Ριζότο με πράσινη πινελιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ριζότο με πράσινα λαχανικά, προσφέροντας μια φρέσκια και κρεμώδη γεύση. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ρύζι αρμπόριο, ελαιόλαδο, κρεμμύδια, σκόρδο, φινόκιο, λευκό κρασί, ζωμό λαχανικών, παρμεζάνα, φρέσκο τυρί κρέμα, βούτυρο, σπαράγγια και μπιζέλια.

Η διαδικασία ξεκινά με το τσιγάρισμα του κρεμμυδιού και του σκόρδου, ακολουθεί η προσθήκη του ρυζιού και του κρασιού και συνεχίζεται με την προσθήκη του ζωμού σταδιακά. Στο τέλος, το πιάτο εμπλουτίζεται με τυριά και βούτυρο, ενώ τα κατεψυγμένα λαχανικά προστίθενται για μια τελευταία δόση φρεσκάδας, δημιουργώντας ένα γευστικό και χορταστικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε παρακάτω

Arla Logo Rgb 300dpi

Υλικά

  • 400 γρ. ρύζι  για ριζότο (αρμπόριο)
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4  κρεμμύδια εσαλότ
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 2 φινόκια
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 1,5 L ζωμό λαχανικών
  • 200 γρ. παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κουτί φρέσκο τυρί κρέμα Arla®
  • Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτί κατεψυγμένα σπαράγγια
  • 1 κουτί κατεψυγμένα μπιζέλια

Εκτέλεση

Αρχίζουμε κόβοντας το κρεμμύδι, το σκόρδο το φινόκιο και το θυμάρι. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας σε ένα μεγάλο και στιβαρό τηγάνι. Τηγανίζουμε το μείγμα του κρεμμυδιού μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο και μετά προσθέτουμε τα βότανα.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτεί το ρύζι σε λάδι. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και βράζουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά. Διατηρούμε τη φωτιά σε μεσαία προς χαμηλή ένταση καθώς ετοιμάζουμε το ριζότο. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ζωμό. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό μέσα στο ριζότο λίγο-λίγο και ανακατεύουμε ταυτόχρονα καθώς ο ζωμός απορροφάται. 

Συνεχίζουμε τη διαδικασία ώσπου όλος ο ζωμός να έχει προστεθεί και το ριζότο να εχει την επιθυμητή υφή. Η διαδικασία θα μας πάρει συνολικά περίπου 20-30 λεπτά. Στο τέλος μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο υγρό για να έχετε την υφή που θέλετε. Αναμιγνύουμε την τριμμένη παρμεζάνα το κρεμώδες τυρί και λίγο βούτυρο. 

Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε μέσα τα κατεψυγμένα μπιζέλια και τα σπαράγγια και αφήνουμε το ριζότο να ξεκουραστεί με το πώμα στην κατσαρόλα, για 10 λεπτά. Γαρνίρουμε με φρέσκα βότανα. 

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει ρύζι αρμπόριο και πράσινα λαχανικά για φρέσκια και κρεμώδη γεύση.
  • Η διαδικασία ξεκινά με το τσιγάρισμα κρεμμυδιού και σκόρδου, και συνεχίζεται με σταδιακή προσθήκη ζωμού.
  • Το πιάτο ολοκληρώνεται με παρμεζάνα, τυρί κρέμα και βούτυρο για πλούσια υφή.
  • Κατεψυγμένα σπαράγγια και μπιζέλια προστίθενται στο τέλος για φρεσκάδα.
Διαβάστε επίσης

Σάντουιτς με χτυπητά αβγά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σάντουιτς με χτυπητά αβγά, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Χρησιμοποιούνται αβγά, γάλα, ελαιόλαδο και κουλούρια με σησάμι, ενώ προστίθεται ζαμπόν ή κυπριακή...

Κρεμώδες Ρυζόγαλο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κρεμώδες ρυζόγαλο, ξεκινώντας με τα υλικά που χρειάζονται, όπως ρύζι γλασέ, γάλα, ζάχαρη, νισεστέ, βανίλια και κανέλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του...

“Τα κύρια είδη πιπεριού και οι εφαρμογές τους”

Το άρθρο παρουσιάζει τα κύρια είδη πιπεριού και τις εφαρμογές τους στη μαγειρική, αναδεικνύοντας την πολυμορφία και τη γευστική αξία του μπαχαρικού αυτού. Το μαύρο πιπέρι, το πιο κοινό,...

Αλμυρό τσίζκεϊκ με κολοκύθα και μανιτάρια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός αλμυρού τσίζκεϊκ με κολοκύθα και μανιτάρια, που συνδυάζει γεύσεις από τυριά, λαχανικά και μπαχαρικά. Η συνταγή ξεκινά με την προετοιμασία μιας τραγανής...

Πικάντικο ινδικό vegan τσίλι µε λαχανικά και καλαµπόκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πικάντικο ινδικό vegan τσίλι με λαχανικά και καλαμπόκι, χρησιμοποιώντας κονσέρβες μανιταριών, καλαμποκιού και αρακά με καρότα. Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα κρεμμυδιού, σκόρδου και τσίλι,...

Γευστική ελληνική σαλάτα με καννέλλινι φασόλια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μια γευστική ελληνική σαλάτα με καννέλλινι φασόλια, που συνδυάζει φρέσκα λαχανικά όπως ντομάτες, αγγούρι, πιπεριές και κρεμμύδι με μαύρες ελιές, φέτα και προαιρετικά...

Σαλάτα κινόα με λαχανικά Μεξικού και κόκκινα φασόλια

Η σαλάτα κινόα με λαχανικά Μεξικού και κόκκινα φασόλια αποτελεί μια θρεπτική και γευστική πρόταση, κατάλληλη για όλες τις ώρες της ημέρας. Η βάση της περιλαμβάνει κινόα, η οποία...

Σαλάτα Buddha Bowl µε µανιτάρια και καλαµπόκι

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για μια σαλάτα Buddha Bowl με μανιτάρια και καλαμπόκι, η οποία είναι γεμάτη χρώμα και γεύση. Η συνταγή περιλαμβάνει καστανό ρύζι, καλαμπόκι, μανιτάρια, μεξικάνικο μείγμα...

Φαλάφελ φούρνου με υγιεινό ντιπ ταχίνι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φαλάφελ φούρνου, συνοδευμένα με ένα υγιεινό ντιπ ταχίνι με σουμάκ. Η συνταγή περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία και το ψήσιμο των φαλάφελ,...

Λαζάνια για Χορτοφάγους

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για λαζάνια χορτοφαγικά, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η συνταγή περιλαμβάνει γέμιση με λαχανικά όπως μανιτάρια και μείγμα Mexico Mix, αρωματισμένη...

Σουφλέ / Πουτίγκα από καλαμπόκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σουφλέ καλαμποκιού, ένα νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή ορεκτικό. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν γλυκό καλαμπόκι, αυγά, γάλα, κρέμα γάλακτος,...

Καλαμποκίσιες τηγανίτες με σάλτσα γλυκόξινης ντιπ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμποκίσιες τηγανίτες, συνοδευόμενες από μια σάλτσα γλυκόξινης ντιπ. Για την παρασκευή των τηγανίτων, χρησιμοποιείται γλυκό καλαμπόκι, αλεύρι, μπαχαρικά, αυγά, φρέσκα κρεμμυδάκια και κόλιανδρος,...

Κρόκ-μεσιέ (Croque Monsieur): Η απόλυτη γαλλική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το γαλλικό σάντουιτς Croque Monsieur, μια αγαπημένη επιλογή στα γαλλικά καφέ. Περιγράφει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, που περιλαμβάνει την παρασκευή μπεσαμέλ,...

Φρέσκια σαλάτα με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο

Το άρθρο περιγράφει μια δροσερή συνταγή σαλάτας με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο, ιδανική για καλοκαιρινές μέρες. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως καλαμπόκι, σοταρισμένα πινόλια και παρμεζάνα, ενώ το ιδιαίτερο ντρέσινγκ με...

Ελαφρύ σοκολατένιο κέικ-σουφλέ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα ελαφρύ σοκολατένιο κέικ-σουφλέ, το οποίο είναι εύκολο στην παρασκευή και απαιτεί 45 λεπτά για να ετοιμαστεί. Η συνταγή περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας σοκολάτα...

Λαχταριστή τσιπούρα στη λαδόκολλα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λαχταριστή τσιπούρα στη λαδόκολλα, προσφέροντας αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία και το ψήσιμο του ψαριού. Χρησιμοποιούνται φρέσκα αρωματικά βότανα όπως θυμάρι, δεντρολίβανο και...

Αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες για την εκτέλεσή της. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αμύγδαλα, βρώμη, αλεύρι φαρίνα και καστανή ζάχαρη, ενώ...

Φτάστε τα 100 με αυτούς τους υγιεινούς τρόπους

Το άρθρο παρουσιάζει πρακτικούς τρόπους για να επιτύχουμε υγιή και μακροχρόνια ζωή μέχρι τα 100, χωρίς να απαιτούνται υπερβολές. Υπογραμμίζει τη σημασία της φροντίδας του εγκεφάλου μέσω σωματικής άσκησης,...

Ασιατικός μπακαλιάρος με μπρόκολο, αρακά και φασολάκια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ασιατικό μπακαλιάρο με μπρόκολο, αρακά και φασολάκια, περιλαμβάνοντας μια λίστα υλικών και οδηγίες εκτέλεσης. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κατεψυγμένο μπακαλιάρο και λαχανικά, ενώ η...

Σοκολατένιος κορμός με γεύση φράουλας

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για έναν σοκολατένιο κορμό με γεύση φράουλας, εστιάζοντας στη διαδικασία παρασκευής του παντεσπανιού σοκολάτας και της γέμισης. Αρχικά, το παντεσπάνι παρασκευάζεται με λιωμένη σοκολάτα,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ