Η σάλτσα με κάππαρη (κουτρούβι) αποτελεί μια γευστική έκπληξη που μπορεί να συνοδεύσει ζυμαρικά, πιλάφι ή να χρησιμοποιηθεί ως ντιπ με ψωμί ή πίτα. Περιλαμβάνει υλικά όπως κόκκινο κρεμμύδι, ελαιόλαδο, ξίδι από κόκκινο κρασί, μέλι, ψιλοκομμένες ντομάτες και πάστα ντομάτας, καθώς και μπαχαρικά όπως μπαχάρι και φυσική σκόνη λαχανικών.
Το κουτρούβι προστίθεται μετά το σοτάρισμα των υλικών, ενώ στο τέλος προστίθενται μαϊντανός, καβουρδισμένα κουκουνάρια και ξύσμα λεμονιού για επιπλέον γεύση. Η σάλτσα σιγοβράζει για λίγα λεπτά, προσφέροντας έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων που μπορεί να απογειώσει κάθε πιάτο.
Διαβάστε παρακάτω
(Για ζυμαρικά, για πιλάφι ή για ντιπ με ψωμί ή πίτα)
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μέτριες φέτες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
2 κ.σ. μέλι
300 γρ. Ψιλοκομμένες Ντομάτες Μιτσίδη
1 κυπελλάκι Πάστα Ντομάτας Μιτσίδη
1 κουταλιά μπαχάρι σε σκόνη
1κουταλιά Φυσική Σκόνη Λαχανικών Μιτσίδη
2 φλ. κουτρούβι
½ φλ. κουκουνάρι (πινόλια) καβουρδισμένα
3 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε λίγο το κουτρούβι για να φύγει η αλμυράδα του.
Σε μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το ξύδι, τη δάφνη, τις ντομάτες, την πάστα ντομάτας, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, τη σκόνη λαχανικών και το μέλι. Τέλος, προσθέτουμε και το κουτρούβι. Χαμηλώνουνε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5-7 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα πινόλια και το ξύσμα λεμονιού.
Συνοπτικά
- Η σάλτσα με κάππαρη μπορεί να συνοδεύσει ζυμαρικά, πιλάφι ή να χρησιμοποιηθεί ως ντιπ.
- Περιλαμβάνει κόκκινο κρεμμύδι, ελαιόλαδο, ξίδι, μέλι, ντομάτες και μπαχαρικά.
- Το κουτρούβι προστίθεται μετά το σοτάρισμα, ενώ μαϊντανός, πινόλια και ξύσμα λεμονιού στο τέλος.
- Σιγοβράζει για λίγα λεπτά προσφέροντας έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων.