Πώς να αναγνωρίσω αν το λεμόνι είναι «κερωμένο»;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο εξηγεί πώς να αναγνωρίζετε αν τα λεμόνια είναι καλυμμένα με βρώσιμο κερί, το οποίο χρησιμοποιείται για τη συντήρηση και την εμφάνισή τους. Τα κερωμένα λεμόνια συχνά έχουν γυαλιστερή, ομοιόμορφη υφή και δεν μυρίζουν έντονα λεμόνι.

Για να αφαιρέσετε το κερί, συνιστάται να χρησιμοποιείτε βιολογικά λεμόνια ή να τα πλένετε καλά με διάλυμα μαγειρικής σόδας και ξυδιού. Μπορείτε επίσης να κάνετε απλά τεστ, όπως το τρίψιμο της επιφάνειας ή το ρίξιμο ζεστού νερού για να εντοπίσετε την παρουσία κεριού.

Διαβάστε παρακάτω

Η συνταγή ζητά ξύσμα λεμονιού, αλλά όταν το αποτέλεσμα είναι μια πολύ πικρή γεύση. Ο λόγος δεν είναι άλλος, από την επικάλυψη του λεμονιού με βρώσιμο κερί για λόγους συντήρησης και εμφάνισης.

Τα περισσότερα λεμόνια που εισάγονται (ιδίως εκτός βιολογικών) είναι κερωμένα για να αντέχουν περισσότερο. Αν θες να χρησιμοποιήσεις τη φλούδα σε μαγείρεμα ή ζαχαροπλαστική, προτίμησε βιολογικά λεμόνια ή πλύνε τα καλά με διάλυμα μαγειρικής σόδας και ξυδιού για να αφαιρέσεις το κερί όσο γίνεται.

Σε περίπτωση που δεν ξέρεις την προέλευση των λεμονιών σου, μπορείς να προσέξεις τα εξής:

Οπτικά χαρακτηριστικά
Λαμπερή, γυαλιστερή επιφάνεια
Αν το λεμόνι φαίνεται αφύσικα γυαλιστερό και λείο, είναι πιθανό να έχει καλυφθεί με κερί.

Ομοιόμορφη υφή
Τα κερωμένα λεμόνια έχουν συχνά πιο λεία και «πλαστική» επιφάνεια σε σύγκριση με τα μη κερωμένα, που είναι πιο ματ και φυσικά ανώμαλα.

Δεν μυρίζει έντονα λεμόνι
Το κερί μπλοκάρει τα αρωματικά έλαια της φλούδας, οπότε αν δεν έχει τη χαρακτηριστική φρέσκια μυρωδιά, μπορεί να είναι κερωμένο.

Πρακτικά τεστ
Τρίψε την επιφάνεια με τα δάχτυλά σου
Αν νιώσεις μια ελαφριά λιπαρότητα ή γλιστράει ελαφρώς, πιθανόν υπάρχει κερί.

Ρίξε λίγο ζεστό νερό
Αν εμφανιστούν μικρές γυαλιστερές κηλίδες ή αν η επιφάνεια γίνει πιο θαμπή σε σημεία, το κερί αρχίζει να λιώνει. Αυτό είναι ένδειξη ότι υπάρχει επίστρωση.

Συνοπτικά

  • Τα κερωμένα λεμόνια έχουν γυαλιστερή, ομοιόμορφη υφή και δεν μυρίζουν έντονα λεμόνι.
  • Για την αφαίρεση του κεριού, χρησιμοποιήστε βιολογικά λεμόνια ή πλύνετε τα με διάλυμα μαγειρικής σόδας και ξυδιού.
  • Η επικάλυψη με κερί μπορεί να προκαλέσει πικρή γεύση όταν χρησιμοποιείτε το ξύσμα σε συνταγές.
  • Τα πρακτικά τεστ για αναγνώριση περιλαμβάνουν το τρίψιμο της επιφάνειας και το ρίξιμο ζεστού νερού.
Διαβάστε επίσης

Cupcakes Red Velvet Delight

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για cupcakes Red Velvet, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση για την παρασκευή 12 τεμαχίων. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και...

Πίτες με φρέσκα κρεμμυδάκια και χαλλούμι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πίτες με φρέσκα κρεμμυδάκια και χαλλούμι. Για την παρασκευή τους, χρησιμοποιούνται υλικά όπως αλεύρι, αλάτι, νερό, φρέσκα κρεμμυδάκια, χαλλούμι, δυόσμος και ηλιέλαιο. Η διαδικασία...

Γλυκό Κιουνεφέ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή του παραδοσιακού γλυκού κιουνεφέ. Τα υλικά περιλαμβάνουν κανταΐφι, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και ζαχαρούχο γάλα, ενώ για το σιρόπι χρησιμοποιούνται ζάχαρη,...

Γλυκές μπάρες τσίζκεϊκ με κρέμα φουντουκιού

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για γλυκές μπάρες τσίζκεϊκ με κρέμα φουντουκιού, ξεκινώντας με την προετοιμασία μιας βάσης από μπισκότα Digestive, καστανή ζάχαρη, κακάο, βούτυρο και καβουρδισμένα φουντούκια. Αφού...

Μπούτι κοτόπουλου με καρυκεύματα στη σχάρα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπούτια κοτόπουλου με καρυκεύματα στη σχάρα, συνοδευόμενα από σάλτσα γιαουρτιού. Τα μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο, μαρινάρονται με ελαιόλαδο, πάπρικα, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη,...

Κοτόπουλο αρωματισμένο με σκόρδο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοτόπουλο αρωματισμένο με σκόρδο, τονίζοντας τη διαδικασία και τα υλικά που χρειάζονται. Ξεκινώντας με την προετοιμασία των φιλέτων κοτόπουλου, τα οποία αλατοπιπερώνονται και...

Γλυκό κέικ με κρέμα φουντουκιού

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα γλυκό κέικ με κρέμα φουντουκιού, αναλύοντας τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης. Το κέικ περιλαμβάνει ένα πλούσιο μείγμα από κακάο, πραλίνα φουντουκιού...

Σαλάτα με ντοματίνια και λαδοτύρι από Μυτιλήνη

Η συνταγή για σαλάτα με ντοματίνια και λαδοτύρι από Μυτιλήνη συνδυάζει δροσερά ντοματίνια, φρέσκο βασιλικό, κάπαρη, κυβάκια λαδοτύρι Μυτιλήνης, και μαύρες ελιές. Το πιάτο ολοκληρώνεται με φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως,...

Γλυκό κέικ καρύδας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκό κέικ καρύδας, περιλαμβάνοντας τα απαραίτητα υλικά και την εκτέλεση βήμα προς βήμα. Αρχικά, παρασκευάζεται ένα σιρόπι από ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού,...

Palmier μπισκότα με κρέμα σταφυλιού

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μπισκότων Palmier με κρέμα σταφυλιού. Χρησιμοποιώντας ένα φύλλο σφολιάτας και σταφυλόκρεμα, η συνταγή ξεκινά με την επάλειψη της κρέμας πάνω στη σφολιάτα, την...

Ποια φαγητά της κυπριακής κουζίνας έχουν ανατολίτικες ρίζες;

Η κυπριακή κουζίνα είναι ένας πολυπολιτισμικός καμβάς γεύσεων, με έντονες επιρροές από τη Μέση Ανατολή, κυρίως μέσω της λιβανέζικης, συριακής και παλαιστινιακής γαστρονομίας. Πιάτα όπως η ταχινόπιτα, το χούμους,...

Ρολάκια ρυζιού με γαρίδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για την παρασκευή ρολών ρυζιού με γαρίδες, αναφέροντας τα απαραίτητα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται φύλλα ρυζιού, γαρίδες, μαρούλι, αγγουράκια, κρεμμυδάκια, κόλιανδρος, καρότα...

Γλυκό κέικ με φιστίκια Αιγίνης και άρωμα ανθόνερου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα γλυκό κέικ με φιστίκια Αιγίνης και άρωμα ανθόνερου, ιδανικό για κάθε εποχή. Το κέικ συνδυάζει τις γεύσεις του πορτοκαλιού και των φιστικιών,...

Fussili Στρογκανόφ με βοδινό κρέας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για Fussili Στρογκανόφ με βοδινό κρέας, συνδυάζοντας τρυφερές λωρίδες μοσχαριού με πλούσια σάλτσα από μανιτάρια, κρεμμύδια, κονιάκ και κουμανταρία. Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα των υλικών...

Σοκολατένια πανακότα με φρέσκες φράουλες

Η συνταγή περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μιας σοκολατένιας πανακότας με φρέσκες φράουλες. Αρχικά, λιώνουμε τη σοκολάτα και προετοιμάζουμε τη ζελατίνη. Στη συνέχεια, βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, τη...

Vichyssoise (κρεμώδης σούπα πατάτας και πράσου)

Η Vichyssoise είναι μια κρεμώδης σούπα πατάτας και πράσου που παρασκευάζεται με απλά υλικά όπως πατάτες, πράσα, κρεμμύδι, βούτυρο, ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, κρέμα γάλακτος και καρυκεύματα. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Samosa με πατάτα και αρακά γέμιση

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για την παρασκευή samosa με γέμιση πατάτας και αρακά. Ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, που περιλαμβάνει αλεύρι, λάδι και αλάτι, και αφήνεται...

Pommes Anna με θυμάρι και τυρί παρμεζάνα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Pommes Anna, ένα κλασικό γαλλικό πιάτο με πατάτες, που αποκτά επιπλέον γεύση με την προσθήκη θυμαριού και τριμμένης παρμεζάνας. Η διαδικασία περιλαμβάνει το...

Patatas Bravas (πικάντικες ισπανικές πατάτες)

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για τις ισπανικές Patatas Bravas, ένα δημοφιλές πιάτο που συνδυάζει τραγανές πατάτες με πικάντικη σάλτσα. Οι πατάτες τηγανίζονται σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες...

Aloo Gobi (Ινδικό πιάτο με πατάτες και κουνουπίδι)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Aloo Gobi, ένα παραδοσιακό ινδικό πιάτο με πατάτες και κουνουπίδι. Αρχικά, ζεσταίνουμε λάδι ή ghee και σοτάρουμε κύμινο, κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ