Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για γαλλικό τοστ με κρέμα τυριού, μύρτιλα και μέλι, ιδανική για ένα γευστικό πρωινό σε μόλις 20 λεπτά.
Απλώνοντας τυρί κρέμα και μύρτιλα σε φέτες ψωμιού φόρμας, δημιουργείτε σάντουιτς που μουλιάζετε σε μίγμα αβγού με γάλα και κανέλα, πριν τα ροδίσετε σε βούτυρο.
Το αποτέλεσμα είναι ένα ζουμερό και αρωματικό γαλλικό τοστ, το οποίο σερβίρεται με μέλι και επιπλέον μύρτιλα για γαρνίρισμα.
Διαβάστε παρακάτω
Ένα πρωινό ξύπνημα με υπέροχο και πεντανόστιμο πρόγευμα, που γίνεται εύκολα και γρήγορα.
Χρόνος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά (για 2 άτομα)
4 φέτες ψωμί φόρμας (Sliced)
4 κοφτές κουταλιές τυρί κρέμα (Cream Cheese)
2 μικρές χούφτες μύρτιλα (Blueberries) + επιπλέον για γαρνίρισμα
2 slices bread
1 αβγό
½ κοφτό κουταλάκι κανέλα
1/4 φλ. γάλα
2 κοφτές κουταλιές βούτυρο
μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Απλώνετε από 1 κοφτή κουταλιά τυρί κρέμα στη μια πλευρά κάθε φέτας ψωμιού και απλώνετε πάνω σε 2 φέτες από 1 μικρή χούφτα (1 κουταλιά) μύρτιλα. Τις σκεπάζετε με τις υπόλοιπες 2 φέτες (η πλευρά με το τυρί κρέμα πάνω από τα μύρτιλα) και συμπιέζετε ελαφρά με την παλάμη σας τα σάντουιτς να κλείσουν στεγανά. Τα κρατάτε στην άκρη.
Βάζετε το αβγό με την κανέλα και το γάλα σε ένα μπολ και χτυπάτε το μίγμα με το σύρμα για να σμίξουν. Το αδειάζετε σε ένα ρηχό ταψάκι και βάζετε μέσα τα σάντουιτς. Τα αφήνετε για ½-1 λεπτό να μουλιάσει το ψωμί, τα γυρίζετε προσεχτικά, τα μουλιάζετε και από την άλλη πλευρά και τα βγάζετε.
Λιώνετε σε μέτρια φωτιά 1 κοφτή κουταλιά βούτυρο σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και βάζετε μέσα το ένα σάντουιτς. Το αφήνετε να ροδίσει από τη μια πλευρά και το γυρίζετε προσεκτικά και από την άλλη πλευρά. Το ψήνετε μέχρι να ροδίσει και το βγάζετε. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και ροδίζετε το δεύτερο σάντουιτς με τον ίδιο τρόπο.
Σερβίρετε τα γαλλικά τοστ περιχύνοντάς τα με μέλι και γαρνίροντάς τα με επιπλέον μύρτιλα.
Συνοπτικά
- Η συνταγή για γαλλικό τοστ περιλαμβάνει κρέμα τυριού, μύρτιλα και μέλι για ένα γευστικό πρωινό σε 20 λεπτά.
- Οι φέτες ψωμιού γεμίζονται με τυρί κρέμα και μύρτιλα, μουλιάζονται σε μίγμα αβγού, γάλακτος και κανέλας και ροδίζονται σε βούτυρο.
- Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό και αρωματικό, σερβιρισμένο με μέλι και επιπλέον μύρτιλα.
- Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για δύο άτομα.