Η Νεκταρία Κοκκινάκη μαγεύει με απίθανο παγωτό κανελόνια – Κι όμως γίνεται!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Νεκταρία Κοκκινάκη εντυπωσιάζει με μια πρωτότυπη συνταγή για παγωτό κανελόνια, ιδανικό για το καλοκαίρι.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τηγάνισμα κανελονιών, γέμισμα με κρέμα από σαντιγί και ζαχαρούχο γάλα, καθώς και επικάλυψη με λιωμένη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.

Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό γλυκό που συνδυάζει γεύσεις και υφές, προσκαλώντας όλους να το δοκιμάσουν.

Διαβάστε παρακάτω

Σε καλοκαιρινό mood, πλέον, η Νεκταρία Κοκκινάκη μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει το ωραιότερο παγωτό πουράκι… με κανελόνια! Αξίζει να δοκιμάσετε τη συνταγή…

Υλικά – παγωτό με κανελόνια 

20 τεμάχιά κανελόνια
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για την κρέμα
250 γρ. σαντιγί κρέμα μεταλλικό κουτί (παγωμένη)
150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
40 γρ. γλυκό τριαντάφυλλο (προαιρετικά)

Για διακόσμηση
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
30 γρ. φιστίκι Αιγίνης θρυμματισμένο
30 γρ. φουντουκιά θρυμματισμένα

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μερικά κανελόνια χαμηλών με την θερμοκρασία στο μισό και τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Αφήνουμε σε όρθια θέση μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Σε ένα μίξερ ρίχνουμε την σαντιγί και χτυπάμε περίπου για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί ο όγκος.

Τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και το γλυκό τριαντάφυλλο ή οποιοδήποτε γλυκό της επιλογής μας και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα κανελόνια. Απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες μέχρι να παγώσουν.

Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό Μπολ. Βάζουμε πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αδειάζουμε σε ένα ποτήρι και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Βουτάμε μέχρι τη μέση τα πουράκια και απλώνουμε ξανά στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς και αφήνουμε στην κατάψυξη ξανά για μισή ώρα.

Διαβάστε επίσης

Γαρίδες με κρεμώδη σάλτσα σκόρδου και βελούδινο πουρέ

Το άρθρο παρουσιάζει μια νόστιμη συνταγή για γαρίδες με κρεμώδη σάλτσα σκόρδου, συνοδευόμενες από βελούδινο πουρέ πατάτας. Τα υλικά περιλαμβάνουν καθαρισμένες γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο, λευκό κρασί, κρέμα γάλακτος και...

Εκλεκτό sashimi με τόνο, γαρίδες, σολομό και σφυρίδα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για εκλεκτό sashimi που περιλαμβάνει φιλέτα τόνου, σολομού, σφυρίδας και φρέσκες γαρίδες. Περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής, όπου τα ψάρια κόβονται σε λεπτές φέτες και...

Dumpling γεμιστά με χτένια και γαρίδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για dumpling γεμιστά με χτένια και γαρίδες. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν χτένια, ψιλοκομμένες γαρίδες, σέλινο και κόκκινη πιπεριά, καθώς και σιτάλευρο και καλαμποκάλευρο για...

Εξωτική σαλάτα με μάνγκο και γαρίδες με άρωμα πορτοκάλι

Η εξωτική σαλάτα με μάνγκο και γαρίδες είναι μια δροσερή και γευστική πρόταση που συνδυάζει φρέσκιες γαρίδες μαριναρισμένες σε χυμό και λικέρ πορτοκαλιού, με ανάμικτα φύλλα σαλάτας και ώριμο...

RIVA Beach House: Νέα εποχή για το θρυλικό beach bar της Αγίας Νάπας

Το RIVA Beach House στην Αγία Νάπα εγκαινιάζει μια νέα εποχή για το θρυλικό beach bar, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει κομψότητα και μεσογειακή ατμόσφαιρα. Οι επισκέπτες μπορούν να...

Αυθεντικό κέικ πορτοκαλιού από την Ισπανία

Το άρθρο παρουσιάζει μια αυθεντική ισπανική συνταγή για κέικ πορτοκαλιού, το οποίο διαφοροποιείται από τα παραδοσιακά κέικ καθώς δεν περιέχει βούτυρο ή λάδι. Αντίθετα, χρησιμοποιεί ολόκληρα βρασμένα πορτοκάλια, αμύγδαλα...

Ατομικά τραγανά γαλακτομπουρεκάκια με χρυσαφένια κρούστα

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοντέρνα εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού γλυκού γαλακτομπουρέκι, με ατομικές μερίδες που εντυπωσιάζουν τόσο με τη γεύση όσο και με την εμφάνιση τους. Η συνταγή περιλαμβάνει φύλλα...

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με ζουμερό τόνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλοκαιρινή μακαρονάδα με φρέσκο τόνο, ιδανική για δροσερές ημέρες. Απαιτεί υλικά όπως τόνο, ελαιόλαδο, σκόρδο, φρέσκα κρεμμυδάκια, ντομάτα, ελιές, καλαμπόκι και μαϊντανό, ενώ...

Απίστευτα εύκολη τούρτα παγωτό σοκολάτας

Η συνταγή για την τούρτα παγωτό σοκολάτας είναι απλή και γευστική, ιδανική για τους λάτρεις της σοκολάτας. Απαιτεί φρέσκια κρέμα γάλακτος, πραλίνα φουντουκιού και μπισκότα ορέο. Η διαδικασία περιλαμβάνει την...

Γιαούρτι με γλυκιά μαρμελάδα καρότου και τραγανά δημητριακά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα υγιεινό και γευστικό επιδόρπιο που συνδυάζει γιαούρτι με γλυκιά μαρμελάδα καρότου και τραγανά δημητριακά. Αρχικά, το καρότο τρίβεται και μαγειρεύεται με μέλι,...

Εξωτικό κέικ καρότου Pina Colada

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα εξωτικό κέικ καρότου Pina Colada, που συνδυάζει γεύσεις καρότου, ανανά, ινδοκάρυδου και ρούμι. Αναλύονται τα υλικά που απαιτούνται, όπως μαύρη και απλή ζάχαρη,...

Σολομός με αρωματικό φινόκιο και τραγανό καρότο

Το άρθρο παρουσιάζει μια νόστιμη συνταγή για σολομό με αρωματικό φινόκιο και τραγανό καρότο. Τα υλικά περιλαμβάνουν φιλέτα σολομού, ελαιόλαδο, κολοκυθάκια, φινόκιο, καρότο και διάφορα μυρωδικά. Η διαδικασία περιλαμβάνει το...

Λαζάνια στυλ μπολονέζ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαζάνια στυλ μπολονέζ, συνδυάζοντας πλούσια υλικά και γεύσεις. Αρχικά, ετοιμάζεται η σάλτσα μπολονέζ με μοσχάρι (ή κιμά), κρεμμύδι, σέλινο, ντομάτες και μπαχαρικά, που...

Τραγανά spring rolls με ζουμερό χοιρινό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τραγανά spring rolls γεμιστά με ζουμερό χοιρινό. Τα υλικά περιλαμβάνουν κινέζικο φιδέ, φρέσκα κρεμμυδάκια, σκόρδο, τζίντζερ, καρότο, λάχανο και ψημένο χοιρινό, ενώ τα...

Πάπια με εξωτικά φρούτα και βελούδινο πουρέ καρότου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πάπια με εξωτικά φρούτα και βελούδινο πουρέ καρότου. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία φιλέτων πάπιας, τα οποία ψήνονται σε τηγάνι και συνοδεύονται από...

Απολαυστικό Crumble Καρπουζιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα απολαυστικό crumble καρπουζιού, που περιλαμβάνει ζύμη, crumble και γέμιση από κομπόστο καρπουζιού. Για τη ζύμη χρησιμοποιούνται ζάχαρη, βούτυρο, αυγά και αλεύρι, ενώ...

Υπέροχη τάρτα με φρέσκες φράουλες

Η τάρτα με φρέσκες φράουλες είναι μια απολαυστική συνταγή που συνδυάζει μια νόστιμη βάση με κρέμα και φρέσκες φράουλες. Η διαδικασία ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, στην οποία...

Ακαταμάχητα τραγανά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μοιράζεται μια απλή και νόστιμη συνταγή για τραγανά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας, ιδανικά για όλη την οικογένεια. Η συνταγή απαιτεί φέτα, γιαούρτι, αυγά, ρίγανη, βούτυρο και...

Βραδιά Eurovision: Ανακαλύψαμε τις πιο λαχταριστές συνταγές για το τέλειο πάρτι στο σπίτι

Η βραδιά της Eurovision πλησιάζει και ο Πέτρος Συρίγος προτείνει νόστιμες και εύκολες συνταγές για ένα αξέχαστο πάρτι στο σπίτι. Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται σκεπαστή τορτίγια με κοτόπουλο, πέννες αλα...

Ανακαλύψτε το ρόστο Νάξου: Η αυθεντική και λαχταριστή κυκλαδίτικη συνταγή

Το ρόστο Νάξου είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτυπώνει τις γευστικές συνήθειες των Ναξιωτών σε οικογενειακές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Η ονομασία του προέρχεται από την ιταλική λέξη "arrosto", που...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ