Η συνταγή για σαλάτα με ντοματίνια και λαδοτύρι από Μυτιλήνη συνδυάζει δροσερά ντοματίνια, φρέσκο βασιλικό, κάπαρη, κυβάκια λαδοτύρι Μυτιλήνης, και μαύρες ελιές.
Το πιάτο ολοκληρώνεται με φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως, το οποίο σοτάρεται με ελαιόλαδο και ρίγανη μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Όλα τα υλικά αναμειγνύονται σε σαλατιέρα και περιχύνονται με ντρέσινγκ από ελαιόλαδο και λευκό βαλσάμικο ξύδι, προσφέροντας μια γευστική και αρωματική εμπειρία.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 φλ. ντοματίνια μοιρασμένα
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
2 κ.σ. κάπαρη
120 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης ζερζέκκις σε κυβάκια
2 κ.σ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
Για το φρυγανισμένο ψωμί:
1 φλ. κυβάκια από ψωμί ολικής αλέσεως
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
Για το ντρέσινγκ:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. λευκό βαλσάμικο ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το ψωμί με το ελαιόλαδο και τη ρίγανη μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Συνοπτικά
- Η σαλάτα συνδυάζει δροσερά ντοματίνια, φρέσκο βασιλικό, κάπαρη, λαδοτύρι Μυτιλήνης και μαύρες ελιές.
- Το φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως σοτάρεται με ελαιόλαδο και ρίγανη για χρυσαφένιο χρώμα.
- Όλα τα υλικά αναμειγνύονται σε σαλατιέρα και περιχύνονται με ντρέσινγκ από ελαιόλαδο και λευκό βαλσάμικο ξύδι.
- Η συνταγή προσφέρει μια γευστική και αρωματική εμπειρία που ολοκληρώνεται με φρυγανισμένο ψωμί.