Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο με λουκάνικο και φακές. Ξεκινά με το μαγείρεμα των ψιλών φακών σε νερό με ζωμό λαχανικών και προσθέτει ντομάτες, σκόρδο, κάρυ, βαλσαμικό ξύδι, δάφνη και ξύσμα μανταρινιού για επιπλέον γεύση.
Στα τελευταία στάδια, το χωριάτικο λουκάνικο σοτάρεται ξεχωριστά και προστίθεται στο μείγμα, ενώ το πιάτο ολοκληρώνεται με μια γαρνιτούρα από τυρί κρέμα ανακατεμένο με κόλιαντρο. Η συνταγή συνδυάζει αρωματικά μπαχαρικά και υλικά για ένα γευστικό αποτέλεσμα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Φακές Ψιλές Μιτσίδη
1 κύβο Φυσικό Ζωμό Λαχανικών Μιτσίδη
1½ λίτρο νερό (6 ποτήρια)
400 γρ. Ψιλοκομμένες Ντομάτες Μιτσίδη
4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
4 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
4 φύλλα δάφνης
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
300 γρ. χωριάτικο ελληνικό λουκάνικο, σε ροδέλες
7 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
1 συσκευασία (200 γρ.) τυρί κρέμα ανακατεμένο με 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και αφού διαλύσουμε μέσα τον κύβο ζωμού ψήνουμε τις φακές για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, το σκόρδο, το κάρυ, το βαλσαμικό ξύδι, τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο (πόσο?), τη δάφνη και το ξύσμα μανταρινιού.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 20 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Στα τελευταία 10 λεπτά, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο, από όλες τις πλευρές. Το στραγγίζουμε με κουτάλα τρυπητή και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει εντελώς το λάδι. Το βάζουμε στις φακές, συνεχίζοντας για ακόμη 5 λεπτά το μαγείρεμα.
Σερβίρουμε σε πιάτα γαρνίροντας από πάνω μία κουταλιά σούπας από το μείγμα τυριού που ετοιμάσαμε.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιγράφει την προετοιμασία ενός πιάτου με λουκάνικο και φακές, εμπλουτισμένο με αρωματικά μπαχαρικά.
- Οι φακές μαγειρεύονται με ζωμό λαχανικών, ντομάτες, σκόρδο, κάρυ και ξύσμα μανταρινιού για έξτρα γεύση.
- Το χωριάτικο λουκάνικο σοτάρεται ξεχωριστά και προστίθεται στο μείγμα φακών.
- Το πιάτο ολοκληρώνεται με μια γαρνιτούρα από τυρί κρέμα και κόλιαντρο για φρέσκια γεύση.
