Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι με ούζο και ζυμαρικά κοράλι. Αρχικά, το χταπόδι κόβεται σε μεγάλα κομμάτια και μαγειρεύεται με ελαιόλαδο μέχρι να κατεβάσει τα υγρά του.
Στη συνέχεια, προστίθεται ζεστό νερό για να μαλακώσει και να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα. Το ούζο και το θαλασσινό αλάτι προστίθενται για επιπλέον γεύση.
Τα μακαρόνια βράζονται σε νερό με ζωμό και ανακατεύονται με το χταπόδι πριν το σερβίρισμα. Η συνταγή τονίζει τη σημασία της σωστής προετοιμασίας για ένα νόστιμο και αρωματικό πιάτο.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό χταπόδι
• 35γρ ελαιόλαδο
• 50γρ ούζο
• Θαλασσινό αλάτι
• 400γρ μακαρόνια κοράλι Μιτσίδη
• 1 κύβο ζωμό για ζυμαρικά Μιτσίδη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε το χταπόδι και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Το βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο, καλύπτετε και αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κατεβάζει τα υγρά του. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο.
Όταν εξατμιστούν τα υγρά που θα έχει κατεβάσει, προσθέτετε 1 φλυτζάνι ζεστό νερό και
συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να μείνει μια ελαφριά σάλτσα (αν χρειαστεί, προσθέτετε κι άλλο νερό).
Προσθέτετε το ούζο κι αν θέλετε και λίγο θαλασσινό αλάτι. Ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο βραστό νερό στο οποίο έχετε διαλύσει τον ζωμό, σουρώνετε και προσθέτετε στο χταπόδι.
Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει μαγείρεμα χταποδιού με ελαιόλαδο και ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσει.
- Προστίθεται ούζο και θαλασσινό αλάτι για επιπλέον γεύση.
- Τα ζυμαρικά κοράλι βράζονται με ζωμό και ανακατεύονται με το χταπόδι.
- Η σωστή προετοιμασία είναι σημαντική για ένα νόστιμο και αρωματικό πιάτο.