COOK
Γαλοπούλα στον φούρνο: Πλήρης οδηγός μαγειρέματος
Το άρθρο παρέχει έναν πλήρη οδηγό για το σωστό ψήσιμο της γαλοπούλας, ένα από τα πιο απαιτητικά πιάτα του χριστουγεννιάτικου μενού. Επισημαίνεται η σημασία της σωστής εσωτερικής θερμοκρασίας και του κατάλληλου χρόνου ψησίματος, που εξαρτάται από το βάρος και αν είναι γεμιστή.
Προτείνονται βασικές τεχνικές,...
COOK
Τα πιο συχνά λάθη στη γέμιση της γαλοπούλας και πώς να τα αποτρέψετε
Η γέμιση της γαλοπούλας είναι κρίσιμη για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, καθώς μπορεί να ενισχύσει ή να καταστρέψει το πιάτο. Συνηθισμένα λάθη περιλαμβάνουν τη χρήση κρύας γέμισης, υπερβολική ποσότητα, λανθασμένες αναλογίες υγρασίας, και υπερβολικά πολλά υλικά.
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται χλιαρή γέμιση, να αποφεύγεται η υπερβολική...
COOK
Picanha στη σχάρα
Η picanha, το αγαπημένο κρέας των Βραζιλιάνων, είναι ζουμερή και τρυφερή όταν ψήνεται σωστά, δηλαδή ελαφρά ή μέτρια, καθώς το υπερβολικό ψήσιμο την κάνει σκληρή. Για την προετοιμασία της,...
COOK
Ποιο είναι το πρωινό της Kate Middleton;
Η Δούκισσα της Ουαλίας, Kate Middleton, ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, συνδυάζοντας φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και πρωτεΐνη. Το πρωινό της περιλαμβάνει βρώμη με...
COOK
Μηλόπιτα με αμυγδαλένια κρέμα
Η συνταγή για μηλόπιτα με αμυγδαλένια κρέμα frangipane είναι ένας γευστικός συνδυασμός τρυφερών μήλων και πλούσιας γέμισης αμυγδάλου, που υπόσχεται να εντυπωσιάσει τους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής. Η διαδικασία περιλαμβάνει...
COOK
Το εστιατόριο που αποτέλεσε έμπνευση για το «Nonna’s» στο Netflix
Η σειρά «Nonna’s» στο Netflix αντλεί έμπνευση από το πραγματικό εστιατόριο Enoteca Maria, το οποίο άνοιξε το 2007 στο Staten Island από τον Ιταλοαμερικανό Joe Scaravella, θέλοντας να τιμήσει...
COOK
Ζυμαρικά γκρατέν με τριπλή τυρένια απόλαυση
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ζυμαρικά γκρατέν, που προσφέρει τριπλή τυρένια απόλαυση με συνδυασμό τριών διαφορετικών τυριών: Edam, κεφαλοτύρι και αναρή.
Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο των ζυμαρικών, την...
COOK
Λιβανέζικη κρέμα με τραγανό ψωμί crumble
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιβανέζικη κρέμα με τραγανό ψωμί crumble. Για την παρασκευή του crumble, αφαιρείται η κόρα από δύο φέτες ψωμί, τα οποία αναμειγνύονται με καστανή...
COOK
Curtis Stone: Ένας από τους κορυφαίους σεφ διασημοτήτων της εποχής
Ο Curtis Stone είναι ένας κορυφαίος σεφ που έχει χτίσει μια διεθνή καριέρα συνδυάζοντας τη μαγειρική τέχνη με την τηλεόραση, τις επιχειρήσεις και τη συγγραφή. Γεννημένος στη Μελβούρνη, ξεκίνησε...
COOK
Απολαυστική μαρμελάδα από μάνγκο
Η μαρμελάδα από μάνγκο είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που απαιτεί μόλις μισή ώρα προετοιμασίας και λίγα υλικά: ώριμα μάνγκο, ζάχαρη και χυμό λεμονιού.
Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο...
COOK
Μανιταρένιο ριζότο απόλαυσης
Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γευστικού μανιταρένιου ριζότο με πορτσίνι και πορτομπέλο. Αρχικά, τα αποξηραμένα μανιτάρια μουλιάζονται και στη συνέχεια σοτάρονται με τα φρέσκα πορτομπέλο.
Το ρύζι Arborio...
COOK
Μαχαλεπί με ροζ παγωτό τριαντάφυλλο
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μαχαλεπί με ροζ παγωτό τριαντάφυλλο, ένα δροσερό και αρωματικό γλυκό.
Η διαδικασία περιλαμβάνει τη θέρμανση νερού με ζάχαρη και βανίλια, την προσθήκη διαλυμένου corn...
COOK
Εύκολη πίτσα χωρίς μαγιά με τυρί
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για εύκολη πίτσα χωρίς μαγιά, χρησιμοποιώντας υλικά όπως αλεύρι Φαρίνα και κεφίρ για τη ζύμη, και μια σος ντομάτας με περαστή ντομάτα και βασιλικό.
Η...
COOK
«Μιλφέιγ» με φύλλα αμπελιού, κρέμα αναρής, μέλι και καρύδια
Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για «μιλφέιγ» που χρησιμοποιεί φύλλα αμπελιού αντί για το παραδοσιακό φύλλο ζύμης.
Τα φύλλα καραμελώνονται με βούτυρο και μέλι, ενώ η γέμιση αποτελείται από...
COOK
Καλαμάρια με κοφτό ζυμαρικό
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμάρια με κοφτό ζυμαρικό, συνδυάζοντας θαλασσινά με ζυμαρικά σε ένα γευστικό πιάτο. Τα καλαμάρια σοτάρονται με πράσα, κρεμμύδι και σκόρδο, ενώ ενισχύονται γευστικά...
COOK
Αυτά τα fast food μην τα παραγγείλεις ποτέ
Οι διατροφολόγοι εφιστούν την προσοχή στους καταναλωτές fast food, επισημαίνοντας ότι ορισμένα γεύματα μπορούν να επιβαρύνουν σοβαρά την υγεία λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θερμίδες, κορεσμένα λιπαρά και...
COOK
Μοσχαρίσιο κότσι Βουργκινιόν
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μοσχαρίσιο κότσι Βουργκινιόν, ένα πιάτο με πλούσια γεύση που συνδυάζει μοσχαρίσιο κρέας με παντσέτα ή μπέικον, κρεμμύδια, καρότα και αρωματικά βότανα.
Η διαδικασία περιλαμβάνει...
COOK
Γλυκό σιροπιαστό με πορτοκαλένιο άρωμα
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα γλυκό σιροπιαστό κέικ με άρωμα πορτοκαλιού. Για την παρασκευή του, χρησιμοποιούνται υλικά όπως σιμιγδάλι, αλεύρι, ινδοκάρυδο, γάλα, ζάχαρη, αυγά, μπέικιν πάουτερ και...
COOK
Το Fork Food Market ξαναέρχεται με ένα street food γλέντι στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας
Το Fork Food Market επιστρέφει στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας στις 19 Σεπτεμβρίου με ένα street food πάρτι γεμάτο γεύσεις από όλο τον κόσμο, μουσική από τον DJ Sofroni και...
COOK
“Πρέπει να καθαρίζω το αντικολλητικό τηγάνι με σαπούνι;”
Το άρθρο αναφέρεται στη σωστή φροντίδα των αντικολλητικών τηγανιών, όπως προτείνουν οι ειδικοί, για να διατηρηθεί η αντικολλητική επίστρωση σε καλή κατάσταση. Μετά τη χρήση για απλά μαγειρέματα, το...
COOK
Ο Alchemist του Munk επαναπροσδιορίζει τους κανόνες της υψηλής γαστρονομίας
Το Alchemist στην Κοπεγχάγη, δημιουργία του σεφ Rasmus Munk, επαναπροσδιορίζει τη γαστρονομία, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τέχνη, performance και κοινωνικό προβληματισμό. Με δύο αστέρια Michelin και καταλαμβάνοντας...
COOK
Mac n cheese με μπέικον και τραγανή επικάλυψη
Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για Mac n cheese με μπέικον και τραγανή επικάλυψη. Χρησιμοποιούνται μακαρόνια elbow, μπέικον, τυρί τσένταρ και μια γευστική μπεσαμέλ με μουστάρδα ντιζόν.
Η συνταγή περιλαμβάνει...
COOK
Τηγανίτες Ταϊλάνδης με κολοκάσι
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τηγανίτες Ταϊλάνδης με κολοκάσι, προσφέροντας μια εξωτική επιλογή για γεύμα. Τα υλικά περιλαμβάνουν κολοκάσι, φιστίκια, φρέσκα κρεμμυδάκια, κόλιανδρο, αλεύρι και μπαχαρικά, ενώ η...
COOK
Κολοκάσι με κιμά σε ιαπωνική σούπα
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κολοκάσι με κιμά σε ιαπωνική σούπα, η οποία συνδυάζει παραδοσιακά υλικά όπως το κολοκάσι, τον κιμά κοτόπουλου ή χοιρινού και ιαπωνικές γεύσεις από...
COOK
Ταϊλανδέζικη απόλαυση με κολοκάσι, κριθάρι και κρέμα καρύδας με χαρουπόμελο
Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα εξωτικό ταϊλανδέζικο επιδόρπιο, συνδυάζοντας κολοκάσι και κριθάρι με κρέμα καρύδας και χαρουπόμελο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του κριθαριού και του κολοκασιού...
COOK
Σεβίτσε με λαβράκι/τσιπούρα και τραγανά chips κολοκάσι
Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα δροσιστικό πιάτο σεβίτσε με λαβράκι ή τσιπούρα, συνοδευόμενο από τραγανά chips κολοκάσι. Το ψάρι κόβεται σε κύβους και μαρινάρεται με χυμό λεμονιού,...
COOK
Arbi Masala (Ινδικό κάρι με ταρό)
Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Arbi Masala, ένα ινδικό κάρι με κολοκάσι (taro) που συνδυάζει αρωματικά μπαχαρικά και φρέσκα υλικά. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του κολοκάσι...
COOK
Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γαστρονομικές περιπέτειες του Bourdain
Ο Anthony Bourdain, διάσημος σεφ και παρουσιαστής, ταξίδεψε σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η Βαρκελώνη και η Πόλη του Μεξικού, αφήνοντας ανεξίτηλο...
COOK
Γαλακτερό μαχαλεπί με κόκκινη σάλτσα φορμόζας
Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού πιάτου που συνδυάζει μαχαλεπί γάλακτος με κόκκινη σάλτσα από φορμόζες. Για την παρασκευή του μαχαλεπιού, χρειάζεται γάλα, ζάχαρη, νησιαστό και μαστίχα,...
COOK
“Ιμάμ Μπαϊλντί: Η Γεύση που Μαγεύει”
Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού πιάτου "Ιμάμ Μπαϊλντί", που χαρακτηρίζεται από τις γεύσεις της μελιτζάνας, της ντομάτας και των κρεμμυδιών.
Η συνταγή περιλαμβάνει την προετοιμασία και το...
COOK
Η γοητεία του κυπριακού αμπελώνα στο Kamara Hall
Το Kamara Hall στη Λευκωσία φιλοξενεί μια σειρά από Wine Masterclasses, που αναδεικνύουν την πλούσια οινική κληρονομιά της Κύπρου. Σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό κτήριο, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία...
COOK
Baguette; Όχι, banh mi: Το Βιετνάμ τιμά την απελευθέρωση από τη γαλλική κυριαρχία
Το Βιετνάμ γιορτάζει την 80ή επέτειο της Ανεξαρτησίας του από τη γαλλική αποικιοκρατία, με το banh mi, ένα διάσημο βιετναμέζικο σάντουιτς, να αναδεικνύεται ως το πιο αναγνωρίσιμο γαστρονομικό αποτύπωμα...