Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο τηγανιά με πιπεριές και λεμόνι, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό αρωμάτων και υλικών.
Χρησιμοποιώντας φιλέτο κοτόπουλου, το οποίο σοτάρεται μέχρι να ροδίσει, η συνταγή περιλαμβάνει επίσης κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί πιπεριές, σκόρδο, λευκό κρασί, μουστάρδα, μέλι και χυμό λεμονιού.
Η διαδικασία μαγειρέματος ολοκληρώνεται με την προσθήκη ξύσματος λεμονιού για επιπλέον άρωμα, ενώ το πιάτο σερβίρεται ζεστό με φρέσκο μαϊντανό και συνοδεύεται ιδανικά από πουρέ πατάτας, ρύζι μπασμάτι ή ζεστό χωριάτικο ψωμί.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου (στήθος ή μπούτι), κομμένο σε μπουκιές
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Χυμός από 1 λεμόνι
Ξύσμα από ½ λεμόνι
1/3 φλ. λευκό κρασί (ή ζωμό κοτόπουλου)
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι ή λίγο καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πασπαλίστε τα κομμάτια κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 6–8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Βγάλτε το σε πιάτο και κρατήστε το ζεστό.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λίγο ακόμα λάδι αν χρειάζεται. Ρίξτε τις πιπεριές και το σκόρδο, σοτάρετε για 3–4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το κρασί, τη μουστάρδα, το μέλι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να πάρει βράση για 2 λεπτά.
Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γυαλίσει.
Σερβίρετε ζεστό, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό και φέτες λεμονιού.
Συνοδεύεται ιδανικά με πουρέ πατάτας ή ρύζι μπασμάτι, τηγανητές πατάτες ή ζεστό ψωμί χωριάτικο
Συνοπτικά
- Η συνταγή για κοτόπουλο τηγανιά συνδυάζει φιλέτο κοτόπουλου με πολύχρωμες πιπεριές και λεμόνι.
- Η προσθήκη λευκού κρασιού, μουστάρδας, μελιού και χυμού λεμονιού ενισχύει τη γεύση του πιάτου.
- Το κοτόπουλο σοτάρεται μέχρι να ροδίσει και σιγοβράζει με τα υπόλοιπα υλικά για να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρεται ζεστό με φρέσκο μαϊντανό και συνοδεύεται ιδανικά από πουρέ πατάτας, ρύζι ή χωριάτικο ψωμί.