Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων.

Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα και το βούτυρο, και το πλάσιμο του μίγματος σε μπαλίτσες.

Οι τρούφες καλύπτονται με κακάο ή ζάχαρη άχνη και αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου, στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, ανάλογα με το χρονικό διάστημα που επιθυμούμε να διατηρηθούν.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ (για 24)

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας (μέχρι 60% περιεκτικότητα σε κακάο)

½ φλ. (125 ml) κρέμα γάλακτος (για σοκολάτα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο, αυξάνετε την κρέμα γάλακτος κατά 1-2 κουταλιές)

1 κουταλιά λικέρ πορτοκάλι, ή kirsch, ή μπράντι, ή ρούμι

1 κοφτή κουταλιά βούτυρο

1/2 φλ. περίπου κοσκινισμένο κακάο, ή, εναλλακτικά, κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβετε την σοκολάτα σε ίσα περίπου μικρά κομματάκια με ένα βαρύ μαχαίρι. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει (να φανούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρο του κατσαρολιού). Την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα το βούτυρο και το αλκοολούχο ποτό. Περιμένετε 1-2 λεπτά να λιώσει η περισσότερη σοκολάτα και το βούτυρο.

Αδειάζετε όλο το μίγμα προσεχτικά σε ένα μπολ και το χτυπάτε με το σύρμα (όχι με μίξερ, γιατί θα ενσωματώσει αέρα) για να σμίξει και να λιώσει όλη η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μίγμα. Αν έχετε ένα μπλέντερ χειρός (Ράβδο-μπλέντερ) θα σας βοηθήσει για να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Αν το μίγμα δείχνει ότι κόβει, ή είναι «λαδερό», τότε προσθέτετε μέσα μερικές σταγόνες κρέμας γάλακτος για να ξανασμίξει. Το αφήνετε να σφίξει σε δροσερό μέρος σκεπασμένο με πετσέτα για 4 τουλάχιστον ώρες, ή καλύτερα για ένα βράδυ. 

Όταν το μίγμα σφίξει ομοιόμορφα τότε φτιάχνετε τις σφαιρικές μπαλίτσες, χρησιμοποιώντας δυο κουταλάκια (το ένα το γεμίζετε και παίρνετε μίγμα, με το άλλο σπρώχνετε το μίγμα να βγει). Παίρνετε το μίγμα στα χέρια σας και το πλάθετε σε μπαλίτσες. Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε πλαστικά γάντια και να δουλέψετε σε δροσερό μέρος. Τις απλώνετε σε δισκάκι ντυμένο με αντικολλητική λαδόκολλα και τις βάζετε για περίπου 15 λεπτά στο ψυγείο.

Τυλίγετε τις τρούφες στο κακάο (ή την ζάχαρη άχνη) τινάζοντάς τις ελαφρά για να φύγει το περισσό κακάο. Τις βάζετε, αν θέλετε σε μικρά χάρτινα φορμάκια, ή σε κουτιά, βάζοντας κομμάτια λαδόκολλας ανάμεσα στις στρώσεις. Τις κρατάτε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι και μια εβδομάδα, ή 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο, ή 2 μήνες στην κατάψυξη. Όμως σε κάθε περίπτωση τις σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνοπτικά

  • Η παρασκευή παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων απαιτεί σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ.
  • Η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο σοκολάτας με την κρέμα και το βούτυρο και το πλάσιμο του μίγματος σε μπαλίτσες.
  • Οι τρούφες καλύπτονται με κακάο ή ζάχαρη άχνη και αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου, ψυγείο ή κατάψυξη.
  • Σερβίρονται πάντα σε θερμοκρασία δωματίου για καλύτερη γεύση και υφή.
Διαβάστε επίσης

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

Χριστουγεννιάτικες Λιχουδιές Yorkshire Puddings

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για παραδοσιακά Yorkshire Puddings, ιδανικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τα υλικά περιλαμβάνουν αυγά, γάλα, αλεύρι, αλάτι και φυτικό λάδι. Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των...

Ρούμι Baba Delight

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του γλυκού "Ρούμι Baba Delight", ένα αφράτο κέικ με σιρόπι ρουμιού. Ξεκινά με την προετοιμασία της ζύμης, που περιλαμβάνει αλεύρι, μαγιά, αυγά και...

Γλυκό Τιραμισού

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τιραμισού που εξυπηρετεί δέκα άτομα και απαιτεί περίπου 35 λεπτά για την προετοιμασία. Χρησιμοποιούνται μπισκότα σαβουαγιάρ, ζεστός εσπρέσο, μέλι και...

“Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά ανά τον κόσμο: Γεύσεις, ιστορίες και παραδόσεις”

Το άρθρο εξερευνά την ποικιλία και τις παραδόσεις των χριστουγεννιάτικων γλυκών ανά τον κόσμο, αναδεικνύοντας τις μοναδικές γεύσεις και ιστορίες που συνδέονται με αυτά. Στην Ευρώπη, γλυκά όπως το...

Ο Παύλος Κυριάκης πανηγυρίζει το 10ο Χρυσό Σκούφο του και αναφέρει: «Η Κύπρος είναι το δεύτερο σπίτι μου»

Ο Παύλος Κυριάκης γιορτάζει την κατάκτηση του δέκατου Χρυσού Σκούφου στην καριέρα του, με τον δεύτερο να απονέμεται στο εστιατόριο Polo του ξενοδοχείου Alasia. Ο Κυριάκης εξέφρασε τη βαθιά του...

Γιορτινοί Λουκουμάδες Χριστουγέννων

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για γιορτινούς λουκουμάδες Χριστουγέννων, που ετοιμάζονται σε μόλις 22 λεπτά. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως γιαούρτι, αλεύρι και χρώμα ζαχαροπλαστικής, οι λουκουμάδες τηγανίζονται...

Κριτσανιστά Τρίγωνα με Κεφαλοτύρι

Το άρθρο παρουσιάζει μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για κριτσανιστά τρίγωνα με κεφαλοτύρι. Η προετοιμασία απαιτεί μόνο 10 λεπτά και το ψήσιμο διαρκεί 22-25 λεπτά, προσφέροντας 10 μερίδες. Τα βασικά...

Πομηλοροτηανιά με κρεμώδη φέτα φλογέρα

Το άρθρο του Θεόδωρου Ελευθερίου παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για πομηλοροτηανιά με κρεμώδη φέτα φλογέρα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας φλογέρας με φύλλο κρούστας και φέτα,...

Σοκολατένιο κέικ με μόνο 3 υλικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σοκολατένιο κέικ με μόλις τρία βασικά υλικά: μπισκότα σοκολάτας με κρέμα, baking powder και γάλα. Η προετοιμασία του κέικ διαρκεί...

Γαλατόπιτα με Τραγανό Φύλλο Κρούστας

Η γαλατόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας, δημιουργία του Γιώργου Ερωτοκρίτου, αποτελεί μια απολαυστική γλυκιά πρόταση που συνδυάζει κρέμα από γάλα, αυγά και βανίλια με το τραγανό φύλλο κρούστας. Η...

Πίτσα με τορτίγια και χαλλούμι σκεπαστή

Το άρθρο παρουσιάζει μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για πίτσα με τορτίγια και χαλλούμι, ιδανική για ένα άτομο. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επικάλυψη της τορτίγιας με σουσάμι, το ψήσιμο με...

Υπέροχα παγωτίνια με σοκολατένιο γάλα και γιαούρτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για παγωτίνια με σοκολατένιο γάλα και γιαούρτι, που απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και εκτέλεσης, αλλά χρειάζεται τρεις ώρες αναμονής στην κατάψυξη. Με...

Απίθανο milkshake με γιαούρτι, γάλα και καραμελωμένα marshmallows

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα απολαυστικό milkshake με γιαούρτι, γάλα, παγωτό βανίλια και καραμελωμένα marshmallows. Με απλά υλικά και μόλις 15 λεπτά συνολικού χρόνου προετοιμασίας...

Απλές συνταγές για γιορτινό χριστουγεννιάτικο μπουφέ

Το άρθρο παρουσιάζει μια σειρά από απλές και γρήγορες συνταγές για έναν επιτυχημένο χριστουγεννιάτικο μπουφέ, ο οποίος δεν απαιτεί περίπλοκες τεχνικές ή άγχος της τελευταίας στιγμής. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν αλμυρές...

Οραντζέτες (Γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού με σοκολάτα)

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για οραντζέτες, δηλαδή γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού με σοκολάτα, οι οποίες μπορούν να διατηρηθούν για έως και δύο μήνες. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο...

Σοκολατένια μους

Η σοκολατένια μους είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που συνδυάζει μαύρη και ημίγλυκη σοκολάτα με κρέμα γάλακτος, αβγά, καφέ και λικέρ της επιλογής σας. Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει το λιώσιμο...

Γλυκοί κουραμπιέδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για την παρασκευή κουραμπιέδων, με αναλυτική λίστα υλικών και βήμα προς βήμα οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής. Οι κουραμπιέδες φτιάχνονται με αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Ταχινένια μπισκοτάκια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ταχινένια μπισκοτάκια, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ταχίνι, μέλι, καστανή ζάχαρη, καβουρδισμένα αμύγδαλα, αλεύρι φαρίνα και κανέλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των υλικών, τη δημιουργία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ