Γεμιστές κρέπες με καραμελωμένα μήλα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γεμιστές κρέπες με καραμελωμένα μήλα, μια κλασική γαλλική λιχουδιά που μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα σε περίπου 45 λεπτά.

Η συνταγή περιλαμβάνει την παρασκευή κρέπας με απλά υλικά όπως αβγά, γάλα και αλεύρι, και καραμελωμένα μήλα με βούτυρο, ζάχαρη και κανέλα.

Αφού ετοιμαστούν οι κρέπες και τα μήλα, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα γλυκό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως επιδόρπιο ή σνακ.

Διαβάστε παρακάτω

Μια κλασική γαλλική συνταγή, με εξαιρετικά αποτελέσματα.  

Χρόνος: 45 περίπου λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο/μέτριο

Υλικά (για 4-6 άτομα)

Κρέπες:

2 μεγάλα αβγά

½ φλ. γάλα (μπορεί να είναι και μειωμένων λιπαρώ, όχι όμως άπαχο)

½ φλ. νερό

1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο + 3-4 κουταλιές επιπλέον, για το ψήσιμο

1 φλ. απλό αλεύρι

1 πρέζα αλάτι

Μήλα καραμελέ:

3 κοφτές κουταλιές βούτυρο

5 τραγανά μήλα, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε κυβάκια 1 ½ εκ. περίπου

1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη + 2 κοφτές κουταλιές επιπλέον

½ κοφτό κουταλάκι κανέλα

½ κοφτό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

1/3 φλ. μηλίτης (Apple Cider)

Εκτέλεση:

Κρέπες: Χτυπάτε σε ένα μπολ με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, ή με το σύρμα, τα αβγά με το γάλα, το νερό και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να σμίξουν. Προσθέτετε το αλεύρι κα το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα για να απορροφηθεί και να μη μείνουν κουβαράκια. Σκεπάζετε το μπολ και το κρατάτε στην άκρη.

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τα μήλα καραμελέ: Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Απλώνετε μέσα τα μήλα και τα πασπαλίζετε με 1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη. Τα σοτάρετε ανακατεύοντάς τα συχνά, για 6-8 περίπου λεπτά, ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, προσέχοντας να μην τα παραψήσετε και τα μήλα να αρχίσουν να λιώνουν.  

Πασπαλίζετε τα μήλα με την επιπλέον ζάχαρη (2 κοφτές κουταλιές), την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε απαλά το μίγμα, πάντα σε μέτρια φωτιά, για 2 περίπου λεπτά, ή μέχρι η ζάχαρη να αρχίσει να καραμελώνει, και τα μήλα να μαλακώσουν, αλλά να κρατήσουν το σχήμα τους. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.

Δυναμώνετε τη φωτιά και βάζετε στο τηγάνι τον μηλίτη. Αφήνετε να κοχλάσει ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού για να ξεκολλήσει ότι έμεινε εκεί, Ύστερα, χαμηλώνετε ξανά τη φωτιά και σιγοβράζετε το μηλίτη και τους χυμούς των μήλων, για 1-3 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά. Περιχύνετε τα μήλα και τα κρατάτε στην άκρη.

Ψήνετε τις κρέπες: Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ένα ελαφρά βουτυρωμένο αντικολλητικό τηγάνι, διαμέτρου 20εκ. περίπου. Ανακατεύετε ξανά το μίγμα, παίρνετε 1/4 φλ. (ή 2/3 από ένα φλ. του καφέ) και το αδειάζετε στο κέντρο του τηγανιού. Ανασηκώνετε στα γρήγορα το τηγάνι και το στριφογυρίζετε για να απλώσει το μίγμα σε λεπτή στρώση και να καλύψει τον πάτο του. Ψήνετε την κρεπ μέχρι να στεγνώσει η πάνω επιφάνειά της και τη γυρίζετε. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 15-20 δευτερόλεπτα και την βγάζετε πάνω σε σχάρα. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με το υπόλοιπο μίγμα και όταν κρυώσουν οι κρέπες τις στοιβάζετε σε ένα πιάτο.

Για να σερβίρετε, βάζετε στο κέντρο κάθε κρέπας μια γερή κουταλιά μήλα με την σάλτσα τους και την διπλώνετε. Αν υπάρχουν περισσότερα μήλα τα σερβίρετε στο πλευρό.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει την παρασκευή κρέπας με αβγά, γάλα και αλεύρι.
  • Καραμελωμένα μήλα με βούτυρο, ζάχαρη και κανέλα είναι η γέμιση.
  • Η εκτέλεση διαρκεί περίπου 45 λεπτά και είναι εύκολη/μέτριας δυσκολίας.
  • Το πιάτο σερβίρεται ως γλυκό επιδόρπιο ή σνακ για 4-6 άτομα.
Διαβάστε επίσης

Brownies µε κακάο και χαρούπι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για brownies με κακάο και χαρούπι, ιδανική για 32 μικρά κομμάτια. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν σοκολάτα με 70% κακάο, ανάλατο βούτυρο, αβγά, ζάχαρη άχνη...

Γαστρονομικό δείπνο κορυφής με τον 3άστερο Michelin Jacob Jan Boerma στο COR Gastronomy

Το COR Gastronomy στη Λεμεσό ετοιμάζει μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, φιλοξενώντας τον διάσημο σεφ Jacob Jan Boerma, ο οποίος κατέχει τρία αστέρια Michelin. Στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, οι λάτρεις...

Το πολυπόθητο The Landmark Nicosia, Autograph Collection υποδέχεται επισκέπτες

Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection, η πιο πολυαναμενόμενη ξενοδοχειακή άφιξη της χρονιάς, καλωσορίζει πλέον επισκέπτες στην πρωτεύουσα της Κύπρου. Το ξενοδοχείο, που αποτελεί μέρος της διάσημης αλυσίδας Autograph Collection,...

Το foodhaus συνδυάζει τέχνη και γεύση σε μια μοναδική εμπειρία

Το foodhaus διοργάνωσε μια μοναδική εμπειρία κεραμικής και μαγειρικής στις 8 Νοεμβρίου, συνδυάζοντας τέχνη και γεύση για πέντε τυχερούς νικητές ενός διαγωνισμού και τους φίλους τους. Στο Kuns Studio,...

10 προσιτές προτάσεις για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Το άρθρο προτείνει 10 οικονομικές και εύκολες επιλογές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, συνδυάζοντας χαμηλό κόστος με γιορτινή γεύση. Μεταξύ άλλων, προτείνει κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες αντί για γαλοπούλα, ρολό...

“Το αλάτι στη μαρινάδα κάνει το κρέας πιο σκληρό;”

Το άρθρο εξετάζει την παρεξήγηση γύρω από τη χρήση αλατιού στη μαρινάδα, καταρρίπτοντας την κοινή αντίληψη ότι το αλάτι σκληραίνει το κρέας. Αντίθετα, όταν χρησιμοποιείται σωστά, το αλάτι μπορεί...

Nobilius by the Stars: Ανακαλύψτε τη Λευκωσία από ψηλά

Το άρθρο παρουσιάζει το "Nobilius by the Stars", μια μοναδική εμπειρία που προσφέρει πανοραμική θέα της Λευκωσίας από το εμβληματικό κτίριο Λυσσαρίδη. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και συνδυάζει την...

Foie gras με καραμελωμένα μήλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για foie gras με καραμελωμένα μήλα, περιγράφοντας τα υλικά και την απλή εκτέλεση της. Χρησιμοποιούνται 150 γρ. foie gras terrine, μαρμελάδα και πουρές μήλου, φράουλα,...

Λαβράκι φιλέτο με τραγανή κρούστα χαλεπιανών

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι φιλέτο με τραγανή κρούστα από χαλεπιανά, συνοδευόμενο από λαχανικά και πλούσια σάλτσα μανιταριών. Τα φιλέτα λαβράκι καλύπτονται με μείγμα γαλέτας και χαλεπιανών, ψήνονται...

Ποια συμπληρώματα δεν συνιστάται να συνδυάζουμε

Τα συμπληρώματα διατροφής έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά ορισμένοι συνδυασμοί τους μπορεί να είναι αναποτελεσματικοί ή ακόμα και επιβλαβείς. Για παράδειγμα, ο σίδηρος δεν πρέπει να...

Πώς να ετοιμάσετε το πιο γευστικό Mulled Wine

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την προετοιμασία του πιο γευστικού mulled wine, ιδανικού για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Αρχικά, χρειάζεστε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και διάφορα...

Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από gingerbread

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για τη δημιουργία ενός χριστουγεννιάτικου σπιτιού από gingerbread, ξεκινώντας από τα υλικά για τη ζύμη και το royal icing, που λειτουργεί ως κόλλα...

Γιορτινό Ψητό Χοιρινό με Λαχταριστό Γλάσο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γιορτινό ψητό χοιρινό μπούτι με λαχταριστό γλάσο. Αρχικά, το μπούτι προετοιμάζεται με χαράγματα και γαρίφαλα πριν αλειφθεί με μουστάρδα και καστανή ζάχαρη και...

Σολομός στο φούρνο με λεμόνι και αρωματικά βότανα

Το άρθρο περιγράφει μια απλή και γευστική συνταγή για σολομό στο φούρνο με λεμόνι και αρωματικά βότανα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως ελαιόλαδο, βούτυρο, λεμόνι, σκόρδο και μέλι για να δώσουν γεύση...

Σαλάτα Olivier (Ρωσική γεύση)

Η σαλάτα Olivier, γνωστή και ως ρωσική σαλάτα, είναι ένα δημοφιλές πιάτο που συνδυάζει βραστές πατάτες, καρότα, κοτόπουλο ή ζαμπόν, βραστά αυγά, μπιζέλια και αγγουράκια τουρσί, όλα κομμένα σε...

Κουλουράκια με κανέλα και καστανή ζάχαρη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για κουλουράκια με κανέλα και καστανή ζάχαρη, παρουσιάζοντας τα απαραίτητα συστατικά και τα βήματα της παρασκευής. Αρχικά, γίνεται ανάμειξη του αλευριού, της κανέλας και...

Ποιο ρύζι να επιλέξουμε όταν κάνουμε δίαιτα;

Όταν κάνετε δίαιτα, η επιλογή του σωστού ρυζιού μπορεί να ενισχύσει τη διατροφή σας. Το καφέ ρύζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, βοηθώντας στην πέψη και...

Η ζάχαρη που τρώμε επιταχύνει τη γήρανση μας

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, η κατανάλωση πρόσθετης ζάχαρης επιταχύνει τη βιολογική γήρανση, ακόμα και αν κάποιος ακολουθεί υγιεινή διατροφή. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η διατροφή πλούσια...

Γαρίδες με σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γαρίδες με σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο. Οι γαρίδες μαρινάρονται με σκόρδο, βασιλικό, μαϊντανό, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ψήνονται στους 200...

Γεμιστές τρούφες, καλυμμένες με σοκολάτα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γεμιστές τρούφες καλυμμένες με σοκολάτα, που απαιτεί περίπου 45 λεπτά προετοιμασίας και 1 ώρα αναμονής. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως γλυκό κουταλιού, κρέμα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ