασίας...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ