Άγιος Βαλεντίνος: Η τέλεια γαριδομακαρονάδα για τους ερωτευμένους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υλικά – Η απόλυτη γαριδομακαρονάδα 

  • 10 μεγάλες γαρίδες Ν.2
  • Μακαρόνια Ν. 6 ή λιγκουίνι

Για τη σάλτσα

  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπέρια Φλωρίνης
  • 1 πιπέρια κέρατο κίτρινη
  • 20ml ούζο ή κρασί άσπρο
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • ½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
  • 2 κουταλιές μαϊντανό
  • Αλάτι & πιπέρι

Για ζωμό

  • 20ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά (οτιδήποτε χρώμα)
  • Κοτσάνια από μαϊντανό
  • 20 ml κρασί άσπρο
  • 2 λίτρα νερό

Διαδικασία

Αρχικά θα πρέπει να καθαρίσουμε τις γαρίδες, τραβάμε τα κεφάλια από το σώμα της γαρίδας, ξεκολλάμε τα πόδια και αφαιρούμε το κέλυφος, πιέζουμε χαμηλά στην ουρά και τραβάμε προς το μέρος μας να βγει και αυτή ή μπορούμε να τη κρατήσουμε για στόλισμα. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε πάνω τη ράχη και αφαιρούμε το έντερο. Κρατάμε τις καθαρισμένες γαρίδες για να χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα. Με τα κεφάλια και τα κέλυφος θα φτιάξουμε ζωμό.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα. Ρίχνουμε την πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο και τα κοτσάνια από το μαϊντανό. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα κεφάλια και ανακατεύουμε συνεχώς, πιέζοντας ελαφριά να βγει ο ζωμός. Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει, για 5 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι ζωμό για τη σάλτσα. Στον υπόλοιπο βράζουμε τα μακαρόνια, όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και ανακατεύουμε να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε μια κούπα ζωμό που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για πέντε λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 3 λεπτά.

Μεταφέρουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και φρέσκο πιπέρι.

Νικόλαος Ντε ΓκρεςΧρυσή Βαρδινογιάννη: Όλα τα μυστικά του γάμου – Pre wedding party, καλεσμένοι και royalties

Grammy 2025: Οι πιο καλοντυμένες παρουσίες της βραδιάς

Grammy 2025: Οι μεγάλοι νικητές, η σαρωτική Μπιγιονσέ και όσα έγιναν

Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ