Ζυμαρικά με μαρινάτο γαύρο και ελιές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ζυμαρικά με μαρινάτο γαύρο και ελιές Καλαμών, προσφέροντας έναν συνδυασμό γεύσεων που περιλαμβάνει ντομάτες, σκόρδο, παρμεζάνα, τσίλι και διάφορα μυρωδικά.

Η συνταγή περιλαμβάνει επίσης την προετοιμασία μιας τραγανής κρούστας από ψωμί, ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού, η οποία προστίθεται στο τέλος για επιπλέον υφή και γεύση.

Το πιάτο ολοκληρώνεται με την προσθήκη μαϊντανού, δυόσμου και κάπαρης, προσφέροντας μια δροσερή και αρωματική νότα, ενώ σερβίρεται με επιπλέον φιλέτα γαύρου.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. μακαρόνια βίδες.

1/3 φλ. ελαιόλαδο

8 φιλέτα γαύρο μαρινάτο σε κομματάκια, Blue Island

½ φλ. ελιές Καλαμών, μοιρασμένες χωρίς κουκούτσι

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένες

1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη

½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη

2 κ. σ. χυμό λεμονιού

¼ κ. γ. νιφάδες τσίλι ή σκόνη τσίλι

½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

¼ φλ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κ. σ. κάπαρη (κουτρούβι)

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρούστα:

½ φλ. αλεσμένο ψωμί (όχι γαλέτα)

1 κ. σ. ελαιόλαδο

½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κ. γ. ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζουμε αλλά κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.

Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον γαύρο, τις ελιές, τις ντομάτες, το σκόρδο, την παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού και τις νιφάδες τσίλι. Ανακατεύουμε καλά. Αν μας φανεί πολύ στεγνή προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια. Αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσει η πάστα.

Φτιάχνουμε την κρούστα: Βάζουμε το ψωμί με το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε ένα μικρό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι το ψωμί να γίνει τραγανό και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο να κρυώσει. Αφού κρυώσει προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Τελειώνουμε την πάστα: Προσθέτουμε στο μπολ με τις βίδες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την κάπαρη, αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι ή λεμόνι αν χρειάζεται. Προσθέτουμε την κρούστα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με έξτρα φιλέτα γαύρο.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή συνδυάζει ζυμαρικά με μαρινάτο γαύρο, ελιές Καλαμών, ντομάτες, σκόρδο, παρμεζάνα και τσίλι.
  • Προετοιμάζεται τραγανή κρούστα από ψωμί, ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού για επιπλέον υφή και γεύση.
  • Το πιάτο ολοκληρώνεται με μαϊντανό, δυόσμο και κάπαρη, προσφέροντας δροσερή και αρωματική νότα.
  • Σερβίρεται με επιπλέον φιλέτα γαύρου και ενισχύεται με αλάτι και λεμόνι αν χρειάζεται.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ