Φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο, προσφέροντας ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν πεννάκι, ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο, κρέμα καρύδας, πάστα κάρυ, τυριά, κρεμμύδι και καλαμπόκι.

Η συνταγή περιγράφει την προετοιμασία μιας σάλτσας με βάση την κρέμα καρύδας και την πάστα κάρυ, η οποία συνδυάζεται με τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο. Στη συνέχεια, το πιάτο καλύπτεται με μια ελαφριά μπεσαμέλ και ψήνεται στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, δημιουργώντας ένα γευστικό και χορταστικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο Πεννάκι Μιτσίδη

Μισό κοτόπουλο ψητό (ή έτοιμο της ψησταριάς) ξεκοκαλισμένο και κομμένο

1 ½ φλ. κρέμα καρύδας σε κονσέρβα

1 γεμάτη κουταλιά έτοιμη πάστα κάρυ

½ φλ. αναρή ξηρή ή κεφαλοτύρι τριμμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φλ. βραστό καλαμπόκι, είτε από κονσέρβα είτε κατεψυγμένο

1 κύβο Φυσικό Ζωμό Κότας Μιτσίδη

2 κουταλιές σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο

Αλάτι & πιπέρι

Για την ελαφριά μπεσαμέλ:

2 κουταλιές Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μιτσίδη

2 κουταλιές βούτυρο

2 φλ. φρέσκο γάλα

1 αυγό

½ φλ. τριμμένη ξηρή αναρή (ή κεφαλοτύρι)

4 κουταλιές Σάλτσα Ντομάτας με Βασιλικό (Basilico) Μιτσίδη

Έξτρα παρμεζάνα (για γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Σμίγουμε την κρέμα καρύδας με την πάστα κάρυ και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στο τηγάνι και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε ξανά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια μας σε βραστό νερό αφού πρώτα προσθέσαμε το ζωμό κότας και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μόλις ψηθούν, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αδειάζουμε σε ένα πυρέξ.

Για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα, για περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας με σύρμα συνεχώς σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Βάζουμε το τυρί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τα ζυμαρικά. Γαρνίρουμε με την περαστή ντομάτα και με ακόμη λίγο τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Συνοπτικά

  • Το φουρνιστό πεννάκι με κοτόπουλο συνδυάζει ζυμαρικά, ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο, κρέμα καρύδας και πάστα κάρυ για ένα πλούσιο πιάτο.
  • Η συνταγή περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας σάλτσας που αναμιγνύεται με τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο, προσφέροντας αρωματική γεύση.
  • Το πιάτο καλύπτεται με ελαφριά μπεσαμέλ και ψήνεται στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
  • Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν πεννάκι, κρέμα καρύδας, πάστα κάρυ, τυριά, κρεμμύδι και καλαμπόκι.
Διαβάστε επίσης

Παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για παπαρδέλες με κοτόπουλο και κρεμώδες φιστικοβούτυρο. Χρησιμοποιούνται παπαρδέλες, κοτόπουλο, φιστικοβούτυρο, σόγια σος, σκόρδο και φιστίκια, ενώ η σάλτσα γίνεται με σησαμέλαιο και ζεστό...

Rigatoni με σουπιά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για την παρασκευή Rigatoni με σουπιά, συνδυάζοντας γεύσεις από φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, oyster και fish sauce, καθώς και κιτρινόριζα, για ένα πιάτο γεμάτο αρώματα...

Casarecce με χαλούμι και σπόρους ροδιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για casarecce με χαλούμι και σπόρους ροδιού, συνδυάζοντας γεύσεις από τη Μεσόγειο. Τα ζυμαρικά βράζονται σε νερό με ζωμό, προσφέροντας επιπλέον γεύση, και σερβίρονται με...

Ανάλαφρη σαλάτα με όσπρια

Η σαλάτα με όσπρια είναι μια δροσερή και θρεπτική επιλογή, ιδανική για ελαφριά γεύματα. Περιλαμβάνει φασόλια, φρέσκα κρεμμυδάκια, αποξηραμένα κράνμπερι, καρύδια, μαϊντανό, κόλιανδρο και πράσινο μήλο. Το ντρέσινγκ αποτελείται από...

Θαλασσινή πάεγια απολαύσεων

Η θαλασσινή πάεγια είναι ένα απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις από θαλασσινά και κρέας. Για την παρασκευή της, σοτάρονται γαρίδες και κοτόπουλο, μαζί με τσορίζο, κρεμμύδι και σκόρδο. Στη συνέχεια,...

Λιβανέζικο μαχαλλεπί με φιστίκια χαλεπίου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιβανέζικο μαχαλλεπί με φιστίκια χαλεπίου, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Το γλυκό αποτελείται από τρία βασικά μέρη: το σιρόπι, τη...

Natural wines: Φυσικά ή κρασιά χαμηλής παρέμβασης;

Το άρθρο εξετάζει τη συζήτηση γύρω από την ορολογία των «φυσικών κρασιών», γνωστών και ως «κρασιά χαμηλής παρέμβασης». Παρόλο που ο όρος «φυσικά κρασιά» έχει καθιερωθεί εμπορικά, δημιουργεί παρανοήσεις,...

Βιταμίνη Δ: Οι φυσικές μέθοδοι για καλύτερη πρόσληψη

Η βιταμίνη D, γνωστή ως «βιταμίνη του ήλιου», είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών και του ανοσοποιητικού συστήματος. Αν και πολλοί καταφεύγουν σε συμπληρώματα, υπάρχουν φυσικοί τρόποι για...

Κοκκινιστό κοτόπουλο με ζυμαρικά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοκκινιστό κοτόπουλο με ζυμαρικά, προσφέροντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Χρησιμοποιούνται κομμάτια κοτόπουλου με κόκκαλο, μαγειρεμένα σε ελαιόλαδο, λευκό κρασί και μπαχάρι,...

Από το χωράφι στο τραπέζι: Η γαστρονομική τάση κατακτά την Κύπρο

Στην Κύπρο, η γαστρονομική τάση "Farm to Table" κερδίζει ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα, με εστιατόρια και ταβέρνες σε πόλεις και χωριά να υιοθετούν αυτή τη φιλοσοφία. Μέσα από τη χρήση...

Ο πιο διαδεδομένος μύθος για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Για χρόνια, πολλοί πίστευαν ότι το λάδι στο νερό κατά το βράσιμο των ζυμαρικών αποτρέπει το κόλλημα και βελτιώνει τη γεύση, αλλά στην πραγματικότητα είναι περιττό και μπορεί να...

Κοτόπουλο με ταλιατέλες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοτόπουλο με ταλιατέλες, χρησιμοποιώντας υλικά όπως σησαμέλαιο, κρεμμύδια, σκόρδο, τζίντζερ, τούρμερικ, μπαχαρικά μπάρμπεκιου και φυσική σκόνη λαχανικών. Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών...

Ελιόπιτες με κρέμα από μαύρες ελιές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ελιόπιτες με κρέμα από μαύρες ελιές, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η ζύμη για τις ελιόπιτες φτιάχνεται με χωριάτικο αλεύρι,...

Σαλάτα με κριθαράκι ολικής αλέσεως αλά ελληνικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σαλάτα με κριθαράκι ολικής αλέσεως, εμπνευσμένη από την ελληνική κουζίνα. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως ελιές, ντοματίνια, αγγουράκι, φέτα και πίτα, ενώ το ντρέσινγκ...

Τα 6 κορυφαία φυσικά αντιβιοτικά

Το άρθρο εξετάζει έξι φυσικά αντιβιοτικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συμπληρωματικές θεραπείες στην καταπολέμηση βακτηρίων και λοιμώξεων. Τα φυσικά αυτά αντιβιοτικά περιλαμβάνουν το σκόρδο, το μέλι, το τζίντζερ,...

Λαχταριστό παστίτσιο με μανιτάρια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα λαχταριστό παστίτσιο με μανιτάρια, προσφέροντας μια εναλλακτική εκδοχή του παραδοσιακού πιάτου. Χρησιμοποιούνται μανιτάρια αντί για κρέας, τα οποία συνδυάζονται με χοντρά μακαρόνια...

Σαλάτα µε καυτερά ρεβίθια

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με καυτερά ρεβίθια, ιδανική για όσους αγαπούν τις έντονες γεύσεις. Περιλαμβάνει κυπριακή πίτα, ντομάτα, αγγούρι, μαϊντανό, κόλιανδρο και κουκουνάρι, ενώ τα ρεβίθια ψήνονται...

Ποιος ο λόγος που προσθέτουμε ψωμί ή γαλέτα στα μπιφτέκια; Η τέλεια ποσότητα

Το ψωμί ή η γαλέτα προστίθεται στα μπιφτέκια για να βελτιώσει τη δομή και την υφή τους. Λειτουργούν ως συνδετικό υλικό που αποτρέπει τα μπιφτέκια από το να σπάσουν...

Πέννες με άρωμα βότκας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πέννες με άρωμα βότκας, που συνδυάζουν πλούσιες γεύσεις από ντομάτα, φρέσκια κρέμα και παρμεζάνα, ενισχυμένες με βότκα και νιφάδες τσίλι. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Στο La Caleta, το Brunch Club δίνει το έναυσμα για τη μέρα

Το La Caleta αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλη τη μέρα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία brunch που προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε επισκέπτη. Με το Brunch Club, η μέρα ξεκινά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ