Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για πρωινό μπουρίτο, χρησιμοποιώντας τορτίγιες ολικής άλεσης, αυγά, σπανάκι και αβοκάντο.
Η παρασκευή περιλαμβάνει το σοτάρισμα του σπανακιού, την παρασκευή αφράτων scrambled eggs και την προσθήκη αβοκάντο, πριν το τύλιγμα σε τορτίγιες.
Το αποτέλεσμα είναι ένα θρεπτικό και γευστικό πρωινό που σερβίρεται ζεστό.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ (για 2 τορτίγιες)
2 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης
4 αβγά
1 κούπα φρέσκο σπανάκι (baby spinach)
1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το σπανάκι για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει. Σε μπολ χτυπάς τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνεις στο τηγάνι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γίνουν αφράτα scrambled eggs. Σβήνεις τη φωτιά και προσθέτεις το κομμένο αβοκάντο, ανακατεύοντας ελαφρά ώστε να μείνει ζουμερό. Ζεσταίνεις τις τορτίγιες σε ξηρό τηγάνι ή φούρνο μικροκυμάτων, μοιράζεις τη γέμιση στο κέντρο, διπλώνεις τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγεις σε ρολό. Σερβίρεις αμέσως.
Συνοπτικά
- Η συνταγή χρησιμοποιεί τορτίγιες ολικής άλεσης, αυγά, σπανάκι και αβοκάντο για ένα θρεπτικό πρωινό.
- Το σπανάκι σοτάρεται και τα αυγά γίνονται αφράτα scrambled πριν την προσθήκη αβοκάντο.
- Η γέμιση τοποθετείται στις ζεσταμένες τορτίγιες, οι οποίες τυλίγονται σε ρολό.
- Το μπουρίτο σερβίρεται ζεστό για ένα γευστικό ξεκίνημα της ημέρας.