Κέικ μπανάνας με καραμέλα και βανίλια παγωτό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κέικ μπανάνας με καραμέλα και παγωτό βανίλια, δημιουργία του σεφ Θεόδωρου Ελευθερίου. Η συνταγή, με χαμηλή δυσκολία, απαιτεί λίγα υλικά και χρόνο προετοιμασίας.

Το κέικ περιλαμβάνει πολτοποιημένες μπανάνες, καστανή ζάχαρη, αυγά, γιαούρτι, λάδι, βανίλια, καρύδια, σοκολάτα και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ψήνεται για 35-45 λεπτά.

Η καραμέλα γίνεται με κρυσταλλική ζάχαρη, κρέμα γάλακτος και μαργαρίνη. Το κέικ σερβίρεται με καραμέλα και παγωτό βανίλιας, προσφέροντας μια απολαυστική γευστική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

Από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου

Μερίδες: 1 Loaf 

Δυσκολία: 2/10 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά 

Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα και 15 λεπτά 

Υλικά

Για το Cake:

3 Μπανάνες ώριμες + 1 1/2 για το ψήσιμο 

3/4 φλ. Καστανή ζάχαρη μαλακή 

2 αυγά 

1/2 κ.γ αλάτι 

1 κ.γ μαγειρική σόδα 

1/3 φλ γιαούρτι 2% Χαραλαμπίδης Κρίστης 

1/4 φλ vegetable oil

2 κ.γ βανίλια 

1/2 φλ καρύδια σπασμένα 

1/3 φλ κουμπιά μαύρης σοκολάτας 

2 φλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την καραμέλα: 

1/2 φλ ζάχαρη κρυσταλλική 

1 φλ κρέμα γάλακτος Χαραλαμπίδης Κρίστης 

1 κ.σ Μαργαρίνη Light Χαραλαμπίδης Κρίστης 

Για το σερβίρισμα: 

1 μπάλα παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

Για το Banana Cake: 

Καθαρίζουμε τις 3 μπανάνες, τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ και τις πολτοποιούμε με το σύρμα. 

Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι , τη βανίλια, τη σόδα και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι, τα καρύδια και τη σοκολάτα, και με τη σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα για κέικ που έχουμε βουτυρώσει. 

Κόβουμε ακόμα ενάμιση  μπανάνα, την τοποθετούμε πάνω στο μίγμα, πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35-45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή απο το κείκ. 

Για την καραμέλα, βάζουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. 

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι έχουμε την υφή της καραμέλας. Τέλος προσθέτουμε την μαργαρίνη , ανακατεύουμε και είμαστε έτοιμοι. 

Αφού αφήσουμε για 15-20 λεπτά το κέικ μας να κρυώσει το κόβουμε, το σερβίρουμε, από πάνω περιχύνουμε την καραμέλα και στη μέση παγωτό βανίλιας. 

Καλή απόλαυση

Συνοπτικά

  • Η συνταγή του σεφ Θεόδωρου Ελευθερίου για κέικ μπανάνας με καραμέλα και παγωτό βανίλια χαρακτηρίζεται από χαμηλή δυσκολία και σύντομο χρόνο προετοιμασίας.
  • Το κέικ περιλαμβάνει πολτοποιημένες μπανάνες, καστανή ζάχαρη, αυγά, γιαούρτι, λάδι, βανίλια, καρύδια, σοκολάτα και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  • Η καραμέλα παρασκευάζεται με κρυσταλλική ζάχαρη, κρέμα γάλακτος και μαργαρίνη, και το κέικ ψήνεται για 35-45 λεπτά.
  • Το κέικ σερβίρεται με καραμέλα και παγωτό βανίλιας, προσφέροντας μια απολαυστική γευστική εμπειρία.
Διαβάστε επίσης

Κρέμα Αναρρόφησης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρέμα αναρρόφησης, η οποία περιλαμβάνει φύλλα κρούστας, ανθότυρο ζερζέκκις, ζάχαρη, μέλι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, ροδόσταγμα και καρύδια. Τα φύλλα ψήνονται πρώτα και μετά...

Κουνουπίδι στέικ με κεφαλοτύρι και γιαουρτένιο ντιπ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κουνουπίδι στέικ με κεφαλοτύρι και γιαουρτένιο ντιπ, δημιουργία της Χριστίνας Χριστοφή. Η συνταγή περιλαμβάνει μαρινάρισμα του κουνουπιδιού με ελαιόλαδο, σκόρδο και θυμάρι, και...

Ψυγείου μπισκοτάκια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα ψυγείου, περιγράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αλεύρι και σοκολάτα, ενώ η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των...

Σαλάτα με σπαράγγια, ντομάτα και τυρί φέτα

Η σαλάτα με σπαράγγια, ντομάτα και τυρί φέτα είναι μια φρέσκια και νόστιμη επιλογή που συνδυάζει ψητά σπαράγγια και ντοματίνια με κρουτόν ψωμιού και τριμμένη φέτα. Η βινεγκρέτ, που...

Clean Eating: Η διατροφική μόδα που ήρθε για να μείνει

Το Clean Eating είναι μια διατροφική τάση που προωθεί την κατανάλωση μη επεξεργασμένων τροφίμων, αποφεύγοντας τα προϊόντα με πρόσθετα και συντηρητικά. Παρουσιάζεται ως τρόπος ζωής που υπόσχεται υγεία και...

Αστέριος Κουστούδης: Γνωρίστε τον πολυβραβευμένο σεφ που θα δημιουργήσει στους Χρυσούς Σκούφους Κύπρου!

Ο Αστέριος Κουστούδης είναι ένας από τους κορυφαίους σεφ της γενιάς του, γνωστός για τη δημιουργικότητα και την ποιότητα των πιάτων του. Ως executive chef στα πολυτελή ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρεταννία»...

Μουσακάς με απλή μπεσαμέλ

Ο μουσακάς, ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά πιάτα με καταγωγή από την Ανατολή, αποκτά μια ελαφριά και γρήγορη εκδοχή με απλή μπεσαμέλ. Η συνταγή περιλαμβάνει στρώσεις από ψημένες μελιτζάνες,...

Τσίζκεϊκ με καραμέλα και καρύδια πεκάν

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός τσίζκεϊκ με καραμέλα και καρύδια πεκάν, ξεκινώντας από τη βάση με μπισκότα digestive και καρυδόψιχα, μέχρι την καραμέλα και το μείγμα του...

Αλμυρή μους με αναρή και κόκκινη καυτερή πιπεριά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αλμυρή μους με αναρή και κόκκινη καυτερή πιπεριά, περιλαμβάνοντας τα υλικά και την εκτέλεση. Για τη μους χρησιμοποιούνται αναρή, στραγγιστό γιαούρτι και αγγουράκια...

Λεμονένια μπισκότα με σπόρους παπαρούνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λεμονένια μπισκότα με σπόρους παπαρούνας. Περιγράφει τα υλικά που απαιτούνται, όπως φλούδα λεμονιού, ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, κροκάδια, αλεύρι, παπαρουνόσπορο, αλάτι, μπέικινγκ πάουντερ και αμύγδαλα,...

Αφράτη μους αναρής με παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αφράτη μους αναρής συνοδευόμενη από παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού. Για τη μους, χρειάζονται υλικά όπως γιαούρτι, μέλι, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη και αναρή,...

Ψητή τσιπούρα με αρωματική πάπρικα

Η συνταγή για ψητή τσιπούρα με αρωματική πάπρικα αποτελεί μια νόστιμη και εύκολη επιλογή για το τραπέζι σας. Αφού πλύνετε και αλατίσετε τις τσιπούρες, τις τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι...

Ριζότο με πράσινη πινελιά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ριζότο με πράσινα λαχανικά, προσφέροντας μια φρέσκια και κρεμώδη γεύση. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ρύζι αρμπόριο, ελαιόλαδο, κρεμμύδια, σκόρδο, φινόκιο, λευκό κρασί, ζωμό...

Γλυκό μπράουνι με κρέμα φουντουκιού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γλυκό μπράουνι με κρέμα φουντουκιού, περιλαμβάνοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Τα βασικά συστατικά για το μπράουνι είναι αυγά, καστανή ζάχαρη,...

Μπολονέζ λαζάνια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μπολονέζ λαζάνια, ξεκινώντας από τα υλικά που απαιτούνται για τη σάλτσα μπολονέζ και τη μπεσαμέλ, καθώς και την προετοιμασία τους. Η συνταγή περιλαμβάνει την...

Επιδόρπιο γιαουρτιού με μέλι και φρέσκα φρούτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα δροσερό επιδόρπιο γιαουρτιού με μέλι και φρέσκα φρούτα, που συνδυάζει κρέμα γιαουρτιού και ζελέ φρούτων. Η κρέμα παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, ζάχαρη,...

Kantinaki: Ο μικρός αδελφός του «Kantina» στην Πινδάρου

Το Kantinaki, ο νέος χώρος στην Πινδάρου, αποτελεί τον μικρό αδελφό του γνωστού «Kantina» και προσφέρει υγιεινές επιλογές για πρωινό. Με την άφιξή του, εμπλουτίζει την τοπική γαστρονομική σκηνή, προσφέροντας...

Η Blue Island μαζί με τη CYMEPA διοργάνωσαν εθελοντική καθαριότητα στην παραλία του Λιμανιού Ζυγίου

Η Blue Island, σε συνεργασία με τη CYMEPA, διοργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας στο λιμανάκι Ζυγίου, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλιείας. Η...

Σάντουιτς με χτυπητά αβγά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σάντουιτς με χτυπητά αβγά, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Χρησιμοποιούνται αβγά, γάλα, ελαιόλαδο και κουλούρια με σησάμι, ενώ προστίθεται ζαμπόν ή κυπριακή...

Κρεμώδες Ρυζόγαλο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κρεμώδες ρυζόγαλο, ξεκινώντας με τα υλικά που χρειάζονται, όπως ρύζι γλασέ, γάλα, ζάχαρη, νισεστέ, βανίλια και κανέλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ