Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα από τον pastry chef Χρίστο Ποτσίδη. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με βασικά υλικά όπως αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη και αβγό, ενώ αρωματίζονται με βανίλια και ξύσμα πορτοκαλιού.
Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα του βουτύρου με τη ζάχαρη και τη βανίλια, την προσθήκη των υπολοίπων υλικών και το πλάσιμο της ζύμης σε σχήματα. Τα μπισκότα αλείφονται με ασπράδι, πασπαλίζονται με ζάχαρη και γαρνίρονται με φρουί γλασέ ή αμύγδαλα πριν ψηθούν στους 200°C για 10-12 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, αφήνονται να κρυώσουν καλά πριν σερβιριστούν.
Διαβάστε παρακάτω
Τα αγαπημένα μπισκότα των Χριστουγέννων από τον pastry chef Χρίστος Ποτσίδης.
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1/8 κουταλάκι αλάτι,
125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
6 κουταλιές ζάχαρη,
1 αβγό μεγάλο (ξεχωριστά ο κρόκος από το ασπράδι),
1κουταλάκι εσάνς βανίλια,
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C στον αέρα. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάτε σε ψηλή ταχύτητα το βούτυρο με 4 κουταλιές ζάχαρη και τη βανίλια ώσπου να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτετε τον κρόκο και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε τα στεγνά υλικά, το ξύσμα και ανακατεύετε.
Πλάθετε τη ζύμη σε ό,τι σχήματα θέλετε ή κόβετε με κουπ ατ σε διάφορα σχήματα. Τοποθετείτε τα μπισκότα σε λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητική λαδόκολλα. Τα αλείφετε με το ασπράδι και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Γαρνίρετε από πάνω με φρουί γλασέ ή με αμύγδαλα φιλέ. Τα ψήνετε για 10 -12 λεπτά περίπου. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά.
Συνοπτικά
- Η συνταγή παρουσιάζει χριστουγεννιάτικα μπισκότα από τον pastry chef Χρίστο Ποτσίδη.
- Τα μπισκότα περιέχουν αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αβγό, βανίλια και ξύσμα πορτοκαλιού.
- Αφού πλάσετε τη ζύμη σε σχήματα, τα μπισκότα αλείφονται με ασπράδι και γαρνίρονται με φρουί γλασέ ή αμύγδαλα.
- Ψήνονται στους 200°C για 10-12 λεπτά και αφήνονται να κρυώσουν πριν το σερβίρισμα.
