Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Fussili Στρογκανόφ με βοδινό κρέας, συνδυάζοντας ζυμαρικά με μια πλούσια σάλτσα από μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδια, σκόρδο, μανιτάρια και διάφορα αρωματικά συστατικά όπως κονιάκ, κουμανταρία και θυμάρι.
Η σάλτσα ολοκληρώνεται με sour cream για κρεμώδη υφή, ενώ τα ζυμαρικά fussili αναμειγνύονται με τη σάλτσα για να απορροφήσουν τις γεύσεις.
Το πιάτο σερβίρεται με ψιλοκομμένο μαϊντανό για φρεσκάδα και χρώμα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μοσχάρι, σε λωρίδες (sirloin ή rump steak)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
500 γρ. μανιτάρια
1 κ. σ. βούτυρο, ανάλατο
1 κ. σ. αλεύρι «Μιτσίδη»
¼ φλ. κονιάκ
½ φλ. κουμανταρία
1 φλ. ζωμό κοτόπουλο «Μιτσίδη»
3 κ. γ. μουστάρδα, ντιζόν
4 κ. σ. sοur cream
1 κ. σ. φρέσκο θυμάρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ. μακαρόνια fussili «Μιτσίδη»
Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Συνεχίζουμε με τα σκόρδα και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να ψηθούν 5 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σκορπάμε από πάνω το αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κονιάκ, την κουμανταρία, τη μουστάρδα και το θυμάρι. Τα αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά μέχρι το ζουμί να γίνει παχύρευστο. Προσθέτουμε τη sour cream και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα fussili ένα λεπτό λιγότερο απ’ ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία. Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό τους και στραγγίζουμε. Μεταφέρουμε τα fussili στη σάλτσα στρογκανόφ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνοπτικά
- Η συνταγή συνδυάζει βοδινό κρέας με ζυμαρικά fussili και πλούσια σάλτσα από κρεμμύδια, σκόρδο και μανιτάρια.
- Η σάλτσα περιλαμβάνει κονιάκ, κουμανταρία, μουστάρδα και sour cream για κρεμώδη υφή.
- Τα fussili βράζονται ελαφρώς, αναμειγνύονται με τη σάλτσα και σερβίρονται με μαϊντανό.
- Η εκτέλεση περιλαμβάνει σοτάρισμα και προσθήκη αρωματικών για να επιτευχθεί η κατάλληλη γεύση.