Το άρθρο περιγράφει μια δροσερή συνταγή σαλάτας με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο, ιδανική για καλοκαιρινές μέρες. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως καλαμπόκι, σοταρισμένα πινόλια και παρμεζάνα, ενώ το ιδιαίτερο ντρέσινγκ με ελαιόλαδο, λεμόνι και μουστάρδα προσθέτει γεύση.
Η σαλάτα ολοκληρώνεται με τραγανή παρμεζάνα, προσφέροντας μια ευχάριστη υφή. Η προετοιμασία είναι απλή και γρήγορη, καθιστώντας τη συνταγή ιδανική για καθημερινά γεύματα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. καρδιές μαρουλιού χοντροκομμένες
3 κ.σ. καλαμπόκι (κονσέρβα η κατεψυγμένο)
1 αβοκάντο σε κυβάκια
45 γρ. πινόλια σοταρισμένα
3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα για να φτιάξουμε τραγανή παρμεζάνα
Για το ντρέσινγκ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κ.γ. μουστάρδα
4 κυβάκια από το αβοκάντο λιωμένα
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί κάνουμε κύκλους από 1/2 κ.γ παρμεζάνα – περίπου 16. Ψήνουμε για 3 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά. Περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την τραγανή παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Συνοπτικά
- Η σαλάτα με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο είναι ιδανική για καλοκαιρινές μέρες.
- Το ντρέσινγκ με ελαιόλαδο, λεμόνι και μουστάρδα προσθέτει ιδιαίτερη γεύση.
- Η τραγανή παρμεζάνα προσφέρει ευχάριστη υφή στη σαλάτα.
- Η συνταγή είναι γρήγορη και απλή, κατάλληλη για καθημερινά γεύματα.
