Καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ, τονίζοντας τη χρήση καρυδιών, καραμελωμένου γάλακτος, τυριού κρέμας και θρυμματισμένων μπισκότων Digestive.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την καραμελοποίηση των καρυδιών, την ανάμειξη των υλικών και την κατάψυξη του μείγματος για τουλάχιστον 12 ώρες.

Η συνταγή μπορεί να συνοδευτεί με σος σοκολάτας για επιπλέον γεύση, ενώ παρέχονται και οδηγίες για την παρασκευή σπιτικής καραμέλας με ζαχαρούχο γάλα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

½ φλ. καρυδόψιχα

1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

400 γρ. συσκευασία καραμελωμένο γάλα (βλ. σημ.)

300 γρ. τυρί κρέμα

500 ml κρέμα γάλακτος, κτυπημένη σε σαντιγί

1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας

6 μπισκότα τύπου “Digestive” θρυμματισμένα

Σος σοκολάτας για σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καλύπτουμε τη βάση και τα τοιχώματα ενός στρογγυλού ταψιού για κέικ, 20 εκατοστών, με αντικολλητικό χαρτί.

Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα στεγνό τηγάνι ή μικρή κατσαρόλα σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να λιώνει, περιστρέφουμε το τηγάνι για να βοηθήσουμε τη διαδικασία. Προσθέτουμε το λεμόνι. Όταν η ζάχαρη αρχίσει να καραμελώνει προσθέτουμε τη καρυδόψιχα. Περιστρέφουμε το τηγάνι ώστε να πάει παντού η καραμέλα. Μεταφέρουμε τα καραμελωμένα καρύδια σε ένα πυρίμαχο σκεύος στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσουν εντελώς.

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε καλά την καραμέλα με το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε δύο δόσεις και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τη βανίλια και τα θρυμματισμένα μπισκότα.

Με ένα μαχαίρι, ψιλοκόβουμε τα καραμελωμένα καρύδια. Βάζουμε τα μισά από αυτά στο μίγμα τυριού-καραμέλας και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί και σκορπάμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα καρύδια. Καλύπτουμε την επιφάνια του τσιζκέικ με αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες πριν να σερβίρουμε.

Αν θέλουμε, σερβίρουμε με σος σοκολάτας αλλά είναι φανταστικό και σκέτο.

Σημ: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη καραμέλα σε συσκευασία (Dulce se leche) ή να φτιάξουμε τη δική μας με ζαχαρούχο γάλα. Βάζουμε μια συσκευασία κλειστή ζαχαρούχου γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε να κοχλάσει και σιγοβράζουμε για 3 ώρες και 30 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα βεβαιωνόμαστε ότι το νερό δεν έχει εξατμιστεί και προσθέτοντας σε τακτά διαστήματα όταν χρειάζεται.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει καραμελοποίηση καρυδιών και ανάμειξη με καραμελωμένο γάλα, τυρί κρέμα και μπισκότα Digestive.
  • Η παρασκευή απαιτεί κατάψυξη του μείγματος για τουλάχιστον 12 ώρες πριν το σερβίρισμα.
  • Μπορεί να συνοδευτεί με σος σοκολάτας για επιπλέον γεύση.
  • Παρέχονται οδηγίες για σπιτική καραμέλα με ζαχαρούχο γάλα.
Διαβάστε επίσης

Bagel με τσένταρ τυρί

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή συνταγή για σπιτικά bagel γεμισμένα με τυρί τσένταρ, ιδανικά για πρωινό ή σνακ. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή ζύμης που φουσκώνει, γέμιση με τριμμένο τσένταρ...

Σάντουιτς Arla Havarti με ντομάτα και τουρσί κόκκινου κρεμμυδιού

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γευστικού σάντουιτς με τυρί Arla Havarti, ντομάτα και τουρσί κόκκινου κρεμμυδιού. Τα υλικά περιλαμβάνουν ξίδι από λευκό κρασί, ζάχαρη, αλάτι, κόκκους μαύρου πιπεριού,...

Φραουλένια σαρλότα

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για τη φραουλένια σαρλότα, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για το παντεσπάνι, απαιτούνται αυγά, ζάχαρη, βανίλια, αλεύρι και corn flour, ενώ...

Kombucha: Από την Ανατολή στο μοντέρνο τραπέζι

Η kombucha, γνωστή ως το «τσάι των αθανάτων», είναι ένα ζυμωμένο ρόφημα με βάση το τσάι που έχει γίνει παγκόσμια τάση στην υγιεινή διατροφή. Αρχικά από την Κίνα, το...

Λινγκουίνι με φρέσκες αχιβάδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λινγκουίνι με φρέσκες αχιβάδες, αναδεικνύοντας τα βήματα και τα υλικά που απαιτούνται για την παρασκευή του πιάτου. Οι αχιβάδες συνδυάζονται με σκόρδο, καυτερές...

Σολομός με Grand Marnier και βερίκοκα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σολομό με σάλτσα από Grand Marnier και βερίκοκα. Τα υλικά περιλαμβάνουν καϊσιά, νερό, ζάχαρη, λικέρ Grand Marnier, φιλέτα σολομού, λιωμένο βούτυρο, αλάτι και...

Ρολό Ελβετίας με γλυκιά μαρμελάδα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα ελβετικό ρολό γεμιστό με γλυκιά μαρμελάδα. Αρχικά, προετοιμάζεται η ζύμη με αυγά, ζάχαρη και αλεύρι και ψήνεται στον φούρνο για λίγα λεπτά. Στη...

“Πόσο χρόνο χρειάζονται τα κατεψυγμένα φασόλια για τέλειο βράσιμο;”

Τα κατεψυγμένα φασόλια, λόγω της προεπεξεργασίας τους, χρειάζονται λιγότερο χρόνο βρασίματος από τα ξερά. Σε κατσαρόλα με βραστό νερό, απαιτούνται 20-30 λεπτά για να μαλακώσουν, ενώ αν τα θέλετε πολύ...

Από το μπισκότο στη ζαχαρωτή, η καινούργια μόδα στην αρωματοποιία

Η αρωματοποιία γνωρίζει μια σημαντική στροφή προς τα γλυκά και γκουρμέ αρώματα, με συνθέσεις που θυμίζουν φαγητό, όπως μπισκότο, βανίλια και καραμέλα, να κερδίζουν έδαφος στην αγορά. Αυτή η...

Alasia Boutique Hotel: Ο γαστρονομικός παράδεισος της Λεμεσού

Το Alasia Boutique Hotel στη Λεμεσό έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας. Με μοντέρνο σχεδιασμό και υπηρεσίες πολλών αστέρων, το ξενοδοχείο συνδυάζει την κομψότητα...

Γλυκό Τιραμισού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το παραδοσιακό ιταλικό γλυκό τιραμισού, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Χρησιμοποιούνται καφές espresso και λικέρ αμαρέτο για να εμποτιστούν τα...

Σάντουιτς Πίτσας

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για σάντουιτς πίτσας, χρησιμοποιώντας στρογγυλή ζύμη πίτσας, σάλτσα, γαλοπούλα ή αλλαντικά, και τριμμένο τυρί Arla. Η διαδικασία περιλαμβάνει το άνοιγμα της ζύμης, την τοποθέτηση...

Φουρνιστά ζυμαρικά απολαύσεις

ΥΛΙΚΑ 500 γρ. ζυμαρικά (της επιλογής σας) 500 γρ. ντοματίνια 500 γρ. μανιτάρια 1 κρεμμύδι σκόνη σκόρδου 200 γρ. τυρί κρέμα Arla® χωρίς λακτόζη ¼ κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι Χυμό λεμονιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουμε τα μανιτάρια...

Cupcakes Red Velvet Delight

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για cupcakes Red Velvet, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση για την παρασκευή 12 τεμαχίων. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και...

Πώς να αναγνωρίσω αν το λεμόνι είναι «κερωμένο»;

Το άρθρο εξηγεί πώς να αναγνωρίζετε αν τα λεμόνια είναι καλυμμένα με βρώσιμο κερί, το οποίο χρησιμοποιείται για τη συντήρηση και την εμφάνισή τους. Τα κερωμένα λεμόνια συχνά έχουν...

Πίτες με φρέσκα κρεμμυδάκια και χαλλούμι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πίτες με φρέσκα κρεμμυδάκια και χαλλούμι. Για την παρασκευή τους, χρησιμοποιούνται υλικά όπως αλεύρι, αλάτι, νερό, φρέσκα κρεμμυδάκια, χαλλούμι, δυόσμος και ηλιέλαιο. Η διαδικασία...

Γλυκό Κιουνεφέ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή του παραδοσιακού γλυκού κιουνεφέ. Τα υλικά περιλαμβάνουν κανταΐφι, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και ζαχαρούχο γάλα, ενώ για το σιρόπι χρησιμοποιούνται ζάχαρη,...

Γλυκές μπάρες τσίζκεϊκ με κρέμα φουντουκιού

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για γλυκές μπάρες τσίζκεϊκ με κρέμα φουντουκιού, ξεκινώντας με την προετοιμασία μιας βάσης από μπισκότα Digestive, καστανή ζάχαρη, κακάο, βούτυρο και καβουρδισμένα φουντούκια. Αφού...

Μπούτι κοτόπουλου με καρυκεύματα στη σχάρα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπούτια κοτόπουλου με καρυκεύματα στη σχάρα, συνοδευόμενα από σάλτσα γιαουρτιού. Τα μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο, μαρινάρονται με ελαιόλαδο, πάπρικα, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη,...

Κοτόπουλο αρωματισμένο με σκόρδο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοτόπουλο αρωματισμένο με σκόρδο, τονίζοντας τη διαδικασία και τα υλικά που χρειάζονται. Ξεκινώντας με την προετοιμασία των φιλέτων κοτόπουλου, τα οποία αλατοπιπερώνονται και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ