Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μια γευστική ελληνική σαλάτα με καννέλλινι φασόλια, που συνδυάζει φρέσκα λαχανικά όπως ντομάτες, αγγούρι, πιπεριές και κρεμμύδι με μαύρες ελιές, φέτα και προαιρετικά κάπαρη.
Το dressing περιλαμβάνει ελαιόλαδο, ξίδι ή χυμό λεμονιού, και μουστάρδα, προσφέροντας μια δροσιστική και ισορροπημένη γεύση.
Η προετοιμασία είναι απλή, με έμφαση στη σωστή επεξεργασία των φασολιών και των λαχανικών, ώστε να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η υφή τους.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚA
2 κονσέρβες Bonduelle Κανελίνι Λευκά Φασόλια σε άλµη στον ατµό 425 ml
4 µέτριες ντοµάτες σε κυβάκια
1 αγγούρι κοµµένο σε ροδέλες ή κύβους
1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
1 µικρό κόκκινο κρεµµύδι σε λεπτές φέτες
150 γρ. µαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
200 γρ. φέτα σε κύβους (ή vegan εναλλακτικό)
2 κ.σ. κάππαρη (προαιρετικά)
½ µατσάκι ρίγανη φρέσκια ή ξερή
Φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Για το dressing:
80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι κόκκινου κρασιού ή χυµός λεµονιού
1 κ.γ. µουστάρδα Dijon (προαιρετικά)
Αλάτι (µε προσοχή λόγω της φέτας)
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προετοιµασία των φασολιών: Στραγγίζουµε καλά τις κονσέρβες και ξεπλένουµε τα φασόλια µε δροσερό νερό. Τα αφήνουµε να στραγγίξουν καλά για να µη νερώσει η σαλάτα.
Προετοιµασία λαχανικών: Κόβουµε τις ντοµάτες, το αγγούρι και τις πιπεριές σε κοµµάτια. Κόβουµε το κρεµµύδι σε λεπτές φέτες και αν θέλουµε, το µουλιάζουµε σε κρύο νερό µε λίγο ξίδι για 5’ για πιο απαλή γεύση. Προσθέτουµε τις ελιές και την κάππαρη.
Παρασκευή dressing: Σε µικρό µπολ χτυπάµε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη µουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι µέχρι να γίνει οµοιογενές. Δοκιµάζουµε και διορθώνουµε τη γεύση.
Στήσιµο σαλάτας: Σε µεγάλο µπολ ανακατεύουµε τα φασόλια µε τα λαχανικά. Προσθέτουµε τη φέτα και ρίχνουµε το dressing. Ανακατεύουµε απαλά ώστε να µην λιώσουν τα φασόλια. Πασπαλίζουµε µε ρίγανη και έξτρα πιπέρι.
Συνοπτικά
- Η συνταγή συνδυάζει καννέλλινι φασόλια με φρέσκα λαχανικά, μαύρες ελιές, φέτα και προαιρετικά κάπαρη.
- Το dressing αποτελείται από ελαιόλαδο, ξίδι ή χυμό λεμονιού, και μουστάρδα, προσφέροντας δροσιστική γεύση.
- Η σωστή προετοιμασία των φασολιών και λαχανικών διατηρεί τη φρεσκάδα και την υφή της σαλάτας.
- Η σαλάτα ολοκληρώνεται με ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για επιπλέον άρωμα.
