Λευκή δούκισσα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η "Λευκή δούκισσα" είναι ένα γλυκό που συνδυάζει αποξηραμένα φρούτα, λευκή σοκολάτα και μπισκότα, δημιουργώντας μια πλούσια και γευστική λιχουδιά. Το γλυκό παρασκευάζεται με αποξηραμένα χρυσόμηλα και κράνμπερις, τα οποία αναμειγνύονται με κονιάκ ή λικέρ πορτοκαλιού.

Το μείγμα συνδυάζεται με πτι μπερ, χαλεπιανά, καρύδα και ζάχαρη βανίλιας. Στη συνέχεια, ένα ζεστό μείγμα από ζαχαρούχο γάλα, φρέσκο γάλα, βούτυρο και λιωμένη λευκή σοκολάτα προστίθεται στα υπόλοιπα υλικά.

Το γλυκό τοποθετείται σε φόρμα, καλύπτεται με πλαστική μεμβράνη και αφήνεται στο ψυγείο να πήξει. Σερβίρεται πασπαλισμένο με επιπλέον καρύδα, προσφέροντας μια μοναδική γεύση και υφή.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

½ φλυτζ. αποξηραμένα χρυσόμηλα (100 γρ)

½ φλυτζ. αποξηραμένα κρανμπερις (65 γρ)

3 κουταλιές κονιάκ ή λικέρ πορτοκαλιού (45 γρ)

400 γρ συσκευασια γάλα ζαχαρούχο

½ φλυτζ. γάλα πλήρες (125 ml)

125 γρ βουτυρο

260 γρ λευκή σοκολάτα

450 γρ πτι μπερ (2 πακέτα)

¾ φλυτζ. Χαλεπιανά καθαρισμένα (130 γρ)

½ φλυτζ. καρύδα αποξηραμένη συν εξτρα για το πασπάλισμα (40 γρ)

2 φακελάκια ζάχαρη βανίλιας

Εκτέλεση

Κοβετε τα χρυσόμηλα σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα κράνμπερις και το κονιάκ ή λικέρ. Αφήνετε κατά μέρος

Σπάζετε τα μπισκότα με τα χέρια σας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα χαλεπιανά, την καρύδα και τη ζάχαρη βανίλιας. Ανακατευετε να αναμειχθούν.

Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το φρέσκο γάλα και το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα. Βράζετε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά μεχρι όλα τα υλικά να ομοιγονοποιηθούν και το μείγμα να είναι ζεστό αλλά όχι καυτό. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τη λευκή σοκολάτα. Ανακατευετε μερικά λεπτά με μια σπάτουλα μέχρι η σοκολάτα να μαλακώσει και να λιώσει. Προσθέτετε το κονιάκ ή λικέρ και ανακατευετε.

Προσθέτετε στο μεγάλο μπολ με τα μπισκότα, τα χρυσόμηλα, κράνμπερις και όσο ζουμί έχουν στο μπολ. Ανακατέυετε να αναμειχθουν. Προσθέστε στη συνέχεια το μείγμα της σοκολάτας. Ανακατευετε πολύ καλά να αναμειχθούν.

Βρεχετε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα ή μια χριστουγεννιάτικη φόρμα για κέικ (βλ. φωτό). Απλώνετε στη βάση και τα τοιχώματα της φόρμας πλαστική μεμβράνη. Το νερό θα βοηθήσει την μεμβράνη να κολλήσει στη φόρμα. Βάζετε μέσα ομοιόμορφα το μέιγμα. Καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και πιέστε με τα χέρια σας ώστε η επιφάνια να είναι όσο πιο επίπεδη γίνεται. Μεταφέρετε τη δούκισσα στο ψυγείο να πήξει εντελώς.

Για να σερβίρετε, αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με επιπλέον αποξηραμένη καρύδα.

Συνοπτικά

  • - Η "Λευκή δούκισσα" είναι ένα γλυκό με αποξηραμένα φρούτα, λευκή σοκολάτα και μπισκότα.
  • - Περιλαμβάνει αποξηραμένα χρυσόμηλα, κράνμπερις, κονιάκ ή λικέρ πορτοκαλιού, και πτι μπερ.
  • - Το μείγμα περιέχει ζαχαρούχο και φρέσκο γάλα, βούτυρο και λιωμένη λευκή σοκολάτα.
  • - Το γλυκό τοποθετείται σε ψυγείο και σερβίρεται με επιπλέον καρύδα για υφή και γεύση.
Διαβάστε επίσης

Ανακαλύψτε τα κλειδιά για τέλειο αβγολέμονο χωρίς να κόψει!

Το άρθρο παρέχει συμβουλές για την παρασκευή τέλειου αβγολέμονου χωρίς να «κόψει» το αβγό. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σωστό ζέσταμα του ζωμού, ώστε να μην είναι πολύ καυτός, τη...

Φασολάτη με τσιπούρα και λαχανικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φασολάτη με τσιπούρα και λαχανικά, προσφέροντας έναν γευστικό και υγιεινό συνδυασμό. Η προετοιμασία περιλαμβάνει το μουλιάσμα και το βράσιμο των φασολιών γίγαντες, το ψήσιμο...

Μίνι κεμπάπ με γιαούρτι και πάπρικα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μίνι κεμπάπ που συνδυάζει χοιρινό και αρνίσιο κιμά, αρωματισμένο με κύμινο, μπαχάρι και σκόρδο. Τα κεμπάπ πλάθονται σε ξυλάκια και ψήνονται στον φούρνο, ενώ...

Red Velvet Cupcakes με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Red Velvet Cupcakes με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα της παρασκευής. Για τα cupcakes, χρησιμοποιούνται συστατικά όπως αλεύρι,...

Σαλάτα με φιλέτο ψαρονέφρι

Το άρθρο παρουσιάζει μια υγιεινή και γευστική συνταγή για σαλάτα με φιλέτο ψαρονέφρι, εμπλουτισμένη με λιναρόσπορο και συνοδευόμενη από σος μουστάρδας. Η συνταγή περιλαμβάνει μαρούλια, ψημένες πίτες για fajitas και...

Μπισκότα με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες και υλικά για την παρασκευή τους. Αρχικά, το βούτυρο χτυπιέται με ζάχαρη και ξύσμα...

Ζυμαρικά με μαρινάτο γαύρο και ελιές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ζυμαρικά με μαρινάτο γαύρο και ελιές Καλαμών, προσφέροντας έναν συνδυασμό γεύσεων που περιλαμβάνει ντομάτες, σκόρδο, παρμεζάνα, τσίλι και διάφορα μυρωδικά. Η συνταγή περιλαμβάνει επίσης...

Μπισκότα βρώμης με κρέμα φουντουκιού και κακάο

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή μπισκότων βρώμης με γέμιση κρέμας φουντουκιού και κακάο. Αρχικά, αναμειγνύονται υλικά όπως νιφάδες και αλεύρι βρώμης, κανέλα, μπέικιν πάουντερ, βανίλια και...

Σαλάτα Γουόλντορφ

Η σαλάτα Γουόλντορφ είναι μια δροσερή και γευστική συνταγή που συνδυάζει φρέσκα φύλλα λόλα κόκκινη, σταφύλια, πράσινο μήλο, σέλερι και καρύδια. Τα καρύδια καβουρδίζονται για επιπλέον άρωμα, ενώ η σος...

Μπανάνα κέικ με σοκολατένια κομμάτια

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα απολαυστικό μπανάνα κέικ με σοκολατένια κομμάτια. Χρησιμοποιούνται ώριμες μπανάνες, αυγά, λιωμένο βούτυρο, αλεύρι ζαχαροπλαστικής, κρυσταλλική και καστανή ζάχαρη, μαγειρική σόδα, αλάτι, κανέλα,...

Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα (χωρίς φύλλο)

Η συνταγή για σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο παρουσιάζει ένα γλυκό με έντονη γεύση πορτοκαλιού, συνδυάζοντας φαρίνα, σιμιγδάλι και αλεσμένα αμύγδαλα για τη βάση. Το μείγμα αβγών και ζάχαρης δίνει αφράτη...

Πικάντικο ντιπ με φέτα

Αν είστε λάτρεις των πικάντικων γεύσεων, αυτό το ντιπ με φέτα, γιαούρτι και πράσινη καυτερή πιπεριά είναι η ιδανική επιλογή για εσάς, καθώς απαιτεί μόλις δέκα λεπτά προετοιμασίας. Με βασικά...

Καραμελωμένα Μήλα

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής καραμελωμένων μήλων, μια γλυκιά λιχουδιά που απαιτεί απλά υλικά και εύκολα βήματα. Χρησιμοποιούνται 6 μικρά μήλα και ξυλάκια για να τα κρατούν, ενώ...

Κοτόπουλο με κάρυ και φρέσκα μήλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με κάρυ και φρέσκα μήλα, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία μαγειρέματος. Χρησιμοποιούνται φιλέτα κοτόπουλου, κόκκινα μήλα, κρεμμύδι, σκόρδο και καρυκεύματα...

Πανέ σολομός

Το άρθρο περιγράφει μια απλή και γρήγορη συνταγή για πανέ σολομό, που μπορεί να ετοιμαστεί σε 45 λεπτά συνολικά. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σολομού με μια κρούστα από...

Αφράτη μους με γιαούρτι, λεβάντα και μύρτιλα

Η συνταγή που παρουσιάζεται είναι για μια αφράτη μους με γιαούρτι, λεβάντα και μύρτιλα, ιδανική για ένα ελαφρύ και δροσερό επιδόρπιο. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως παγωμένη κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη,...

Ιταλική λεμονόπιτα «κουλούρα» (Ciambella)

Η ιταλική λεμονόπιτα «κουλούρα» ή αλλιώς Ciambella, είναι ένα αρωματικό κέικ με λεμόνι, ιδανικό για κάθε περίσταση. Η συνταγή περιλαμβάνει βασικά υλικά όπως αβγά, ζάχαρη, λάδι, γάλα και λεμόνι,...

Εξόρμηση στο βουνό: Για καφέ και γεύμα στις καινούριες αφίξεις του Τροόδους

Το άρθρο εξερευνά τις νέες προσθήκες στον χώρο της εστίασης στο Τρόοδος, προσκαλώντας τους αναγνώστες να ανακαλύψουν τη γοητεία του βουνού μετά από το καλοκαίρι στην παραλία. Μετά τις καλοκαιρινές...

Τα 6 κορυφαία μυστικά για λεπτή και τραγανή πίτσα

Για να πετύχετε μια λεπτή και τραγανή πίτσα, χρειάζεται να συνδυάσετε διάφορες τεχνικές και υλικά. Χρησιμοποιήστε αλεύρι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη για δυνατό γλουτένιο πλέγμα, και αφήστε τη ζύμη...

Vegan καρυδάτο µε κακάο και γλυκό σιρόπι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα vegan καρυδάτο γλυκό με κακάο και γλυκό σιρόπι. Αρχικά, προετοιμάζεται το σιρόπι με ζάχαρη, νερό, κανέλα και γαρύφαλλα. Στη συνέχεια, τα καρύδια συνδυάζονται...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ