Κρασάτα αχλάδια αλά belle Hélène

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρασάτα αχλάδια αλά belle Hélène, ένα γλυκό που συνδυάζει αχλάδια σιγοβρασμένα σε κόκκινο κρασί με αρωματικά συστατικά όπως κανέλα και βανίλια.

Τα αχλάδια σερβίρονται με παγωτό βανίλια και περιχύνονται με μια γκανάς σοκολάτας, φτιαγμένη με σοκολάτα κουβερτούρα, μέλι, κρέμα γάλακτος και μπράντι.

Η διαδικασία περιλαμβάνει το σιγοβράσιμο των αχλαδιών μέχρι να μαλακώσουν και το σερβίρισμα με τη γκανάς σοκολάτας για μια απολαυστική γευστική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

Συστατικά
Για 8 άτομα
8 μεγάλα, σφιχτά αλλά όχι άγουρα αχλάδια, με ένα κομματάκι μίσχου στη θέση του,
3 φλ. (1 μπουκάλι) κόκκινο ξηρό κρασί,
1 1/4 φλ. ζάχαρη,
1 πορτοκάλι, η φλούδα σε λωρίδες (το ποτοκαλί μέρος μόνο),
1 κουταλάκι βανίλια,
1 ξυλαράκι κανέλα,
1 κουταλάκι κόκκοι μαύρου πιπεριού,
1 λίτρο παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα.
#Για τη σος-γκανάς σοκολάτας#
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη,
2 κουταλιές μέλι,
1 φλ. κρέμα γάλακτος,
3 κουταλιές μπράντι.
Βήματα

Ξεφλουδίζετε ολόκληρα τα αχλάδια αφήνοντας τους μίσχους στη θέση τους και με τη μύτη του εργαλείου αποφλοιωτή, αφαιρείτε κυκλικά από τη βάση των αχλαδιών, λίγη από την κόρα με τα σπόρια. Ύστερα, κόβετε ένα λεπτό φετάκι από τη βάση τους για να μπορούν να στέκονται όρθια. Παίρνετε μια κατσαρόλα που να χωράει όρθια όλα τα αχλάδια και κόβετε ένα κομμάτι λαδόκολλα όση η επιφάνειά της.

Βάζετε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με το κρασί και την ανακατεύετε στη φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τη φλούδα λεμονιού, τη βανίλια, την κανέλα και τους κόκκους πιπεριού και ύστερα προσεχτικά, βάζετε μέσα όρθια τα αχλάδια. Όταν κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα σκεπάζετε πιέζοντας ελαφρά από πάνω τους την λαδόκολλα. Τα σιγοβράζετε για 20 περίπου λεπτά και ελέγχετε αν μαλάκωσαν, μπήγοντας στο χοντρό μέρος τους τη μύτη ενός μαχαιριού.

Δεν πρέπει να βρίσκει αντίσταση. Αν όχι, συνεχίζετε το βράσιμο για λίγα ακόμη λεπτά και τα ελέγχετε ξανά. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι τους. Ύστερα, τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν. (Τα αχλάδια μέσα στο σιρόπι τους μπορούν να μείνουν σκεπασμένα στο ψυγείο μέχρι και 2 μέρες).

Πριν σερβίρετε, βάζετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με το μέλι σε ένα πυρίμαχο μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρόλι μέχρι να φανούν οι φουσκάλες βρασμού, την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε μέσα το μπράντι, περιχύνετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε το μίγμα με το σύρμα, μέχρι να γίνει λείο και γυαλιστερό.

Στραγγίζετε και σερβίρετε αμέσως τα αχλάδια μαζί με μπάλες παγωτού και τα περιχύνετε με τη σος-γκανάς σοκολάτας.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει σιγοβράσιμο αχλαδιών σε κόκκινο κρασί με κανέλα και βανίλια.
  • Τα αχλάδια σερβίρονται με παγωτό βανίλια και γκανάς σοκολάτας από κουβερτούρα, μέλι, κρέμα γάλακτος και μπράντι.
  • Η προετοιμασία περιλαμβάνει προσεκτικό καθάρισμα και σιγοβράσιμο των αχλαδιών μέχρι να μαλακώσουν.
  • Η γκανάς σοκολάτας ετοιμάζεται με ζέσταμα κρέμας γάλακτος και ανάμειξη με σοκολάτα και μπράντι.
Διαβάστε επίσης

Μπισκότα μήλου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα μήλου, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Χρησιμοποιούνται μήλα Granny Smith, βρώμη, καρύδια και αρωματικά όπως κανέλα και βανίλια. Η προετοιμασία...

Αρωματικές μαριναρισμένες φακές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αρωματικές μαριναρισμένες φακές, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Οι φακές μαγειρεύονται με κρεμμύδι, γαρύφαλλα και φύλλα δάφνης, και στη συνέχεια μαρινάρονται...

Ποια είναι η διαδικασία του ντεγκλασάρισματος;

Το ντεγκλασάρισμα είναι μια μαγειρική τεχνική που αξιοποιεί τα καραμελωμένα υπολείμματα, γνωστά ως fond, που μένουν στον πάτο του σκεύους μετά το σοτάρισμα ή το ψήσιμο κρέατος, πουλερικών ή...

Λαχταριστό Γαλακτομπούρεκο

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλακτομπούρεκου, περιγράφοντας τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης. Αρχικά, παρασκευάζεται το σιρόπι με ζάχαρη, νερό και μπαχαρικά, το οποίο βράζεται...

Νηστίσιμος χαλβάς από την Αραβία

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νηστίσιμο χαλβά από την Αραβία, χρησιμοποιώντας σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σιροπιού με ζάχαρη, νερό, ανθόνερο,...

Κέικ tres leches

ΥΛΙΚΑ 1 ½ φλ. (225 γρ.) αλεύρι Φαρίνα 1 κουταλάκι (8 γρ.) μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι 5 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια ½ φλ. (125 γρ.) βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου 1...

Πίτα του βοσκού με φακές και μανιτάρια

Η συνταγή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια πίτα του βοσκού με φακές και μανιτάρια, μια χορτοφαγική εκδοχή του παραδοσιακού πιάτου. Η γέμιση περιλαμβάνει φακές, μανιτάρια πορτομπέλο, καρότα, κρεμμύδι, σέλινο,...

Πουγκιά γεμιστά με τυριά και πλούσια κόκκινη σάλτσα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά γεμιστά με τέσσερα τυριά, συνοδευόμενα από μια πλούσια κόκκινη σάλτσα. Για την παρασκευή της σάλτσας, σοτάρονται κρεμμύδια και σκόρδο σε βούτυρο, προστίθενται...

Cheesecake με κρέμα φραγκοστάφυλου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα cheesecake με κρέμα φραγκοστάφυλου, αρχίζοντας με την προετοιμασία της βάσης από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια, εξηγεί πώς να φτιάξετε...

Ταλιατέλες «augratin» με ντομάτες καραμελωμένες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ταλιατέλες «augratin» με καραμελωμένες ντομάτες, προσφέροντας έναν νόστιμο και πλούσιο συνδυασμό γεύσεων. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ταλιατέλες, ντομάτες, παρμεζάνα και μια ελαφριά μπεσαμέλ,...

Λαχταριστή σοκολατόπιτα

Το άρθρο περιγράφει μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατόπιτα, παρουσιάζοντας τα υλικά και τα βήματα της εκτέλεσης. Η συνταγή περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα, βούτυρο, μαύρο ρούμι, αβγά, ζάχαρη, αλεύρι, σοκολάτα...

Κοτόπουλο σε ασιατικούς κεφτέδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ασιατικούς κεφτέδες με βάση το κοτόπουλο. Περιλαμβάνει υλικά όπως ρύζι μπασμάτι, κιμά κοτόπουλο, πιπεριές, σάλτσα sweet chilly, τριμμένο τζίντζερ, αυγό, φρυγανιά, κόλιανδρο και...

Μύδια με σπαγγέτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μύδια με σπαγγέτι, προσφέροντας αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία του πιάτου. Χρησιμοποιούνται φρέσκα ή κατεψυγμένα μύδια, σπαγγέτι, λευκό κρασί, μαϊντανός και σκόρδο για...

Πουγκιά με τέσσερα τυριά, μανιτάρια και κουμανταρία

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά με τέσσερα τυριά, μανιτάρια και κουμανταρία, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό υλικών. Αρχικά, σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο σε βούτυρο, προσθέτοντας μανιτάρια και εστραγκόν,...

Κοχύλια με μανούρι, ντομάτα και κάπαρη

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοχύλια ζυμαρικά με μανούρι, ντομάτα και κάπαρη, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό υλικών όπως κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, φρέσκο τζίντζερ και κόλιανδρο. Με τη χρήση σησαμέλαιου,...

Πένες με γεύση «peri-peri»

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πένες με γεύση peri-peri, χρησιμοποιώντας προϊόντα Μιτσίδη. Η συνταγή περιλαμβάνει την παρασκευή μιας πικάντικης σάλτσας με βάση την περαστή ντομάτα, το red pesto,...

Farfalle με χοιρινό και πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Farfalle με χοιρινό και πέστο βασιλικού, συνδυάζοντας φιογκάκια ζυμαρικά με χοιρινό λαπά, αρωματικά όπως τζίντζερ, σκόρδο και κρεμμύδι, και σάλτσα pesto. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο. Χρησιμοποιούνται παπαρδέλες, κοτόπουλο, φιστικοβούτυρο, σόγια σος, σκόρδο και φιστίκια, ενώ η σάλτσα γίνεται με σησαμέλαιο και ζεστό...

Rigatoni με σουπιά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για την παρασκευή Rigatoni με σουπιά, συνδυάζοντας γεύσεις από φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, oyster και fish sauce, καθώς και κιτρινόριζα, για ένα πιάτο γεμάτο αρώματα...

Φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο, προσφέροντας ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν πεννάκι, ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο, κρέμα καρύδας, πάστα κάρυ, τυριά, κρεμμύδι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ