Το άρθρο παρέχει συμβουλές για την παρασκευή τέλειου αβγολέμονου χωρίς να «κόψει» το αβγό.
Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σωστό ζέσταμα του ζωμού, ώστε να μην είναι πολύ καυτός, τη σταδιακή ενσωμάτωση του ζωμού στο μείγμα αυγών και λεμονιού για εξισορρόπηση θερμοκρασίας, και την απαλή ανάμιξη του μείγματος στο φαγητό.
Τέλος, τονίζεται η σημασία της χαμηλής θερμοκρασίας μετά την προσθήκη του αβγολέμονου, για να δέσει σωστά το φαγητό χωρίς να βράσει ξανά.
Διαβάστε παρακάτω
Θες να φτιάξεις σούπα ή μια νόστιμη σάλτσα με αβγολέμονο, αλλά δεν θες να σου «κόψει» το αβγό; Ακολούθησε αυτά τα βασικά μυστικά και η επιτυχία είναι δεδομένη.
- Σωστό ζέσταμα του ζωμού
Ο ζωμός δεν πρέπει να είναι πολύ καυτός όταν προσθέτεις το αβγολέμονο. Αν είναι πολύ ζεστός, τα αυγά θα ψηθούν απότομα και θα κόψει η σάλτσα. - Σταδιακή προσθήκη ζωμού στα αυγά (ενσωμάτωση)
Σε ένα μπολ, χτύπα καλά τα αυγά με το λεμόνι.
Πρόσθεσε σιγά-σιγά (κουταλιά-κουταλιά) λίγο ζεστό ζωμό στα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αυτό βοηθά να εξισορροπηθεί η θερμοκρασία των αυγών, ώστε να μην κόψουν όταν μπουν στην κατσαρόλα. - Απαλή ανάμιξη στο φαγητό
Όταν το μείγμα αυγών-λεμονιού είναι έτοιμο, το ρίχνεις σιγά-σιγά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα ή κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα.
Δεν αφήνουμε το φαγητό να βράσει ξανά μετά την προσθήκη του αβγολέμονου! - Χαμηλή θερμοκρασία
Μόλις βάλεις το αβγολέμονο, χαμήλωσε ή κλείσε εντελώς τη φωτιά και άφησε το φαγητό να δέσει μόνο του.
Συνοπτικά
- Σωστό ζέσταμα του ζωμού για να μην είναι πολύ καυτός και κόψει το αβγολέμονο.
- Σταδιακή ενσωμάτωση ζωμού στο μείγμα αυγών και λεμονιού για εξισορρόπηση θερμοκρασίας.
- Απαλή ανάμιξη του μείγματος στο φαγητό χωρίς να βράσει ξανά.
- Χαμηλή θερμοκρασία μετά την προσθήκη του αβγολέμονου για να δέσει σωστά το φαγητό.