Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ασιατικό μπακαλιάρο με μπρόκολο, αρακά και φασολάκια, περιλαμβάνοντας μια λίστα υλικών και οδηγίες εκτέλεσης.
Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κατεψυγμένο μπακαλιάρο και λαχανικά, ενώ η σος συνδυάζει πάστα ντομάτας, μπαχαρικά και γάλα καρύδας.
Η διαδικασία εκτέλεσης περιλαμβάνει το ξεπάγωμα των υλικών, το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και το ψήσιμο του ψαριού με τα λαχανικά, προσφέροντας ένα γευστικό και εύκολο στην προετοιμασία πιάτο.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
4 κομμάτια κατεψυγμένου μπακαλιάρου (μοιρασμένα)
2 φλ. κατεψυγμένο μπρόκολο
1 φλ. κατεψυγμένος αρακάς
1 φλ. φασολάκια πλατιά και κομμένα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Για τη σος:
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
1 κ.γ. κόλιανδρο
1 κ.γ. κάρυ
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
3/4 φλ. γάλα καρύδας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνετε το ψάρι και τα λαχανικά. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά για τη σος.
Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τη σος και ψήνετε για 1 λεπτό. Βάζετε τα λαχανικά και ανακατεύετε απαλά.
Προσθέτετε τα κομμάτια μπακαλιάρου και ψήνετε 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει κατεψυγμένο μπακαλιάρο, μπρόκολο, αρακά και φασολάκια.
- Η σος αποτελείται από πάστα ντομάτας, κόλιανδρο, κάρυ, πάπρικα και γάλα καρύδας.
- Η εκτέλεση περιλαμβάνει σοτάρισμα κρεμμυδιού και ψήσιμο του ψαριού με τα λαχανικά.
- Το πιάτο είναι γευστικό, εύκολο στην προετοιμασία και ιδανικό για ένα υγιεινό γεύμα.
