Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πίτες με φρέσκα κρεμμυδάκια και χαλλούμι. Για την παρασκευή τους, χρησιμοποιούνται υλικά όπως αλεύρι, αλάτι, νερό, φρέσκα κρεμμυδάκια, χαλλούμι, δυόσμος και ηλιέλαιο.
Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας ζύμης, την οποία αφήνουμε να ξεκουραστεί και στη συνέχεια την χωρίζουμε σε κομμάτια. Κάθε κομμάτι ανοίγεται, γεμίζεται με τα υλικά και τυλίγεται σε σχήμα σαλιγκαριού, πριν ψηθεί σε τηγάνι με ηλιέλαιο.
Οι πίτες μπορούν να σερβιριστούν με ντιπ από γιαούρτι και άνηθο για επιπλέον γεύση.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
• 3 φλ. (450 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλάκι (8 γρ.) αλάτι
• 1 φλ. (250 ml) νερό σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 φλ. (100 γρ.) φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος) ψιλοκομμένα
• 1 φλ. (85 γρ.) χαλλούμι λεπτοτριμμένο
• 3 κ.σ. (15 γρ.) φρέσκο δυόσμο
• ½ φλ. (130ml) ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε. Βάζετε το νερό και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια αφράτη ζύμη. Τη ζυμώνετε για 7-8 λεπτά. Βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 20-25 λεπτά. Χωρίζετε τη ζύμη σε 6 κομμάτια των 120 γρ. Βάζετε λάδι στον πάγκο της κουζίνας σας και ανοίγετε το κάθε κομμάτι σε ορθογώνιο φύλλο. Αλείφετε με λάδι και πασπαλίζετε με τα κρεμμυδάκια, το χαλλούμι και τα δυόσμο.
Τυλίγετε το φύλλο σε μπαστουνάκι, το τραβάτε λίγο, το στριφογυρίζετε ελαφρά και μετά το τυλίγετε σε σαλιγκάρι. Το αφήνετε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Με ένα πλάστη ανοίγετε το «σαλιγκάρι» σε στρογγυλό φύλλο 16 εκ. και πάχος ½ εκ., περίπου. Βάζετε 1 κουταλιά λάδι σε ένα τηγάνι. Όταν ζεσταθεί βάζετε την πίτα. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά για μερικά δευτερόλεπτά και γυρίζετε. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να ψηθεί η πίτα. Κάθε φορά αλείφετε με ηλιέλαιο.
Σερβίρετε αν θέλετε με ντιπ από γιαούρτι και άνηθο.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει πίτες γεμιστές με φρέσκα κρεμμυδάκια, χαλλούμι και δυόσμο.
- Η ζύμη προετοιμάζεται, ξεκουράζεται και χωρίζεται σε κομμάτια πριν γεμιστεί και τυλιχτεί.
- Οι πίτες ψήνονται σε τηγάνι με ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και να είναι έτοιμες.
- Μπορούν να σερβιριστούν με ντιπ από γιαούρτι και άνηθο για επιπλέον γεύση.