Η Νεκταρία Κοκκινάκη εντυπωσιάζει με μια πρωτότυπη συνταγή για παγωτό κανελόνια, ιδανικό για το καλοκαίρι.
Η διαδικασία περιλαμβάνει τηγάνισμα κανελονιών, γέμισμα με κρέμα από σαντιγί και ζαχαρούχο γάλα, καθώς και επικάλυψη με λιωμένη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.
Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό γλυκό που συνδυάζει γεύσεις και υφές, προσκαλώντας όλους να το δοκιμάσουν.
Διαβάστε παρακάτω
Σε καλοκαιρινό mood, πλέον, η Νεκταρία Κοκκινάκη μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει το ωραιότερο παγωτό πουράκι… με κανελόνια! Αξίζει να δοκιμάσετε τη συνταγή…
Υλικά – παγωτό με κανελόνια
20 τεμάχιά κανελόνια
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για την κρέμα
250 γρ. σαντιγί κρέμα μεταλλικό κουτί (παγωμένη)
150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
40 γρ. γλυκό τριαντάφυλλο (προαιρετικά)
Για διακόσμηση
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
30 γρ. φιστίκι Αιγίνης θρυμματισμένο
30 γρ. φουντουκιά θρυμματισμένα
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μερικά κανελόνια χαμηλών με την θερμοκρασία στο μισό και τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Αφήνουμε σε όρθια θέση μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Σε ένα μίξερ ρίχνουμε την σαντιγί και χτυπάμε περίπου για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί ο όγκος.
Τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και το γλυκό τριαντάφυλλο ή οποιοδήποτε γλυκό της επιλογής μας και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα κανελόνια. Απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες μέχρι να παγώσουν.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό Μπολ. Βάζουμε πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αδειάζουμε σε ένα ποτήρι και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Βουτάμε μέχρι τη μέση τα πουράκια και απλώνουμε ξανά στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς και αφήνουμε στην κατάψυξη ξανά για μισή ώρα.