Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για cheesecake με σάλτσα κόκκινων φρούτων, ξεκινώντας με την παρασκευή μιας βάσης από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο. Η κρέμα του cheesecake περιλαμβάνει τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη, βανίλια και χυμό λεμονιού, που χτυπιούνται μαζί μέχρι να γίνουν αφράτα.
Η σάλτσα κόκκινων φρούτων γίνεται με κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, ζάχαρη και κορν φλάουερ, που βράζονται μέχρι να πήξουν. Το cheesecake συντίθεται με την κρέμα πάνω στη βάση, παγώνει για αρκετές ώρες και ολοκληρώνεται με την προσθήκη της σάλτσας πριν σερβιριστεί.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
• 1 συσκευασία (500γρ.) μπισκότα τύπου digestive
• ½ συσκευασία (125γρ.) βούτυρο ανάλατο λιωμένο
Για τη γέμιση
• 3 συσκευασίες (600γρ.) τυρί κρέμα (Cream Cheese)
• 2 φλ. κρέμα γάλακτος
• ½ φλ. ζάχαρη άχνη
• 2 φακελάκια βανίλια
• ¼ – 1/3 φλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Για τη σάλτσα κόκκινων φρούτων
• 1 συσκευασία (500γρ.) κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
• ½ φλ. ζάχαρη
• 1 κουταλιά κορν φλάουερ
• 1/4 φλ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση: Βάζετε τα μπισκότα στο μπλέντε και τα αλέθετε να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνετε σε μια
στρογγυλή φόρμα με ελατήριο 26 εκ. και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε για να «βραχούν» καλά τα μπισκότα και τα πιέζετε με τα δάχτυλα να απλώσουν ομοιόμορφα. Βάζετε τη φόρμα για ½ ώρα στο ψυγείο ή για 10 λεπτά στην κατάψυξη.
Για την κρέμα: Βάζετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε να αφρατέψει. Προσθέτετε τις 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχετε μία σχεδόν σφικτή σαντιγί, περίπου 5-6 λεπτά. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και το χυμό λεμονιού. Αδειάζετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Ξαναβάζετε τη φόρμα στο ψυγείο και παγώνετε το cheesecake για 4-6 ώρες.
Για τη σάλτσα: Βάζετε τα φρούτα σε ένα κατσαρολάκι. Απλώνετε από πάνω τη ζάχαρη. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά από τα φρούτα. Διαλύετε το κορν φλάουερ στο νερό και το προσθέτετε στα φρούτα. Ανακατεύετε δυνατά, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να βράσει για ακόμη 1 λεπτό και να αρχίσει να πήζει λίγο. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει καλά. Βάζετε τη σος πάνω από το Cheesecake και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει βάση από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο.
- Η κρέμα του cheesecake φτιάχνεται με τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη, βανίλια και χυμό λεμονιού.
- Η σάλτσα κόκκινων φρούτων γίνεται με κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, ζάχαρη και κορν φλάουερ.
- Το cheesecake παγώνει για αρκετές ώρες και ολοκληρώνεται με την προσθήκη της σάλτσας πριν σερβιριστεί.
