Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κρεμώδες ρυζόγαλο, ξεκινώντας με τα υλικά που χρειάζονται, όπως ρύζι γλασέ, γάλα, ζάχαρη, νισεστέ, βανίλια και κανέλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του ρυζιού με νερό και αλάτι, ακολουθούμενο από την προσθήκη γάλακτος και ενός μείγματος ζάχαρης, νισεστέ και βανίλιας.
Το ρυζόγαλο ανακατεύεται μέχρι να πήξει και στη συνέχεια μοιράζεται σε μπολ για να κρυώσει. Αφού παγώσει στο ψυγείο, σερβίρεται με πασπαλισμένη κανέλα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
½ φλ. ρύζι γλασέ
1 φλ. νερό
1 πρέζα αλάτι
4 φλ. γάλα
4 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές καλά γεμάτες νισεστέ
2 φακελάκια βανίλια
κανέλα σε σκόνη για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι ρίχνετε το νερό και όταν βράσει προσθέτετε το αλάτι και το ρύζι. Σκεπάζετε με το καπάκι του, αφήνοντας όμως μια μικρή χαραμάδα για να φεύγει ο ατμός, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 12-13 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
Στη συνέχεια, ρίχνετε τα 3 φλιτζάνια γάλα και συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας. Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε το 1 φλιτζάνι γάλα με τη ζάχαρη, το νισεστέ και τη βανίλια. Ανακατεύετε καλά με το σύρμα και προσθέτετε το μίγμα στο ρύζι. Με γρήγορες κινήσεις συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο. Το μοιράζετε σε ατομικά μπολ ή σε μια ωραία μεγάλη πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει. Το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει. Πασπαλίζετε με μπόλικη κανέλα και σερβίρετε.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει ρύζι γλασέ, γάλα, ζάχαρη, νισεστέ, βανίλια και κανέλα για το κρεμώδες ρυζόγαλο.
- Το ρύζι βράζεται πρώτα με νερό και αλάτι και στη συνέχεια προστίθεται το γάλα.
- Ανακατεύεται με μείγμα ζάχαρης, νισεστέ και βανίλιας μέχρι να πήξει και να κρυώσει.
- Το ρυζόγαλο παγώνει στο ψυγείο και σερβίρεται με πασπαλισμένη κανέλα.
