Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μύδια με σπαγγέτι, προσφέροντας αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία του πιάτου. Χρησιμοποιούνται φρέσκα ή κατεψυγμένα μύδια, σπαγγέτι, λευκό κρασί, μαϊντανός και σκόρδο για να δημιουργηθεί ένα γεύμα γεμάτο γεύση.
Τα μύδια σοτάρονται και σβήνονται με κρασί, ενώ το σπαγγέτι βράζεται σε ζωμό λαχανικών. Το πιάτο ολοκληρώνεται με ελαιόλαδο, τσίλι και μαϊντανό, προσφέροντας μια γευστική και αρωματική εμπειρία.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Σπαγγέτι Μιτσίδη
1 κύβο Φυσικό Ζωμό Λαχανικών Μιτσίδη
1 κιλό φρέσκα ή κατεψυγμένα μύδια, καλά καθαρισμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2+2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 γεμάτο φλ. λευκό κρασί
½ δέσμη μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μικρό τσίλι, πολύ λεπτά κομμένο (προαιρετικά)
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο (για γαρνίρισμα)
Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μύδια με τις 2 σκελίδες σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την κινούμε δεξιά-αριστερά 1-2 φορές, ώστε να πάει παντού το κρασί στα μύδια.
Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά μέχρι να ανοίξει καλά το κέλυφός τους. Ελέγχουμε τα μύδια και όσα δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε.
Σουρώνουμε τα μύδια και αφήνουμε στην άκρη, ενώ κρατάμε τον ζωμό τους.
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε νερό, όπου έχουμε ήδη διαλύσει τον ζωμό λαχανικών. Τα αφήνουμε να ψηθούν 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη 3/4 του ποτηριού από το νερό τους.
Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το υπόλοιπο σκόρδο και την πιπερίτσα (τσίλι). Δεν τα αφήνουμε να κάψουν.
Ρίχνουμε τον ζωμό από τα μύδια που κρατήσαμε και το νερό που κρατήσαμε από το σπαγγέτι.
Βάζουμε το σπαγγέτι, τα μύδια, πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε καλά για περίπου ακόμη 1 λεπτό.
Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντάς τα με μαϊντανό και ελαιόλαδο.
Συνοπτικά
- Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για μύδια με σπαγγέτι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως φρέσκα μύδια, λευκό κρασί και σκόρδο.
- Τα μύδια σοτάρονται και σβήνονται με κρασί, ενώ το σπαγγέτι βράζεται σε ζωμό λαχανικών.
- Η συνταγή ολοκληρώνεται με ελαιόλαδο, τσίλι και ψιλοκομμένο μαϊντανό για επιπλέον γεύση.
- Το πιάτο σερβίρεται αμέσως, προσφέροντας μια γευστική και αρωματική εμπειρία.