Ζουμερό κέικ σοκολάτας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για ζουμερό κέικ σοκολάτας, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Για το κέικ απαιτούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, αλεύρι, κακάο και ζάχαρη, ενώ η συνταγή περιλαμβάνει και μια σος σοκολάτας με καστανή ζάχαρη και πραλίνα φουντουκιού.

Η παρασκευή περιλαμβάνει το κτύπημα αυγών με γάλα και βούτυρο, ανάμειξη με κοσκινισμένο αλεύρι και κακάο, και ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο. Η σος προστίθεται από πάνω πριν το ψήσιμο, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα αντίθεση όταν το κέικ ψηθεί, με τη σος να καταλήγει στον πάτο και το κέικ να ανεβαίνει στην επιφάνεια.

Μετά από 30 λεπτά ψησίματος, το κέικ σερβίρεται ζεστό.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ
• 125 γρ ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
• 160 γρ αλεύρι φαρίνα
• 2 κουταλάκια baking powder
• 55 γρ κακάο
• ¼ κουταλάκι αλάτι
• 115 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 κουταλάκι βανίλια
• 2 αυγά
• ½ φλυτζ. γάλα
Για τη σος:
• 30 γρ κακάο
• 150 γρ καστανή ζάχαρη
• 385 γρ νερό που κοχλάζει
• 60 γρ πραλίνα φουντουκιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Διαλέξτε ένα μέτριο στρογγυλό ή τετράγωνο πυρέξ
ή κεραμικό. Αλείψτε τη βάση και τα τοιχώματα με λίγο από το λιωμένο βούτυρο.

Σε ένα μπολ κτυπήστε τα αυγά με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Σε άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με το baking powder, το κακάο και το αλάτι. Προσθέστε τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας και ανακατέψτε.

Βάζετε το μείγμα των αυγών στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα να αναμειχθούν. Αδειάζετε το περιεχόμενο του μπολ στο πυρέξ.

Φτιάχνετε την σος ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα πυρίμαχο μπολ. Περιχύνετε τη σος πάνω από το
μείγμα που βάλατε στο πυρέξ. ΜΗΝ ανακατέψετε να αναμειχθούν. Το ξέρω, θα σας φανεί περίεργο αλλά έτσι πρέπει να είναι. Όταν το κέικ θα ψηθεί η σος θα πέσει στον πάτο του πυρέξ και το μείγμα του κέικ θα ψηθεί προς τα πάνω.

Μεταφέρετε το πυρέξ στο προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε για 30 λεπτά.

Αφήστε το κέικ να σταθεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε. Σερβίρετε ζεστό.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει παρασκευή ζουμερού κέικ σοκολάτας με βασικά υλικά όπως βούτυρο, αλεύρι και κακάο.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει κτύπημα αυγών με γάλα και ανάμειξη με κοσκινισμένο αλεύρι και κακάο.
  • Η σος σοκολάτας προστίθεται πριν το ψήσιμο, δημιουργώντας αντίθεση με το κέικ που ανεβαίνει στην επιφάνεια.
  • Το κέικ ψήνεται για 30 λεπτά και σερβίρεται ζεστό.
Διαβάστε επίσης

Weekend Vibes: 5+1 ιδέες για το brunch σου

Το άρθρο παρουσιάζει έξι προτάσεις για ένα απολαυστικό brunch κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών Σαββατοκύριακων. Περιλαμβάνει ιδέες όπως αφράτα pancakes, ζεστά bagels, acai bowls και ιδιαίτερα κοκτέιλ, προσφέροντας μια μοναδική...

Ο υπέρτατος οδηγός για τα dressings

Τα dressings αποτελούν το κεντρικό στοιχείο των σαλάτων, προσφέροντας γεύση, υφή και άρωμα. Από το κλασικό vinaigrette μέχρι το κρεμώδες Caesar, τα dressings μπορούν να μετατρέψουν ένα απλό πιάτο...

Γευστική μηλόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας

Η συνταγή για γευστική μηλόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας περιλαμβάνει επτά φύλλα κρούστας, καρύδια, σταφίδες, ζάχαρη και κανέλα. Η γέμιση προετοιμάζεται με κόκκινα μήλα κομμένα σε κυβάκια, ενώ το...

Κότσι µε δεντρολίβανο και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνίσιο με αρωματικό δεντρολίβανο και σάλτσα κόκκινου κρασιού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κότσι αρνίσιο, κόκκινο κρασί, λαχανικά όπως καρότα και κρεμμύδια, και...

Φιλέτο Black Angus με κρούστα από μαϊντανό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο Black Angus με κρούστα μαϊντανού, περιγράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Το βοδινό φιλέτο αλατοπιπερώνεται, σοτάρεται και ψήνεται αφού καλυφθεί...

Μήλο Κραμπλ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή ενός νόστιμου μήλου κραμπλ. Αρχικά, τα μήλα καθαρίζονται, τρίβονται και σιγοβράζονται με ζάχαρη και κανέλα μέχρι να μαλακώσουν. Αφού σουρώσουν, περιχύνονται με...

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ