Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για μαρινάτες μπριζόλες, περιγράφοντας τα απαραίτητα υλικά και τη διαδικασία προετοιμασίας. Περιλαμβάνει οδηγίες για την παρασκευή μιας μαρινάδας με έψημα, μουστάρδα και πάστα ντομάτας, με την οποία αλείφονται οι μπριζόλες.
Οι μπριζόλες αφήνονται στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες πριν το ψήσιμο. Στη συνέχεια, ψήνονται στη σχάρα για περίπου μία ώρα, με το μισό χρόνο από κάθε πλευρά, και σερβίρονται με συνοδευτικά όπως πράσινη σαλάτα και κυπριακό ψωμί ή πίτες.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό μπριζόλες του λαπά
• 1 κουταλάκι τσαγιού κόλιανδρο, χοντροκοπανισμένο
Για τη μαρινάδα:
• 50 γρ. έψημα
• 30 γρ. μουστάρδα
• 30 γρ. πάστα ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε μαζί τα υλικά της μαρινάτας και αλείβουμε με το μείγμα αυτό τις μπριζόλες. Τις βάζουμε σε λεκάνη, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον ή από το προηγούμενο βράδυ.
Όταν θα θέλουμε να τις ψήσουμε, τις τοποθετούμε σε ταψί (καλυμμένο με λαδόκολλα) και πασπαλίζουμε με τον κόλιαντρο.
Ψήνουμε στη σχάρα, σε μέτρια θερμοκρασία για ½ ώρα. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ½ ώρα ακόμα ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα λουβάνα και κυπριακό ψωμί ή πίτες.
Συνοπτικά
- Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μαρινάτες μπριζόλες με έψημα, μουστάρδα και πάστα ντομάτας.
- Οι μπριζόλες αφήνονται στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες πριν το ψήσιμο.
- Ψήνονται στη σχάρα για μία ώρα, με το μισό χρόνο από κάθε πλευρά.
- Σερβίρονται με πράσινη σαλάτα και κυπριακό ψωμί ή πίτες.
