Κοτόπουλο λεμονάτο με σαφράν και κρέμα ταχινιού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο με σαφράν και κρέμα ταχινιού, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Χρησιμοποιούνται 12 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλο, τα οποία μαρινάρονται με μείγμα από ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, σκόρδο, σαφράν, σουμάκι, θυμάρι, δενδρολίβανο, μαύρο πιπέρι, ταχίνι και σιρόπι σφενδάμου.

Το κοτόπουλο μαρινάρεται για 2-24 ώρες και στη συνέχεια ψήνεται στη σχάρα για περίπου 20 λεπτά, ενώ αλείφεται συχνά με τη μαρινάδα. Μπορεί να σερβιριστεί είτε σκέτο είτε σε λωρίδες μέσα σε πίτα με ταχίνι, προσφέροντας μια γευστική εναλλακτική.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

• 12 µπουτάκια κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκαλο

• αλάτι

• 1/3 φλ. ελαιόλαδο

• ½ φλ. χυµό λεµονιού

• ξύσµα από ένα λεµόνι

• 4 σκελίδες σκόρδο λιωµένες

• µια πρέζα σαφράν

• 3 κουταλάκια σουµάκι

• 1 κουταλάκι φρέσκο θυµάρι

• 1 κουταλάκι δενδρολίβανο ψιλοκοµµένο

• ½ κουταλάκι µαύρο πιπέρι

• 3 κουταλιές ταχίνι ακατέργαστο

• 3 κουταλιές σιρόπι σφενδάµου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μοιράζετε τα µπουτάκια (εκεί που ήταν το κόκαλο) και τα βάζετε σε µια πλαστική σακούλα µε κλείσιµο ζιπ.  Τα αλατίζετε και ανακατεύετε. Αναµιγνύετε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα µπολ. Περιχύνετε το περιεχόµενο του µπολ στην πλαστική σακούλα. Με τα χέρια σας, πιέζετε το σακούλι ώστε η µαρινάδα να πάει παντού στο κρέας. Κλείνετε το σακούλι µε το ζιπ και το τοποθετείτε σε ένα µπολ στο ψυγείο (το µπολ το χρειάζεστε σε περίπτωση που το σακούλι έχει κάποια τρυπίτσα). Αφήνετε το κοτόπουλο να µαριναριστεί για 2-24 ώρες.

Ανάβετε τη σχάρα σε µέτρια φωτιά. Βγάζετε το κοτόπουλο από τη µαρινάδα (φυλάσσετε τη µαρινάδα) και το περνάτε σε διπλά σουβλιά. Βάζετε το κοτόπουλο στο γκριλ και ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, γυρίζοντας 4 φορές και αλείφοντας το κοτόπουλο γενναιόδωρα µε τη µαρινάδα του.

Βγάζετε το κοτόπουλο από το γκριλ και το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά σκεπασµένο προτού το σερβίρετε.

Αυτό το κοτόπουλο είναι επίσης φανταστικό κοµµένο σε λωρίδες και σερβιρισµένο σαν «wrap» σε πίτα µε ταχίνι.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει κοτόπουλο μαριναρισμένο με ελαιόλαδο, λεμόνι, σαφράν και άλλα αρωματικά.
  • Το κοτόπουλο μαρινάρεται για 2-24 ώρες και ψήνεται στη σχάρα για 20 λεπτά, αλείφοντας συχνά με τη μαρινάδα.
  • Μπορεί να σερβιριστεί είτε σκέτο είτε σε λωρίδες μέσα σε πίτα με ταχίνι, προσφέροντας γευστική εναλλακτική.
  • Περιλαμβάνει υλικά όπως σκόρδο, σουμάκι, θυμάρι, δενδρολίβανο και σιρόπι σφενδάμου για πλούσια γεύση.
Διαβάστε επίσης

Λευκή δούκισσα

Η "Λευκή δούκισσα" είναι ένα γλυκό που συνδυάζει αποξηραμένα φρούτα, λευκή σοκολάτα και μπισκότα, δημιουργώντας μια πλούσια και γευστική λιχουδιά. Το γλυκό παρασκευάζεται με αποξηραμένα χρυσόμηλα και κράνμπερις, τα...

Φασολάτη με τσιπούρα και λαχανικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φασολάτη με τσιπούρα και λαχανικά, προσφέροντας έναν γευστικό και υγιεινό συνδυασμό. Η προετοιμασία περιλαμβάνει το μουλιάσμα και το βράσιμο των φασολιών γίγαντες, το ψήσιμο...

Μίνι κεμπάπ με γιαούρτι και πάπρικα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μίνι κεμπάπ που συνδυάζει χοιρινό και αρνίσιο κιμά, αρωματισμένο με κύμινο, μπαχάρι και σκόρδο. Τα κεμπάπ πλάθονται σε ξυλάκια και ψήνονται στον φούρνο, ενώ...

Red Velvet Cupcakes με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Red Velvet Cupcakes με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα της παρασκευής. Για τα cupcakes, χρησιμοποιούνται συστατικά όπως αλεύρι,...

Σαλάτα με φιλέτο ψαρονέφρι

Το άρθρο παρουσιάζει μια υγιεινή και γευστική συνταγή για σαλάτα με φιλέτο ψαρονέφρι, εμπλουτισμένη με λιναρόσπορο και συνοδευόμενη από σος μουστάρδας. Η συνταγή περιλαμβάνει μαρούλια, ψημένες πίτες για fajitas και...

Μπισκότα με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες και υλικά για την παρασκευή τους. Αρχικά, το βούτυρο χτυπιέται με ζάχαρη και ξύσμα...

Ζυμαρικά με μαρινάτο γαύρο και ελιές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ζυμαρικά με μαρινάτο γαύρο και ελιές Καλαμών, προσφέροντας έναν συνδυασμό γεύσεων που περιλαμβάνει ντομάτες, σκόρδο, παρμεζάνα, τσίλι και διάφορα μυρωδικά. Η συνταγή περιλαμβάνει επίσης...

Μπισκότα βρώμης με κρέμα φουντουκιού και κακάο

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή μπισκότων βρώμης με γέμιση κρέμας φουντουκιού και κακάο. Αρχικά, αναμειγνύονται υλικά όπως νιφάδες και αλεύρι βρώμης, κανέλα, μπέικιν πάουντερ, βανίλια και...

Σαλάτα Γουόλντορφ

Η σαλάτα Γουόλντορφ είναι μια δροσερή και γευστική συνταγή που συνδυάζει φρέσκα φύλλα λόλα κόκκινη, σταφύλια, πράσινο μήλο, σέλερι και καρύδια. Τα καρύδια καβουρδίζονται για επιπλέον άρωμα, ενώ η σος...

Μπανάνα κέικ με σοκολατένια κομμάτια

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα απολαυστικό μπανάνα κέικ με σοκολατένια κομμάτια. Χρησιμοποιούνται ώριμες μπανάνες, αυγά, λιωμένο βούτυρο, αλεύρι ζαχαροπλαστικής, κρυσταλλική και καστανή ζάχαρη, μαγειρική σόδα, αλάτι, κανέλα,...

Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα (χωρίς φύλλο)

Η συνταγή για σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο παρουσιάζει ένα γλυκό με έντονη γεύση πορτοκαλιού, συνδυάζοντας φαρίνα, σιμιγδάλι και αλεσμένα αμύγδαλα για τη βάση. Το μείγμα αβγών και ζάχαρης δίνει αφράτη...

Πικάντικο ντιπ με φέτα

Αν είστε λάτρεις των πικάντικων γεύσεων, αυτό το ντιπ με φέτα, γιαούρτι και πράσινη καυτερή πιπεριά είναι η ιδανική επιλογή για εσάς, καθώς απαιτεί μόλις δέκα λεπτά προετοιμασίας. Με βασικά...

Καραμελωμένα Μήλα

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής καραμελωμένων μήλων, μια γλυκιά λιχουδιά που απαιτεί απλά υλικά και εύκολα βήματα. Χρησιμοποιούνται 6 μικρά μήλα και ξυλάκια για να τα κρατούν, ενώ...

Κοτόπουλο με κάρυ και φρέσκα μήλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με κάρυ και φρέσκα μήλα, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία μαγειρέματος. Χρησιμοποιούνται φιλέτα κοτόπουλου, κόκκινα μήλα, κρεμμύδι, σκόρδο και καρυκεύματα...

Πανέ σολομός

Το άρθρο περιγράφει μια απλή και γρήγορη συνταγή για πανέ σολομό, που μπορεί να ετοιμαστεί σε 45 λεπτά συνολικά. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σολομού με μια κρούστα από...

Αφράτη μους με γιαούρτι, λεβάντα και μύρτιλα

Η συνταγή που παρουσιάζεται είναι για μια αφράτη μους με γιαούρτι, λεβάντα και μύρτιλα, ιδανική για ένα ελαφρύ και δροσερό επιδόρπιο. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως παγωμένη κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη,...

Ιταλική λεμονόπιτα «κουλούρα» (Ciambella)

Η ιταλική λεμονόπιτα «κουλούρα» ή αλλιώς Ciambella, είναι ένα αρωματικό κέικ με λεμόνι, ιδανικό για κάθε περίσταση. Η συνταγή περιλαμβάνει βασικά υλικά όπως αβγά, ζάχαρη, λάδι, γάλα και λεμόνι,...

Εξόρμηση στο βουνό: Για καφέ και γεύμα στις καινούριες αφίξεις του Τροόδους

Το άρθρο εξερευνά τις νέες προσθήκες στον χώρο της εστίασης στο Τρόοδος, προσκαλώντας τους αναγνώστες να ανακαλύψουν τη γοητεία του βουνού μετά από το καλοκαίρι στην παραλία. Μετά τις καλοκαιρινές...

Τα 6 κορυφαία μυστικά για λεπτή και τραγανή πίτσα

Για να πετύχετε μια λεπτή και τραγανή πίτσα, χρειάζεται να συνδυάσετε διάφορες τεχνικές και υλικά. Χρησιμοποιήστε αλεύρι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη για δυνατό γλουτένιο πλέγμα, και αφήστε τη ζύμη...

Vegan καρυδάτο µε κακάο και γλυκό σιρόπι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα vegan καρυδάτο γλυκό με κακάο και γλυκό σιρόπι. Αρχικά, προετοιμάζεται το σιρόπι με ζάχαρη, νερό, κανέλα και γαρύφαλλα. Στη συνέχεια, τα καρύδια συνδυάζονται...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ