Τα κατεψυγμένα φασόλια, λόγω της προεπεξεργασίας τους, χρειάζονται λιγότερο χρόνο βρασίματος από τα ξερά.
Σε κατσαρόλα με βραστό νερό, απαιτούνται 20-30 λεπτά για να μαλακώσουν, ενώ αν τα θέλετε πολύ μαλακά για πουρέ ή σούπα, χρειάζονται έως 35 λεπτά.
Στη χύτρα ταχύτητας, ο χρόνος μειώνεται στα 10-12 λεπτά.
Διαβάστε παρακάτω
Τα κατεψυγμένα βρασμένα φασόλια συνήθως έχουν ήδη περάσει από μερική προετοιμασία πριν καταψυχθούν, οπότε χρειάζονται αρκετά λιγότερο χρόνο από τα ξερά.
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει: περίπου 20–30 λεπτά βράσιμο είναι αρκετό για να μαλακώσουν και να είναι έτοιμα για σαλάτα ή φαγητό κατσαρόλας.
Αν τα θες πολύ μαλακά (π.χ. για πουρέ ή σούπα), μπορείς να τα αφήσεις λίγο παραπάνω, γύρω στα 35 λεπτά.
Στην χύτρα ταχύτητας, αρκούν περίπου 10–12 λεπτά.
Συνοπτικά
- Τα κατεψυγμένα φασόλια χρειάζονται λιγότερο χρόνο βρασίματος από τα ξερά λόγω προεπεξεργασίας.
- Σε κατσαρόλα με βραστό νερό, απαιτούνται 20-30 λεπτά για να μαλακώσουν.
- Για πολύ μαλακά φασόλια, ο χρόνος βρασίματος αυξάνεται έως 35 λεπτά.
- Στη χύτρα ταχύτητας, ο χρόνος βρασίματος μειώνεται στα 10-12 λεπτά.