Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες.

Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα του κρέατος, κρεμμυδιού και καρότου, προσθέτοντας στη συνέχεια ντομάτες και καρυκεύματα.

Η σούπα σιγοβράζει για μία ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα λαχανικά, ενώ σερβίρεται με sour cream και φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μοσχάρι ή χοιρινό (σπάλα ή στήθος), σε κύβους

2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες

2 πατάτες, κομμένες σε κύβους

300 γρ. φρέσκο λάχανο, ψιλοκομμένο

2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες ή 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 φύλλο δάφνης

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

½ κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)

1,2 λίτρα ζωμό βοδινού ή λαχανικών

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Sour cream (ξινή κρέμα) για το σερβίρισμα

Φρέσκος άνηθος ή μαϊντανός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρέας για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.

Ρίχνετε τις ντομάτες ή τον πελτέ και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά, ώστε να ενσωματωθεί η γεύση τους στο κρέας. Προσθέτετε τον ζωμό, τις πατάτες, το λάχανο, τη δάφνη, την πάπρικα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα λαχανικά να είναι τρυφερά. Εάν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό προς το τέλος.

Όταν η σούπα είναι έτοιμη, αφαιρείτε τη δάφνη και την αφήνετε να σταθεί 10 λεπτά ώστε να «δέσουν» οι γεύσεις.

Σερβίρετε τη Shchi ζεστή, με μια κουταλιά sour cream στο κέντρο κάθε μπολ και ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό από πάνω.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για Shchi περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότα και πατάτες.
  • Το κρέας σοτάρεται πρώτα με κρεμμύδι και καρότο, ενώ προστίθενται ντομάτες και καρυκεύματα.
  • Η σούπα σιγοβράζει για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και σερβίρεται με sour cream και φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό.
  • Τα υλικά περιλαμβάνουν επίσης ελαιόλαδο, ντομάτες, φύλλο δάφνης, πάπρικα, κύμινο και ζωμό βοδινού ή λαχανικών.
Διαβάστε επίσης

Παραδοσιακή σούπα λαχανικών με καρότο, πράσο και μπρόκολο

Η παραδοσιακή σούπα λαχανικών με καρότο, πράσο και μπρόκολο αποτελεί μια θρεπτική και εύκολη επιλογή για το τραπέζι. Με βασικά υλικά όπως καρότα, πράσο, κολοκύθι, πατάτες και μπρόκολο, αυτή...

Κρεμώδης σούπα μπρόκολου με παρμεζάνα

Η κρεμώδης σούπα μπρόκολου με παρμεζάνα είναι μια νόστιμη και βελούδινη επιλογή για τις κρύες μέρες, συνδυάζοντας μπρόκολο, πατάτα, κρεμμύδι και σκόρδο σοταρισμένα σε ελαιόλαδο. Μετά το βράσιμο των λαχανικών...

Κρεμώδης σούπα ρόκας και πατάτας

Η κρεμώδης σούπα ρόκας και πατάτας είναι μια εύκολη και γευστική συνταγή που συνδυάζει τις ήπιες γεύσεις της πατάτας και του πράσου με την πιπεράτη γεύση της ρόκας. Η...

Noodles με κεφτεδάκια και δροσερά λαχανικά (Βιετναμέζικο μπολ)

Το βιετναμέζικο μπολ με noodles και κεφτεδάκια συνδυάζει γεύσεις από αρωματικά μυρωδικά και δροσερά λαχανικά. Η συνταγή περιλαμβάνει τη δημιουργία νόστιμων κεφτεδακίων από χοιρινό ή κοτόπουλο, αρωματισμένων με σκόρδο,...

Νόστιμα Γιουβαρλάκια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής νόστιμων γιουβαρλακίων, μια παραδοσιακή σούπα με κεφτεδάκια. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται μοσχαρίσιος κιμάς, ρύζι, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, μαϊντανός, άνηθος, πιπέρι, αλάτι και αυγό. Το μείγμα...

“Πότε είναι κατάλληλο να χρησιμοποιήσω σησαμέλαιο;”

Το σησαμέλαιο είναι ένα αρωματικό συστατικό που χρησιμοποιείται κυρίως σε ασιατικές κουζίνες και έχει πιο εξειδικευμένη χρήση από τα κοινά λάδια όπως το ελαιόλαδο. Είναι ιδανικό για να προστίθεται...

Μαγευτικός πορτοκαλένιος χαλβάς

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Χρησιμοποιούνται πορτοκάλια, σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, αυγά, ζάχαρη, baking powder και βανίλια, ενώ το σιρόπι...

Τρούφα: Ο «μαύρος θησαυρός» της μαγειρικής τέχνης

Η τρούφα, γνωστή ως ο «μαύρος χρυσός» της κουζίνας, είναι ένα σπάνιο υπόγειο μανιτάρι που ευδοκιμεί στις ρίζες ορισμένων δέντρων και αποτελεί πολύτιμη πρώτη ύλη στη γαστρονομία λόγω της...

Σαλάτα με γεύση φαλάφελ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με γεύση φαλάφελ, χρησιμοποιώντας πικάντικα ρεβίθια ως βασικό συστατικό. Τα ρεβίθια προετοιμάζονται με μαρινάδα από μπαχαρικά και ψήνονται στον φούρνο. Η σαλάτα περιλαμβάνει...

Cheesecake με γευστική σάλτσα κόκκινων φρούτων

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για cheesecake με σάλτσα κόκκινων φρούτων, ξεκινώντας με την παρασκευή μιας βάσης από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο. Η κρέμα του cheesecake περιλαμβάνει τυρί...

Saccottini με σολομό και κρέμα από γιαούρτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για saccottini με σολομό και κρέμα από γιαούρτι, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό θαλασσινών και ζυμαρικών. Η συνταγή περιλαμβάνει φιλέτα σολομού, τα οποία σοτάρονται με...

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας, εξηγώντας τη διαδικασία βήμα προς βήμα. Αρχικά, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και κτυπάτε το βούτυρο με καστανή...

Κατακόκκινο Mac n Cheese

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για "Κατακόκκινο Mac n Cheese", που συνδυάζει μακαρόνια elbow με πλούσια κόκκινη μπεσαμέλ και ψημένα ντοματίνια, δημιουργώντας μια γευστική παραλλαγή του κλασικού πιάτου. Η συνταγή...

Καταλανική Κρέμα

Η καταλανική κρέμα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που απαιτεί 60 λεπτά προετοιμασίας και είναι μέτριας δυσκολίας. Για την παρασκευή της, χρειάζονται κρέμα γάλακτος, γάλα, ζάχαρη, κρόκοι αυγών, βανίλια, φλούδα...

Σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως πλιγούρι, κολοκύθα, ρόδια, σταφίδες και αμύγδαλα, ενώ...

Σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή για σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια είναι μια γευστική πρόταση που συνδυάζει φρέσκα υλικά και αρώματα. Για την προετοιμασία, ο σολομός μαγειρεύεται απαλά σε λευκό...

Βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ

Η βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ είναι μια θρεπτική και γευστική επιλογή για ζεστά γεύματα. Η συνταγή περιλαμβάνει καρότα, πατάτες, σελινόριζα, κρεμμύδι ή πράσο, σκόρδο, τζίντζερ...

Καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη, αναφέροντας τα υλικά που χρειάζονται για τη βάση, την καραμέλα και την επικάλυψη, καθώς και την αναλυτική διαδικασία...

Πίτα με πεκάν

Η συνταγή για πίτα με πεκάν περιλαμβάνει την παρασκευή ζύμης από αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο και κρύο νερό, η οποία ξεκουράζεται στο ψυγείο πριν το άνοιγμα και τοποθέτησή της...

Απλή σοκολατίνα με αφράτη γκανάς

Η συνταγή για απλή σοκολατίνα με αφράτη γκανάς είναι εύκολη και απαιτεί περίπου 45 λεπτά προετοιμασίας και 1 ½ - 2 ώρες αναμονής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως αλεύρι, ζάχαρη,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ