Συνταγή για τάρτα λεμονιού με νόστιμη μαρέγκα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αν έχεις λεμόνια θα φτιάξεις την τέλεια lemon pie που ταιριάζει με τον πρωινό καφέ αλλά και τα απογεύματα που θέλεις γλυκό. 

Συστατικά

Για τη ζύμη θα χρειαστείς

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 140 γρ. βούτυρο, παγωμένο κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1 μέτριο αυγό
  • 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα της τάρτας
  • αλάτι

Για την κρέμα λεμονιού θα χρειαστείς

  • 200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 4 μέτρια αυγά
  • Χυμό και ξύσμα από 4 λεμόνια
  • 100 γρ. βούτυρο παγωμένο

Για τη μαρέγκα θα χρειαστείς

  • 100 γρ. ασπράδια αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο  και λίγο αλάτι
  • Με γάντια μιας χρήσης τα τρίβεις πολύ καλά
  • Προσθέτεις το αυγό και ζυμώνεις το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί
  • Τυλίγεις τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα
  •  Στρώνεις 2 φύλλα λαδόκολλας σε καθαρή επιφάνεια, την αλευρώνεις, τοποθετείς τη ζύμη και την ανοίγεις σε στρογγυλό σχήμα ίσο με το σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις
  • Αλευρώνεις, βουτυρώνεις και στρώνεις λαδόκολλα στο σκεύος και τοποθετείς απαλά τη ζύμη
  • Την πιέζεις με τα χέρια ώστε να απλωθεί και στα πλάγια
  • Με ένα πιρούνι τρυπάς τη ζύμη
  • Την ψήνεις στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα
  •  Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις τη ζάχαρη, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς
  • Μόλις πήξει αφαιρείς την κατσαρόλα α0πο την εστία
  • Προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει
  • Αδειάζεις την κρέμα στην τάρτα και καλύπτεις την επιφάνεια της με διάφανη μεμβράνη
  • Αφήνεις την τάρτα να κρυώσει και στη συνέχεια τη βάζεις στο ψυγείο για 2 ώρες
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις τα ασπράδια και αλάτι και τα χτυπάς με ένα σύρμα μέχρι να αφρίσουν και να φουσκώσουν
  • Ρίχνεις τη ζάχαρη σιγά σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα με το σύρμα
  • Προσθέτεις την άχνη ζάχαρη σιγά σιγά ανακατεύοντας
  • Αφού βγάλεις την τάρτα από το ψυγείο απλώνεις τη μαρέγκα στην τάρτα ιδανικά με σακούλα ζαχαροπλαστικής
  • Την αφήνεις για λίγο στην άκρη πριν την κόψεις.

Διαβάστε επίσης

Το απόλυτο γυναικείο magazino για γυναίκες που αγαπούν να εξελίσσονται. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο COUSCOUS.

Το γιουβετσάκι της Μπαρμπαρίγου είναι θεϊκή απόλαυση!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες σεφ της Ελλάδας, παρουσιάζει τη συνταγή της για το παραδοσιακό αρνί γιουβετσάκι στο φούρνο, ένα ιδανικό οικογενειακό πιάτο. Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα...

Αυτό το γλυκό είναι αμαρτία – Λαχταριστά ταρτάκια από μπισκότο

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μας δείχνει πώς να φτιάξουμε λαχταριστά ταρτάκια από μπισκότο με γέμιση κρέμας και μαρμελάδας φράουλα. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως μπισκότα τύπου digestive, βούτυρο, γάλα,...

Η πιο δροσερή μακαρονάδα με μόλις λίγα υλικά

Ο Πέτρος Συρίγος μας προτείνει μια δροσερή και εύκολη καλοκαιρινή μακαρονάδα με ελάχιστα υλικά, ιδανική για ζεστές μέρες. Η συνταγή περιλαμβάνει σπαγγέτι, βούτυρο, λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα, δημιουργώντας μια...

Φτιάχνουμε αυθεντικά παλληκάρια ή εντυπωσιακά φωτοκόλυβα

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για τα παραδοσιακά «παλληκάρια» ή «φωτοκόλυβα», ένα νόστιμο μείγμα οσπρίων που σερβίρεται ως σούπα ή σαλάτα και έχει ισχυρή θέση στην ελληνική διατροφή, λόγω...

Η μηλόπιτα επαναπροσδιορίζεται… Ανατρέψτε όλα τα δεδομένα

Η Νεκταρία Κοκκινάκη επαναστατεί στη κλασική μηλόπιτα, προτείνοντας μια νέα συνταγή για τάρτα μήλου με κρέμα και καραμέλα. Το άρθρο περιγράφει αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, από την...

Ανακαλύψτε το μυστικό του φαγητού σύζουμα

Το άρθρο αναφέρεται στη συνταγή για τα παραδοσιακά κρητικά σύζουμα, που είναι μακαρόνια σε ζωμό κρέατος, με συνταγή της Νεκταρίας Κοκκινάκη. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν 1 κιλό κρέας (ζυγούρι...

Μακαρόνια με κιμά, η ακαταμάχητη απόλαυση

Η συνταγή του Πέτρου Συρίγου για μακαρόνια με κιμά συνδυάζει γεύσεις και αρώματα που κάνουν αυτό το πιάτο αγαπημένο για όλους. Με κύρια υλικά όπως σπαγγέτι, μοσχαρίσιο κιμά, φρέσκες ντομάτες...

Αυτά τα παστουρμαδοπιτάκια θα σε μαγέψουν και θα χάσεις τα λογικά σου

Τα παστουρμαδοπιτάκια της Νεκταρίας Κοκκινάκη συνδυάζουν παραδοσιακές γεύσεις και υλικά, προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Η συνταγή περιλαμβάνει φύλλο κρούστας, παστουρμά, λαχανικά όπως κρεμμύδι, ντομάτες και πιπεριές, καθώς και...

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα κέικ – Αποκαλύπτουμε τη μαγική συνταγή

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μας προτείνει μια πρωτότυπη συνταγή για κέικ με σπανάκι, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους. Τα υλικά περιλαμβάνουν φρέσκο σπανάκι, κρεμμυδάκια, άνηθο, αυγά, γάλα, ελαιόλαδο, αλεύρι, μπέικιν...

Ανακαλύψτε τις αγνόπιτες: Η γευστική αποκάλυψη που θα σας μαγέψει

Οι αγνόπιτες, οι νόστιμες και εύκολες κρητικές πιτούλες, είναι μια γευστική αποκάλυψη που μπορείτε να απολαύσετε σκέτες ή με μέλι. Η συνταγή της Νεκταρίας Κοκκινάκη περιλαμβάνει απλά υλικά όπως...

H πιο δροσερή μακαρονάδα που θα σας μαγέψει

Η συνταγή για τις πένες τουρλού με κοτόπουλο και λαχανικά, που προτείνει ο Πέτρος Συρίγος, συνδυάζει την άνοιξη με γεύσεις και χρώματα. Η διαδικασία περιλαμβάνει βράσιμο των πενών, τηγάνισμα λαχανικών...

Μόνο με τρία υλικά απολαύστε το πιο λαχταριστό και αστραπιαίο γεύμα

Το άρθρο προτείνει μια απλή και νόστιμη συνταγή για κιμά με τηγανητές πατάτες, ιδανική για όλη την οικογένεια, χρησιμοποιώντας μόνο τρία υλικά: κιμά που έχει περισσέψει, πατάτες τηγανητές και...

Το ακαταμάχητο σουβλάκι είναι αυτό με το αρνί από το Πάσχα – Θα σε ξετρελάνει

Το άρθρο προτείνει έναν νόστιμο τρόπο να αξιοποιήσετε το υπόλοιπο αρνί από το Πάσχα, προτείνοντας τη συνταγή για σουβλάκι. Με απλά υλικά όπως λεπτοκομμένο αρνί, πίτες, ντομάτα, τζατζίκι και...

Πασχαλινή πίτα με κρέας και αυγά – Το μυστικό γευστικό θησαυρό των περισσευμάτων

Η πασχαλινή πίτα με κρέας και αυγά αποτελεί μια ιδανική λύση για τη χρήση των περισσευμάτων που μένουν από το Πάσχα, όπως αρνί, κόκκινα αυγά και τσουρέκια. Συνδυάζοντας εύκολα...

Τι απολαμβάνουμε τη Μεγάλη Παρασκευή – Παραδοσιακές μοναστηριακές συνταγές νηστείας

Η Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα κορύφωσης του Θείου Δράματος, είναι μια περίοδος νηστείας για τους πιστούς, οι οποίοι αποφεύγουν ακόμη και το λάδι. Το άρθρο προτείνει παραδοσιακές μοναστηριακές συνταγές νηστείας,...

Κοκορέτσι και αρνί στη σούβλα – Τα χρυσά μυστικά ψησίματος από τον μετρ Πέτρο Συρίγο

Ο Πέτρος Συρίγος αποκαλύπτει τα μυστικά για το τέλειο ψήσιμο κοκορετσιού και αρνιού στη σούβλα, δύο παραδοσιακά πιάτα του Πάσχα. Προτείνει τεχνικές όπως η χρήση καπνοδόχου για τα κάρβουνα,...

Greek salad και αμβροσία! Ντάκος και χωριάτικη στέφονται βασίλισσες των σαλατών παγκοσμίως

Ο διαδικτυακός οδηγός Taste Atlas ανακήρυξε τον ντάκο ως την καλύτερη σαλάτα στον κόσμο, ακολουθούμενο από τη χωριάτικη σαλάτα, γνωστή διεθνώς ως "greek salad". Ο ντάκος, ένα παραδοσιακό κρητικό πιάτο,...

Κόκκινα αβγά τη Μεγάλη Πέμπτη – Το πανάρχαιο έθιμο που επιβίωσε και η μυστική συνταγή για τέλειο αποτέλεσμα

Το άρθρο εστιάζει στο παραδοσιακό έθιμο της βαφής των κόκκινων αβγών τη Μεγάλη Πέμπτη, μια πρακτική που συμβολίζει τη Σταύρωση του Χριστού και την Ανάσταση. Αναφέρεται στην ιστορική σημασία των...

Μεγάλη Τετάρτη και το σπίτι πλημμυρίζει από αρώματα πασχαλινών κουλουριών

Στο άρθρο με τίτλο "Μεγάλη Τετάρτη και το σπίτι πλημμυρίζει από αρώματα πασχαλινών κουλουριών", αναδεικνύεται η παράδοση των ελληνικών νοικοκυριών να ψήνουν πασχαλινά κουλούρια την Μεγάλη Τετάρτη, γεμίζοντας τα...

Taste Atlas: Θριάμβευσαν οι ελληνικές σαλάτες – Ανακαλύψτε τη λίστα

Στη νέα λίστα του Taste Atlas με τις «50 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο», η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη και δεύτερη θέση, με τη σαλάτα Ντάκος και τη χωριάτικη σαλάτα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ