Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γαρίδες με έθνικ ρύζι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ρύζι Basmati, σησαμέλαιο, ψιλοκομμένες ντομάτες και μπαχαρικά 7 spices.
Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα του ρυζιού και των λαχανικών, τη σιγοβράση των γαρίδων με ούζο και πιπεριές, και το σερβίρισμα του ρυζιού με τις μαγειρεμένες γαρίδες από πάνω.
Η συνταγή ενσωματώνει γεύσεις από διάφορες κουζίνες, προσφέροντας ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1½ φλ. Ρύζι Basmati Μιτσίδη
5 κουταλιές σησαμέλαιο
1 κουταλάκι Φυσική Σκόνη Λαχανικών Μιτσίδη
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
400 γρ. Ψιλοκομμένες Ντομάτες Μιτσίδη
1 κουταλιά μπαχαρικά 7 spices
5-6 φρέσκα ή ξηρά φύλλα κάρυ (από τα εθνικ ράφια των υπεραγορών)
½ φλ. ούζο
3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτριες ροδέλες
700 γρ. γαρίδες καθαρισμένες, κατεψυγμένες ή φρέσκιες (προτιμήστε να μην είναι προψημένες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές σησαμέλαιο και σοτάρουμε το ρύζι. Αφού γυαλίσει αρκετά, προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό μαζί με τη σκόνη λαχανικών. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
Σε μία μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές σησαμέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ μαζί. Αφού μαραθούν αρκετά, προσθέτουμε τις ντομάτες, το μείγμα 7 μπαχαρικών και τα φύλλα κάρυ και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το ούζο και τις πιπεριές και στα 5 λεπτά βάζουμε και τις γαρίδες. Τις αφήνουμε να ψηθούν για ακόμη 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σερβίρουμε το ρύζι και από πάνω στρώνουμε τις γαρίδες.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει τη χρήση ρυζιού Basmati και γαρίδων μαγειρεμένων με ούζο και πιπεριές.
- Το ρύζι σοτάρεται σε σησαμέλαιο πριν μαγειρευτεί με σκόνη λαχανικών.
- Τα λαχανικά και τα μπαχαρικά σοτάρονται πριν προσθέσουμε το ούζο και τις γαρίδες.
- Το πιάτο σερβίρεται με το ρύζι ως βάση και τις γαρίδες από πάνω, προσφέροντας έντονες γεύσεις.