Λαχταριστό παστίτσιο με μανιτάρια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα λαχταριστό παστίτσιο με μανιτάρια, προσφέροντας μια εναλλακτική εκδοχή του παραδοσιακού πιάτου. Χρησιμοποιούνται μανιτάρια αντί για κρέας, τα οποία συνδυάζονται με χοντρά μακαρόνια και μια κρέμα από γάλα, αλεύρι και αυγά.

Το πιάτο ολοκληρώνεται με τριμμένη ξερή αναρή και ψήνεται στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Η συνταγή είναι απλή, με σαφείς οδηγίες για την προετοιμασία και το ψήσιμο, καθιστώντας την εύκολη για οποιονδήποτε θέλει να δοκιμάσει μια χορτοφαγική εκδοχή του κλασικού παστίτσιου.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό μανιτάρια
• 50γρ ελαιόλαδο
• 150γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• Αλάτι και πιπέρι
• 50γρ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 200γρ ξερή αναρή, τριμμένη
• 500γρ χοντρά μακαρόνια Μιτσίδη
• 1 κύβο ζωμό για ζυμαρικά Μιτσίδη
Για την κρέμα:
• 1 λίτρο γάλα
• 100γρ αλεύρι
• 4 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε, στραγγίζετε και κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.

Ψήνετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοκκινίσει ελαφρά. Προσθέτετε τα
μανιτάρια και συνεχίζετε το ψήσιμο, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα κατεβάσουν τα μανιτάρια.

Ρίχνετε λίγο αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό, ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Βράζετε τα μακαρόνια, σε μπόλικο βραστό νερό, στο οποίο έχετε διαλύσει τον ζωμό, για 1-2 λεπτά λιγότερο από ότι αναφέρεται στη συσκευασία.

Σουρώνετε κι ετοιμάζετε την κρέμα: ζεσταίνετε το γάλα. Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το αλεύρι και σιγά-σιγά το ζεστό γάλα, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.

Βάζετε σε κατσαρόλα και ψήνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας που και που μέχρι να πήξει η κρέμα.

Βάζετε τα μακαρόνια σε λεκάνη, προσθέτετε λίγη κρέμα κι ανακατεύετε. Απλώνετε τα μισά σε ελαφρά λαδωμένο ταψί για παστίτσιο. Πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη αναρή και στρώνετε από πάνω το μείγμα με τα μανιτάρια.

Απλώνετε στη συνέχεια τα υπόλοιπα μακαρόνια και λίγη ακόμα αναρή. Τελειώνετε με
την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη αναρή.

Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει το παστίτσιο.

Συνοπτικά

  • Το παστίτσιο με μανιτάρια αποτελεί μια χορτοφαγική εναλλακτική του κλασικού πιάτου, χρησιμοποιώντας μανιτάρια αντί για κρέας.
  • Η συνταγή περιλαμβάνει χοντρά μακαρόνια, κρέμα από γάλα, αλεύρι και αυγά, και ολοκληρώνεται με τριμμένη ξερή αναρή.
  • Οι οδηγίες για την προετοιμασία και το ψήσιμο είναι σαφείς, καθιστώντας τη συνταγή εύκολη για κάθε ενδιαφερόμενο.
  • Το πιάτο ψήνεται στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει, προσφέροντας μια λαχταριστή γεύση.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ