Σουφλέ / Πουτίγκα από καλαμπόκι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σουφλέ καλαμποκιού, ένα νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή ορεκτικό. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν γλυκό καλαμπόκι, αυγά, γάλα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο, τυριά και αρωματικά όπως σκόρδο και φρέσκα κρεμμυδάκια.

Η εκτέλεση απαιτεί ανάμειξη των υλικών και ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Το σουφλέ σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, προσφέροντας μια πλούσια γευστική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

2 κονσέρβες Bonduelle Γλυκό καλαµπόκι 425 ml

4 αυγά

250 ml φρέσκο γάλα

150 ml κρέµα γάλακτος (35% λιπαρά)

40 γρ. βούτυρο (λιωµένο)

30 γρ. κορν φλάουρ (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις)

1 πρέζα αλάτι (ή περισσότερο ανάλογα το τυρί)

1/2 κ.γ. φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι

1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα λιωµένη (προαιρετικά)

80 γρ. γραβιέρα ή άλλο πικάντικο τυρί, τριµµένο

30 γρ. παρµεζάνα ή κεφαλοτύρι (για πασπάλισµα)

2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα

1 κ.σ. ψιλοκοµµένος µαϊντανός ή κόλιανδρος

Λίγο βούτυρο και φρυγανιά για το ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180 °C (αέρα). Βουτυρώνουµε καλά ένα πυρίµαχο σκεύος (25×30 cm περίπου) και πασπαλίζουµε µε λίγη φρυγανιά.

Στραγγίζουµε τις κονσέρβες καλαµποκιού και τις πολτοποιούµε σε µπλέντερ µαζί µε το γάλα και την κρέµα, µέχρι να σχηµατιστεί ένας ηµι-οµοιογενής πολτός. Κρατάµε λίγους κόκκους ολόκληρους για υφή.

Σε ένα µεγάλο µπολ χτυπάµε τα αυγά µε το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο. Προσθέτουµε το κορν φλάουρ και συνεχίζουµε το ανακάτεµα µέχρι να ενσωµατωθεί.

Προσθέτουµε τον πολτό καλαµποκιού, το λιωµένο βούτυρο, τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τα τυριά και τον µαϊντανό. Ανακατεύουµε καλά.

Μεταφέρουµε το µείγµα στο έτοιµο σκεύος. Πασπαλίζουµε µε λίγη επιπλέον παρµεζάνα ή κεφαλοτύρι. Ψήνουµε για 30–35 λεπτά, µέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήνουµε το soufflé να σταθεί για 10 λεπτά πριν το κόψουµε. Σερβίρεται ζεστό ή σε θερµοκρασία δωµατίου, ως συνοδευτικό σε κρεατικά ή ψάρια, αλλά και ως ορεκτικό.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για σουφλέ καλαμποκιού απαιτεί γλυκό καλαμπόκι, αυγά, γάλα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και τυριά.
  • Τα υλικά αναμειγνύονται και ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
  • Το σουφλέ σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, προσφέροντας πλούσια γεύση.
  • Μπορεί να συνοδεύσει κρεατικά ή ψάρια ή να σερβιριστεί ως ορεκτικό.
Διαβάστε επίσης

Λαζάνια για Χορτοφάγους

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για λαζάνια χορτοφαγικά, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η συνταγή περιλαμβάνει γέμιση με λαχανικά όπως μανιτάρια και μείγμα Mexico Mix, αρωματισμένη...

Καλαμποκίσιες τηγανίτες με σάλτσα γλυκόξινης ντιπ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμποκίσιες τηγανίτες, συνοδευόμενες από μια σάλτσα γλυκόξινης ντιπ. Για την παρασκευή των τηγανίτων, χρησιμοποιείται γλυκό καλαμπόκι, αλεύρι, μπαχαρικά, αυγά, φρέσκα κρεμμυδάκια και κόλιανδρος,...

Κρόκ-μεσιέ (Croque Monsieur): Η απόλυτη γαλλική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το γαλλικό σάντουιτς Croque Monsieur, μια αγαπημένη επιλογή στα γαλλικά καφέ. Περιγράφει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, που περιλαμβάνει την παρασκευή μπεσαμέλ,...

Φρέσκια σαλάτα με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο

Το άρθρο περιγράφει μια δροσερή συνταγή σαλάτας με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο, ιδανική για καλοκαιρινές μέρες. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως καλαμπόκι, σοταρισμένα πινόλια και παρμεζάνα, ενώ το ιδιαίτερο ντρέσινγκ με...

Ελαφρύ σοκολατένιο κέικ-σουφλέ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα ελαφρύ σοκολατένιο κέικ-σουφλέ, το οποίο είναι εύκολο στην παρασκευή και απαιτεί 45 λεπτά για να ετοιμαστεί. Η συνταγή περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας σοκολάτα...

Λαχταριστή τσιπούρα στη λαδόκολλα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λαχταριστή τσιπούρα στη λαδόκολλα, προσφέροντας αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία και το ψήσιμο του ψαριού. Χρησιμοποιούνται φρέσκα αρωματικά βότανα όπως θυμάρι, δεντρολίβανο και...

Αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες για την εκτέλεσή της. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αμύγδαλα, βρώμη, αλεύρι φαρίνα και καστανή ζάχαρη, ενώ...

Φτάστε τα 100 με αυτούς τους υγιεινούς τρόπους

Το άρθρο παρουσιάζει πρακτικούς τρόπους για να επιτύχουμε υγιή και μακροχρόνια ζωή μέχρι τα 100, χωρίς να απαιτούνται υπερβολές. Υπογραμμίζει τη σημασία της φροντίδας του εγκεφάλου μέσω σωματικής άσκησης,...

Ασιατικός μπακαλιάρος με μπρόκολο, αρακά και φασολάκια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ασιατικό μπακαλιάρο με μπρόκολο, αρακά και φασολάκια, περιλαμβάνοντας μια λίστα υλικών και οδηγίες εκτέλεσης. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κατεψυγμένο μπακαλιάρο και λαχανικά, ενώ η...

Σοκολατένιος κορμός με γεύση φράουλας

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για έναν σοκολατένιο κορμό με γεύση φράουλας, εστιάζοντας στη διαδικασία παρασκευής του παντεσπανιού σοκολάτας και της γέμισης. Αρχικά, το παντεσπάνι παρασκευάζεται με λιωμένη σοκολάτα,...

Εκλεκτές μακαρονάδες για την 60ή επέτειο των Χωριάτικων Μακαρονιών Μιτσίδη

Η εταιρεία Μιτσίδη γιόρτασε την 60ή επέτειο των Χωριάτικων Μακαρονιών της με μια ιδιαίτερη εκδήλωση για συνεργάτες και ΜΜΕ. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι καλεσμένοι απόλαυσαν τέσσερις από...

Γρήγορα κούκις για κάθε στιγμή

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κούκις, η οποία απαιτεί μόλις μισή ώρα για την προετοιμασία και το ψήσιμο. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως αλεύρι που φουσκώνει, ζάχαρη,...

Μαρινάτες μπριζόλες

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για μαρινάτες μπριζόλες, περιγράφοντας τα απαραίτητα υλικά και τη διαδικασία προετοιμασίας. Περιλαμβάνει οδηγίες για την παρασκευή μιας μαρινάδας με έψημα, μουστάρδα και πάστα ντομάτας,...

Ζουμερό κέικ σοκολάτας

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για ζουμερό κέικ σοκολάτας, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Για το κέικ απαιτούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, αλεύρι, κακάο και ζάχαρη,...

Γαρίδες με κοχύλια και αρωματική πάπρικα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για γαρίδες με κοχύλια και αρωματική πάπρικα. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο, γλυκιά πάπρικα και μακαρόνια κοχύλια. Η εκτέλεση της...

Σολομός με γλυκοπατάτες και χαρουπόμελο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σολομό με γλυκοπατάτες και χαρουπόμελο, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Ο σολομός μαρινάρεται με ένα μείγμα από σκόρδο, φρέσκο τζίντζερ και...

Boston cream pie ή κέικ κοκ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Boston cream pie, γνωστό και ως κέικ κοκ. Αρχικά, παρατίθενται τα υλικά για το κέικ, την κρέμα και την επικάλυψη σοκολάτας. Στη συνέχεια,...

“Φασολάδα με τρία χρώματα”

Η "Φασολάδα με τρία χρώματα" αποτελεί μια ανανεωμένη εκδοχή της παραδοσιακής ελληνικής φασολάδας, προσθέτοντας χρώμα και ποικιλία με τη χρήση τριών ειδών φασολιών: άσπρα, κόκκινα και μαύρα. Η συνταγή περιλαμβάνει...

5 χρόνια «Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου»: Οι εκδηλώσεις, οι διακρίσεις, οι σεφ που ξεχώρισαν

Το άρθρο ανασκοπεί την ιστορία των Χρυσών Σκούφων Κύπρου, λίγο πριν την πέμπτη τελετή απονομής. Εστιάζει στις πιο αξιοσημείωτες στιγμές των προηγούμενων διοργανώσεων, αναδεικνύοντας τις διακρίσεις και τους σεφ που...

Weekend Vibes: 5+1 ιδέες για το brunch σου

Το άρθρο παρουσιάζει έξι προτάσεις για ένα απολαυστικό brunch κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών Σαββατοκύριακων. Περιλαμβάνει ιδέες όπως αφράτα pancakes, ζεστά bagels, acai bowls και ιδιαίτερα κοκτέιλ, προσφέροντας μια μοναδική...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ