Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μπισκότων Palmier με κρέμα σταφυλιού. Χρησιμοποιώντας ένα φύλλο σφολιάτας και σταφυλόκρεμα, η συνταγή ξεκινά με την επάλειψη της κρέμας πάνω στη σφολιάτα, την οποία στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό από τις δύο πλευρές και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
Αφού κρυώσει, το ρολό κόβεται σε φέτες πάχους 1 εκατοστού, οι οποίες τοποθετούνται σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνονται σε φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρά. Τα μπισκότα σερβίρονται ζεστά ή κρύα, διατηρώντας τη γεύση τους.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
• 1 φύλλο σφολιάτας (400γρ)
• 100γρ σταφυλόκρεμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεδιπλώνεις το φύλλο σφολιάτας. Με ένα κουτάλι απλώνεις πάνω τη σταφυλόκρεμα, αφήνοντας ένα περιθώριο 1 εκατοστού γύρω γύρω.
Τυλίγεις σε ρολό, πρώτα από τη μία πλευρά φτάνοντας μέχρι το μέσο του φύλλου.
Κάνεις το ίδιο και από την άλλη μεριά, τυλίγεις σε μεμβράνη και βάζεις στο ψυγείο για 2 ώρες ή για 1/2 ώρα στην κατάψυξη.
Αφαιρείς την μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι, κόβεις σε μπισκότα πάχους 1 εκατοστού.
Τοποθετείς σε ρηχό ταψί, το οποίο έχεις καλύψει με λαδόκολλα.
Ψήνεις σε μέτριο προς δυνατό φούρνο (180 βαθμούς Κελσίου) για 20΄περίπου – είναι έτοιμα όταν κοκκινίσουν ελαφρά. Αφήνεις για λίγο να κρυώσουν, έτσι ώστε να μπορείς να τα βγάλεις από το ταψί.
Σερβίρεις ενώ είναι ακόμα ζεστά, αλλά είναι πολύ ωραία κι όταν κρυώσουν.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει φύλλο σφολιάτας και σταφυλόκρεμα για την παρασκευή των μπισκότων Palmier.
- Το ρολό σφολιάτας με σταφυλόκρεμα κρυώνει πριν κοπεί σε φέτες πάχους 1 εκατοστού.
- Οι φέτες τοποθετούνται σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνονται στους 180°C για 20 λεπτά.
- Τα μπισκότα σερβίρονται ζεστά ή κρύα, διατηρώντας τη γεύση τους.