Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ρικατόνι με καπνιστό σολομό. Αρχικά, βράζετε τα ρικατόνι και κρατάτε λίγο από το νερό τους.
Στη συνέχεια, σοτάρετε καπνιστό σολομό και chives σε ελαιόλαδο και βούτυρο. Προσθέτετε κρέμα, χυμό και ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει.
Τέλος, ανακατεύετε τα ρικατόνι με τη σάλτσα, γαρνίρετε με chives και πιπέρι και σερβίρετε.
Διαβάστε παρακάτω
Υλικά
- 500 γρ. Ρικατόνι Μιτσίδη
- 1 πακέτο καπνιστό σολομό σε κύβους
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 ½ φλ. κρέμα
- πιπέρι και αλάτι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. βούτυρο
- 1 κ.γ. chives ψιλοκομμένα
- chives για γαρνιρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα Ρικατόνι Μιτσίδη σε αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες ψησίματος του πακέτου και τα στραγγίζετε. Κρατάτε 1/3 φλιτζάνι από το νερό τους.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζετε το ελαιόλαδο και τον βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο βάζετε τον σολομό και τα chives και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Προσθέτετε φρέσκια κρέμα, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, πιπέρι και λίγο αλάτι, ανακατεύετε και ψήνετε για 2 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Βάζετε τα ρικατόνι και ανακατεύετε.
Αν χρειαστεί προσθέστε νερό από τα ρικατόνι.
Βάζετε σε ένα μπολ, γαρνίρετε με chives και πιπέρι και σερβίρετε.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει ρικατόνι με καπνιστό σολομό, κρέμα, χυμό και ξύσμα λεμονιού.
- Τα ρικατόνι βράζονται και κρατάτε λίγο από το νερό τους για τη σάλτσα.
- Σοτάρετε καπνιστό σολομό και chives σε ελαιόλαδο και βούτυρο, προσθέτοντας κρέμα και λεμόνι.
- Ανακατεύετε τη σάλτσα με τα ρικατόνι, γαρνίρετε με chives και πιπέρι και σερβίρετε.