Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων.
Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και κανταΐφι, και το τηγάνισμά της με μαργαρίνη και θυμάρι μέχρι να γίνει τραγανή.
Το πιάτο ολοκληρώνεται με μια γλυκιά πινελιά από σιρόπι και κομματάκια καρυδάκι κουταλιού, δημιουργώντας ένα γευστικό αποτέλεσμα που συνδυάζει το αλμυρό με το γλυκό.
Διαβάστε παρακάτω
Του Θεόδωρου Ελευθερίου
ΥΛΙΚΑ
1 φλ ψιλοκομμένο κανταΐφι Χρυσή Ζύμη
1 φέτα ολόκληρη (200γρ) Χαραλαμπίδης Κρίστης
2 κοματάκια γλυκό του κουταλιού καρυδάκι + 2 κ.γ από το σιρόπι
1/2 φλ αλεύρι
2 αυγά
1 γεμάτη κ.γ Μαργαρίνη Χαραλαμπίδης Κρίστης
2 κλοναράκια φρέσκο θυμάρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε τρία ξεχωριστά πιάτα βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά χτυπημένα και το κανταΐφι.
- Περνάμε την φέτα πρώτα από το αλεύρι, μετά στο αυγό και ακολούθως στο κανταΐφι πιέζοντας να κολλήσει σε όλα τα σημεία.
- Σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε την μαργαρίνη, το θυμάρι και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις λιώσει προσθέτουμε την φέτα κανταΐφι και τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανή.
- Μεταφέρουμε στο πιάτο, ραντίζουμε με το σιρόπι και κομμάτια.
Συνοπτικά
- Η συνταγή συνδυάζει φέτα με κανταΐφι και γλυκό καρυδάκι κουταλιού για έναν μοναδικό γευστικό συνδυασμό.
- Η φέτα περνιέται από αλεύρι, αυγό και κανταΐφι, και τηγανίζεται με μαργαρίνη και θυμάρι έως ότου είναι τραγανή.
- Το πιάτο ολοκληρώνεται με σιρόπι και κομματάκια καρυδάκι, προσφέροντας μια αρμονική ισορροπία αλμυρού και γλυκού.
- Η συνταγή είναι εύκολη, απαιτώντας βασικά υλικά όπως κανταΐφι, φέτα, αλεύρι, αυγά, μαργαρίνη και θυμάρι.
