Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σαλάτα με κριθαράκι ολικής αλέσεως, εμπνευσμένη από την ελληνική κουζίνα.
Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως ελιές, ντοματίνια, αγγουράκι, φέτα και πίτα, ενώ το ντρέσινγκ φτιάχνεται με σάλτσα Ναπολιτάνα, ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα Dijon και μέλι.
Η διαδικασία περιλαμβάνει το μαγείρεμα του κριθαριού, το ψήσιμο της πίτας και την ανάμειξη όλων των υλικών με το ντρέσινγκ για μια γευστική και θρεπτική σαλάτα.
Διαβάστε παρακάτω
Υλικά
• 1 φλ. κριθαράκι ολικής αλέσεως Μιτσίδη
• ½ φλ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι σε φέτες
• 1 φλ. ντοματίνια σε φέτες
• 1 αγγουράκι μοιρασμένο και μετά σε φέτες
• 150 γρ. φέτα σε κύβους
• 1 πίτα μικρή σε κύβους μαριναρισμένη με 1 κ.γ. ρίγανη και 1 κ σ ελαιόλαδο
Για το ντρέσινγκ
• 2 κ.γ. Σάλτσα Ναπολιτάνα Μιτσίδη
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
• 2 κ.γ. Dijon μουστάρδα
• 1 κ.γ. μέλι
• Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνετε το κριθαράκι σε 2 ποτήρια ζεστό νερό σε μέτρια φωτιά. Αφήστε να κρυώσει.
Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά να γίνει τραγανή.
Σε ένα μικρό μπολ βάζετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και αναμειγνύετε.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το κριθαράκι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζετε το ντρέσινγκ και ανακατεύετε.
Συνοπτικά
- Η συνταγή παρουσιάζει μια ελληνική σαλάτα με κριθαράκι ολικής αλέσεως και παραδοσιακά υλικά όπως ελιές, ντοματίνια και φέτα.
- Το ντρέσινγκ περιλαμβάνει σάλτσα Ναπολιτάνα, ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα Dijon και μέλι.
- Η προετοιμασία περιλαμβάνει το μαγείρεμα του κριθαριού και το ψήσιμο της πίτας για τραγανή υφή.
- Όλα τα υλικά αναμειγνύονται με το ντρέσινγκ για μια γευστική και θρεπτική σαλάτα.