Με αυτή τη συνταγή θα αυξήσετε τη λίμπιντο σας – Το τέλειο πιάτο για τον Άγιο Βαλεντίνο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο προτείνει μια συνταγή που υπόσχεται να αυξήσει τη λίμπιντο, ιδανική για τον Άγιο Βαλεντίνο. Η συνταγή περιλαμβάνει ρύζι Αρμπόριο, γαρίδες και έναν πλούσιο ζωμό από κεφάλια γαρίδας, ενώ συνδυάζει υλικά όπως λευκό κρασί, βούτυρο και παρμεζάνα.

Η διαδικασία περιγράφει βήμα προς βήμα την προετοιμασία του μπισκ γαρίδας και την παρασκευή του ριζότο, με την προσθήκη των γαρίδων στο τέλος. Το πιάτο σερβίρεται με γαρνιτούρα από σχοινόπρασο, προσφέροντας μια γαστρονομική εμπειρία που υπόσχεται ρομαντική ατμόσφαιρα.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

Υλικά – Με αυτή τη συνταγή θα ανεβάσετε τη λίμπιντο σας

  • 1 κ.τ.σ βούτυρο
  • 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (παρά πολύ καλά)
  • 1 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. ρύζι Αρμπόριο
  • Αλάτι & πιπέρι

Για το μπισκ γαρίδας

  • 160 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές σχοινόπρασο
  • 20 τμχ γαρίδες
  • 150 γρ. φρεσκοτριμμένο παρμεζάνα
  • 80 γρ. βούτυρο φρέσκο (κρύο σε κύβους)
  • 2 κουταλιές σχοινόπρασο
  • Κεφάλια από τις γαρίδες
  • 2 κ.τ.σ αλεύρι
  • 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
  • 2 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κλωναράκια σέλερυ
  • 10 κόκκους πιπέρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία – Με αυτή τη συνταγή θα ανεβάσετε τη λίμπιντο σας

Ξεκινήστε με τον ζωμό, βάζοντας σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο να κάψει και ρίξτε τα κεφάλια από τις γαρίδες και αφήστε τα να καούν αρκετά. Στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες, το καρότο σε φέτες, το σέλινο σε χοντρά κομμάτια τα μπαχαρικά και την σκελίδα με το σκόρδο.

Για 5 λεπτά περίπου αφήστε τα να καούν και ανακατεύετε. Έπειτα σβήστε με το κονιάκ και αφήστε το να εξατμιστεί. Προσθέστε το αλεύρι και τον πελτέ και τσιγαρίστε τα για 2 λεπτά περίπου ακόμα. Πρέπει να πάρουν σκούρο χρώμα όλα και τα λαχανικά και τα κεφάλια γαρίδας.

Προσθέστε το νερό και αφήστε να βράσει. Από την στιγμή που θα βράσει μετρήστε 35΄και σβήστε τη. Τέλος πολτοποιείτε με ένα ραβδομπλέντερ, σουρώστε από μια σίτα ή σουρωτήρι και κρατήστε τον ζωμό.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σε χαμηλή φωτιά προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζετε τις γαρίδες. Σοτάρετε για 2 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές, αφαιρείτε τις γαρίδες σε ένα πιάτο.

Προσθέτετε το ρύζι και δυναμώνετε την φωτιά, σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τον ζωμό κουταλιά κουταλιά και, όταν απορροφήσει τα υγρά του, επαναλαμβάνετε την διαδικασία. Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς.

Συνεχίζετε μέχρι να χυλώσει, προσθέτοντας συνεχώς μπισκ και ανακατεύοντας για να μαγειρευτεί το ρύζι.  Βάζετε ξανά τις γαρίδες και μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά.

Αφαιρείτε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ενσωματώνετε σίγα σίγα το κρύο βούτυρο και την παρμεζάνα.

Ανακατεύοντας συνεχώς, σερβίρετε σε ένα πιάτο και αραδιάζετε κατά μήκος τις γαρίδες από πάνω. Τέλος γαρνίρετε με μια γραμμή από ψιλοκομμένο σχοινόπρασο πάνω στις γαρίδες

 

Διαβάστε επίσης

Το απόλυτο γυναικείο magazino για γυναίκες που αγαπούν να εξελίσσονται. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο COUSCOUS.

Το γιουβετσάκι της Μπαρμπαρίγου είναι θεϊκή απόλαυση!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες σεφ της Ελλάδας, παρουσιάζει τη συνταγή της για το παραδοσιακό αρνί γιουβετσάκι στο φούρνο, ένα ιδανικό οικογενειακό πιάτο. Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα...

Αυτό το γλυκό είναι αμαρτία – Λαχταριστά ταρτάκια από μπισκότο

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μας δείχνει πώς να φτιάξουμε λαχταριστά ταρτάκια από μπισκότο με γέμιση κρέμας και μαρμελάδας φράουλα. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως μπισκότα τύπου digestive, βούτυρο, γάλα,...

Η πιο δροσερή μακαρονάδα με μόλις λίγα υλικά

Ο Πέτρος Συρίγος μας προτείνει μια δροσερή και εύκολη καλοκαιρινή μακαρονάδα με ελάχιστα υλικά, ιδανική για ζεστές μέρες. Η συνταγή περιλαμβάνει σπαγγέτι, βούτυρο, λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα, δημιουργώντας μια...

Φτιάχνουμε αυθεντικά παλληκάρια ή εντυπωσιακά φωτοκόλυβα

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για τα παραδοσιακά «παλληκάρια» ή «φωτοκόλυβα», ένα νόστιμο μείγμα οσπρίων που σερβίρεται ως σούπα ή σαλάτα και έχει ισχυρή θέση στην ελληνική διατροφή, λόγω...

Η μηλόπιτα επαναπροσδιορίζεται… Ανατρέψτε όλα τα δεδομένα

Η Νεκταρία Κοκκινάκη επαναστατεί στη κλασική μηλόπιτα, προτείνοντας μια νέα συνταγή για τάρτα μήλου με κρέμα και καραμέλα. Το άρθρο περιγράφει αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, από την...

Ανακαλύψτε το μυστικό του φαγητού σύζουμα

Το άρθρο αναφέρεται στη συνταγή για τα παραδοσιακά κρητικά σύζουμα, που είναι μακαρόνια σε ζωμό κρέατος, με συνταγή της Νεκταρίας Κοκκινάκη. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν 1 κιλό κρέας (ζυγούρι...

Μακαρόνια με κιμά, η ακαταμάχητη απόλαυση

Η συνταγή του Πέτρου Συρίγου για μακαρόνια με κιμά συνδυάζει γεύσεις και αρώματα που κάνουν αυτό το πιάτο αγαπημένο για όλους. Με κύρια υλικά όπως σπαγγέτι, μοσχαρίσιο κιμά, φρέσκες ντομάτες...

Αυτά τα παστουρμαδοπιτάκια θα σε μαγέψουν και θα χάσεις τα λογικά σου

Τα παστουρμαδοπιτάκια της Νεκταρίας Κοκκινάκη συνδυάζουν παραδοσιακές γεύσεις και υλικά, προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Η συνταγή περιλαμβάνει φύλλο κρούστας, παστουρμά, λαχανικά όπως κρεμμύδι, ντομάτες και πιπεριές, καθώς και...

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα κέικ – Αποκαλύπτουμε τη μαγική συνταγή

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μας προτείνει μια πρωτότυπη συνταγή για κέικ με σπανάκι, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους. Τα υλικά περιλαμβάνουν φρέσκο σπανάκι, κρεμμυδάκια, άνηθο, αυγά, γάλα, ελαιόλαδο, αλεύρι, μπέικιν...

Ανακαλύψτε τις αγνόπιτες: Η γευστική αποκάλυψη που θα σας μαγέψει

Οι αγνόπιτες, οι νόστιμες και εύκολες κρητικές πιτούλες, είναι μια γευστική αποκάλυψη που μπορείτε να απολαύσετε σκέτες ή με μέλι. Η συνταγή της Νεκταρίας Κοκκινάκη περιλαμβάνει απλά υλικά όπως...

H πιο δροσερή μακαρονάδα που θα σας μαγέψει

Η συνταγή για τις πένες τουρλού με κοτόπουλο και λαχανικά, που προτείνει ο Πέτρος Συρίγος, συνδυάζει την άνοιξη με γεύσεις και χρώματα. Η διαδικασία περιλαμβάνει βράσιμο των πενών, τηγάνισμα λαχανικών...

Μόνο με τρία υλικά απολαύστε το πιο λαχταριστό και αστραπιαίο γεύμα

Το άρθρο προτείνει μια απλή και νόστιμη συνταγή για κιμά με τηγανητές πατάτες, ιδανική για όλη την οικογένεια, χρησιμοποιώντας μόνο τρία υλικά: κιμά που έχει περισσέψει, πατάτες τηγανητές και...

Το ακαταμάχητο σουβλάκι είναι αυτό με το αρνί από το Πάσχα – Θα σε ξετρελάνει

Το άρθρο προτείνει έναν νόστιμο τρόπο να αξιοποιήσετε το υπόλοιπο αρνί από το Πάσχα, προτείνοντας τη συνταγή για σουβλάκι. Με απλά υλικά όπως λεπτοκομμένο αρνί, πίτες, ντομάτα, τζατζίκι και...

Πασχαλινή πίτα με κρέας και αυγά – Το μυστικό γευστικό θησαυρό των περισσευμάτων

Η πασχαλινή πίτα με κρέας και αυγά αποτελεί μια ιδανική λύση για τη χρήση των περισσευμάτων που μένουν από το Πάσχα, όπως αρνί, κόκκινα αυγά και τσουρέκια. Συνδυάζοντας εύκολα...

Τι απολαμβάνουμε τη Μεγάλη Παρασκευή – Παραδοσιακές μοναστηριακές συνταγές νηστείας

Η Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα κορύφωσης του Θείου Δράματος, είναι μια περίοδος νηστείας για τους πιστούς, οι οποίοι αποφεύγουν ακόμη και το λάδι. Το άρθρο προτείνει παραδοσιακές μοναστηριακές συνταγές νηστείας,...

Κοκορέτσι και αρνί στη σούβλα – Τα χρυσά μυστικά ψησίματος από τον μετρ Πέτρο Συρίγο

Ο Πέτρος Συρίγος αποκαλύπτει τα μυστικά για το τέλειο ψήσιμο κοκορετσιού και αρνιού στη σούβλα, δύο παραδοσιακά πιάτα του Πάσχα. Προτείνει τεχνικές όπως η χρήση καπνοδόχου για τα κάρβουνα,...

Greek salad και αμβροσία! Ντάκος και χωριάτικη στέφονται βασίλισσες των σαλατών παγκοσμίως

Ο διαδικτυακός οδηγός Taste Atlas ανακήρυξε τον ντάκο ως την καλύτερη σαλάτα στον κόσμο, ακολουθούμενο από τη χωριάτικη σαλάτα, γνωστή διεθνώς ως "greek salad". Ο ντάκος, ένα παραδοσιακό κρητικό πιάτο,...

Κόκκινα αβγά τη Μεγάλη Πέμπτη – Το πανάρχαιο έθιμο που επιβίωσε και η μυστική συνταγή για τέλειο αποτέλεσμα

Το άρθρο εστιάζει στο παραδοσιακό έθιμο της βαφής των κόκκινων αβγών τη Μεγάλη Πέμπτη, μια πρακτική που συμβολίζει τη Σταύρωση του Χριστού και την Ανάσταση. Αναφέρεται στην ιστορική σημασία των...

Μεγάλη Τετάρτη και το σπίτι πλημμυρίζει από αρώματα πασχαλινών κουλουριών

Στο άρθρο με τίτλο "Μεγάλη Τετάρτη και το σπίτι πλημμυρίζει από αρώματα πασχαλινών κουλουριών", αναδεικνύεται η παράδοση των ελληνικών νοικοκυριών να ψήνουν πασχαλινά κουλούρια την Μεγάλη Τετάρτη, γεμίζοντας τα...

Taste Atlas: Θριάμβευσαν οι ελληνικές σαλάτες – Ανακαλύψτε τη λίστα

Στη νέα λίστα του Taste Atlas με τις «50 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο», η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη και δεύτερη θέση, με τη σαλάτα Ντάκος και τη χωριάτικη σαλάτα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ