Αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες για την εκτέλεσή της. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αμύγδαλα, βρώμη, αλεύρι φαρίνα και καστανή ζάχαρη, ενώ η διαδικασία περιλαμβάνει το ψήσιμο των αμυγδάλων, την ανάμειξη όλων των συστατικών και το πλάσιμο του μείγματος σε μπάλες.

Τα μπισκότα ψύχονται στο ψυγείο πριν το τελικό ψήσιμο στους 175°C για 13-15 λεπτά. Αφού ψηθούν, αφήνονται να κρυώσουν για να αποκτήσουν την ιδανική υφή.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά (για 20 μπισκότα)

170 γρ. αμύγδαλα ωμά «Λειβαδιώτη»

120 γρ. βρώμη (whole oats)

120 γρ. αλεύρι φαρίνα

½ κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ

¼ κουταλάκι αλάτι

125 γρ. βούτυρο ανάλατο

120 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη

1 αυγό

1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας

24 περίπου αμύγδαλα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ψήνετε τα αμύγδαλα για 10 λεπτά στους 175°C στον αέρα. Όταν κρυώσουν τα χοντροκόβετε.

Βάζετε σε ένα μπολ τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι, μπέικινγκ πάουντερ και αλάτι. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα.

Κτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τηn καστανή ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια. Κτυπήστε να αναμειχθούν.

Προσθέτετε το μείγμα με τη βρώμη και το αλεύρι. Ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αμύγδαλα kαι αναμειγνύετε.

Με ένα κουτάλι ή μικρό κουτάλι παγωτού, πλάθετε μπάλες με το μείγμα. Τις βάζετε σε δίσκο με αντικολλητικό χαρτί. Πατήστε λίγο τις μπάλες με το χέρι σας και πιέστε στη μέση ένα ολόκληρο αμύγδαλο (αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό για πλάσιμο, μεταφέρετε στο ψυγείο για 10 λεπτά).

Μεταφέρετε τα άψητα μπισκότα στο ψυγείο για μία ώρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Βάζετε τα μπισκότα σε ταψί φούρνου, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή ματ σιλικόνης. Ψήνετε τα μπισκότα 13-15 λεπτά. Τα βάζετε σε σχάρα να κρυώσουν. Τα μπισκότα θα είναι πολύ μαλακά, αλλά θα σφίξουν ενώ κρυώνουν.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει αμύγδαλα, βρώμη και καστανή ζάχαρη, με λεπτομερείς οδηγίες εκτέλεσης.
  • Τα αμύγδαλα ψήνονται και ψιλοκόβονται πριν ενσωματωθούν στο μείγμα.
  • Το μείγμα πλάθεται σε μπάλες και ψύχεται για σταθεροποίηση πριν από το ψήσιμο.
  • Τα μπισκότα ψήνονται στους 175°C για 13-15 λεπτά και αφήνονται να κρυώσουν για την ιδανική υφή.
Διαβάστε επίσης

Γρήγορα κούκις για κάθε στιγμή

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κούκις, η οποία απαιτεί μόλις μισή ώρα για την προετοιμασία και το ψήσιμο. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως αλεύρι που φουσκώνει, ζάχαρη,...

Μαρινάτες μπριζόλες

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για μαρινάτες μπριζόλες, περιγράφοντας τα απαραίτητα υλικά και τη διαδικασία προετοιμασίας. Περιλαμβάνει οδηγίες για την παρασκευή μιας μαρινάδας με έψημα, μουστάρδα και πάστα ντομάτας,...

Ζουμερό κέικ σοκολάτας

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για ζουμερό κέικ σοκολάτας, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Για το κέικ απαιτούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, αλεύρι, κακάο και ζάχαρη,...

Γαρίδες με κοχύλια και αρωματική πάπρικα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για γαρίδες με κοχύλια και αρωματική πάπρικα. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο, γλυκιά πάπρικα και μακαρόνια κοχύλια. Η εκτέλεση της...

Σολομός με γλυκοπατάτες και χαρουπόμελο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σολομό με γλυκοπατάτες και χαρουπόμελο, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Ο σολομός μαρινάρεται με ένα μείγμα από σκόρδο, φρέσκο τζίντζερ και...

Boston cream pie ή κέικ κοκ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Boston cream pie, γνωστό και ως κέικ κοκ. Αρχικά, παρατίθενται τα υλικά για το κέικ, την κρέμα και την επικάλυψη σοκολάτας. Στη συνέχεια,...

“Φασολάδα με τρία χρώματα”

Η "Φασολάδα με τρία χρώματα" αποτελεί μια ανανεωμένη εκδοχή της παραδοσιακής ελληνικής φασολάδας, προσθέτοντας χρώμα και ποικιλία με τη χρήση τριών ειδών φασολιών: άσπρα, κόκκινα και μαύρα. Η συνταγή περιλαμβάνει...

5 χρόνια «Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου»: Οι εκδηλώσεις, οι διακρίσεις, οι σεφ που ξεχώρισαν

Το άρθρο ανασκοπεί την ιστορία των Χρυσών Σκούφων Κύπρου, λίγο πριν την πέμπτη τελετή απονομής. Εστιάζει στις πιο αξιοσημείωτες στιγμές των προηγούμενων διοργανώσεων, αναδεικνύοντας τις διακρίσεις και τους σεφ που...

Weekend Vibes: 5+1 ιδέες για το brunch σου

Το άρθρο παρουσιάζει έξι προτάσεις για ένα απολαυστικό brunch κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών Σαββατοκύριακων. Περιλαμβάνει ιδέες όπως αφράτα pancakes, ζεστά bagels, acai bowls και ιδιαίτερα κοκτέιλ, προσφέροντας μια μοναδική...

Ο υπέρτατος οδηγός για τα dressings

Τα dressings αποτελούν το κεντρικό στοιχείο των σαλάτων, προσφέροντας γεύση, υφή και άρωμα. Από το κλασικό vinaigrette μέχρι το κρεμώδες Caesar, τα dressings μπορούν να μετατρέψουν ένα απλό πιάτο...

Γευστική μηλόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας

Η συνταγή για γευστική μηλόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας περιλαμβάνει επτά φύλλα κρούστας, καρύδια, σταφίδες, ζάχαρη και κανέλα. Η γέμιση προετοιμάζεται με κόκκινα μήλα κομμένα σε κυβάκια, ενώ το...

Κότσι µε δεντρολίβανο και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνίσιο με αρωματικό δεντρολίβανο και σάλτσα κόκκινου κρασιού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κότσι αρνίσιο, κόκκινο κρασί, λαχανικά όπως καρότα και κρεμμύδια, και...

Φιλέτο Black Angus με κρούστα από μαϊντανό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο Black Angus με κρούστα μαϊντανού, περιγράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Το βοδινό φιλέτο αλατοπιπερώνεται, σοτάρεται και ψήνεται αφού καλυφθεί...

Μήλο Κραμπλ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή ενός νόστιμου μήλου κραμπλ. Αρχικά, τα μήλα καθαρίζονται, τρίβονται και σιγοβράζονται με ζάχαρη και κανέλα μέχρι να μαλακώσουν. Αφού σουρώσουν, περιχύνονται με...

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ