Σοκολατένια μους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η σοκολατένια μους είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που συνδυάζει μαύρη και ημίγλυκη σοκολάτα με κρέμα γάλακτος, αβγά, καφέ και λικέρ της επιλογής σας. Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει το λιώσιμο των σοκολάτων και το χτύπημα των κροκάδων με καφέ και ζάχαρη σε μπεν μαρί.

Στη συνέχεια, η σοκολάτα και το λικέρ προστίθενται στο μείγμα και ανακατεύονται με μαρέγκα και σαντιγί για να δημιουργηθεί μια αφράτη μους. Αφού κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες, η μους σερβίρεται σε ποτήρια, γαρνιρισμένη με σαντιγί.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. μαύρη σοκολάτα 70% κακάο

200 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα

1 φλ. κρέμα γάλακτος

6 μεγάλα κροκάδια

¼ φλ. δυνατό καφέ

½ φλ. ζάχαρη

½ κουταλάκι αλάτι

3 κουταλιές Cointreau ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας

4 ασπράδια

Για το γαρνίρισμα:

½ φλ. κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνετε τις σοκολάτες σε μπεν –μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί. Την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.

Βάζετε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε μέσα νερό να καλύψει περίπου 3 εκατοστά τη βάση της. Μόλις το νερό κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά. Παίρνετε ένα πυρίμαχο μπολ και βάζετε μέσα τα κροκάδια, τον κρύο καφέ, τη μισή περίπου ζάχαρη και το αλάτι. Ακουμπάτε το μπολ πάνω στην κατσαρόλα. Το μπολ σας πρέπει να είναι μεγαλύτερο περιμετρικά σε μέγεθος και να μην ακουμπά καθόλου το νερό. Με ένα σύρμα χτυπάτε διαρκώς το μίγμα των αβγών μέχρι να πάρουν πιο ανοιχτό χρώμα και να αφρατέψουν (ένα μίξερ χεριού είναι ιδανικό για αυτή τη δουλειά). Η διαδικασία αυτή θα πάρει περίπου 4-5 λεπτά. Bάζετε στο μίγμα το μικρό σας δακτυλάκι. Θα πρέπει να είναι ζεστό, αλλά να το ανέχεστε.

Κατεβάζετε το μπολ από τη φωτιά. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και το λικέρ της επιλογής σας. Ανακατεύετε να αναμιχθούν και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Στο μπολ ενός μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα. Όταν αφρατέψουν λίγο, προσθέτετε λίγη-λίγη την υπόλοιπη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια σφικτή μαρέγκα. Διπλώνετε τη μισή μαρέγκα στο μίγμα των αβγών/σοκολάτας (ανακατεύετε από κάτω προς τα πάνω) με μια σπάτουλα σιλικόνης ή κουτάλι. Διπλώνετε την υπόλοιπη μαρέγκα μέχρι να αναμιχθεί εντελώς. Προσθέτετε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διπλώνετε και πάλι μέχρι να έχετε μια αφράτη μους.

Βάζετε τη μους σε 8 ατομικά ποτήρια ή σε μεγάλο μπολ. Την αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν τη σερβίρετε.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξει. Γαρνίρετε τα ποτήρια σας με την κρέμα και σερβίρετε.

Συνοπτικά

  • - Η σοκολατένια μους συνδυάζει μαύρη και ημίγλυκη σοκολάτα με κρέμα γάλακτος, αβγά, καφέ και λικέρ.
  • - Η προετοιμασία περιλαμβάνει λιώσιμο σοκολάτας και χτύπημα κροκάδων σε μπεν μαρί.
  • - Ανακατεύεται με μαρέγκα και σαντιγί για αφράτη υφή, και κρυώνει στο ψυγείο για έξι ώρες.
  • - Σερβίρεται σε ποτήρια γαρνιρισμένη με σαντιγί.
Διαβάστε επίσης

Γεμιστές κρέπες με καραμελωμένα μήλα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γεμιστές κρέπες με καραμελωμένα μήλα, μια κλασική γαλλική λιχουδιά που μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα σε περίπου 45 λεπτά. Η συνταγή περιλαμβάνει την παρασκευή κρέπας...

Egg Curry από τη διάσημη Nigella Lawson

Η Nigella Lawson παρουσιάζει μια μαλαισιανή συνταγή για egg curry, γνωστή ως masak lemak telur, την οποία έμαθε από τη Yasmin Othman. Η συνταγή περιλαμβάνει αυγά που ποσαριστούν σε...

Το λαχταριστό υγιεινό πρωινό με βρώμη και μπανάνα από το Tik Tok

Το Tik Tok προτείνει ένα γευστικό και υγιεινό πρωινό με βρώμη και μπανάνα, το οποίο μπορείς να ετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ. Χρειάζεσαι μισή μπανάνα, βρώμη, σπόρους chia, φυστικοβούτυρο,...

Γιορτινά μπισκότα Χριστουγέννων

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα από τον pastry chef Χρίστο Ποτσίδη. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με βασικά υλικά όπως αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη και αβγό, ενώ αρωματίζονται με...

Σπιτικός οδηγός για τέλειο panettone

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού ιταλικού γλυκού panettone στο σπίτι, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια τεχνικά απαιτητική διαδικασία που προσφέρει ιδιαίτερη ικανοποίηση στους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής....

Brownies µε κακάο και χαρούπι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για brownies με κακάο και χαρούπι, ιδανική για 32 μικρά κομμάτια. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν σοκολάτα με 70% κακάο, ανάλατο βούτυρο, αβγά, ζάχαρη άχνη...

Γαστρονομικό δείπνο κορυφής με τον 3άστερο Michelin Jacob Jan Boerma στο COR Gastronomy

Το COR Gastronomy στη Λεμεσό ετοιμάζει μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, φιλοξενώντας τον διάσημο σεφ Jacob Jan Boerma, ο οποίος κατέχει τρία αστέρια Michelin. Στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, οι λάτρεις...

Το πολυπόθητο The Landmark Nicosia, Autograph Collection υποδέχεται επισκέπτες

Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection, η πιο πολυαναμενόμενη ξενοδοχειακή άφιξη της χρονιάς, καλωσορίζει πλέον επισκέπτες στην πρωτεύουσα της Κύπρου. Το ξενοδοχείο, που αποτελεί μέρος της διάσημης αλυσίδας Autograph Collection,...

Το foodhaus συνδυάζει τέχνη και γεύση σε μια μοναδική εμπειρία

Το foodhaus διοργάνωσε μια μοναδική εμπειρία κεραμικής και μαγειρικής στις 8 Νοεμβρίου, συνδυάζοντας τέχνη και γεύση για πέντε τυχερούς νικητές ενός διαγωνισμού και τους φίλους τους. Στο Kuns Studio,...

10 προσιτές προτάσεις για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Το άρθρο προτείνει 10 οικονομικές και εύκολες επιλογές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, συνδυάζοντας χαμηλό κόστος με γιορτινή γεύση. Μεταξύ άλλων, προτείνει κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες αντί για γαλοπούλα, ρολό...

“Το αλάτι στη μαρινάδα κάνει το κρέας πιο σκληρό;”

Το άρθρο εξετάζει την παρεξήγηση γύρω από τη χρήση αλατιού στη μαρινάδα, καταρρίπτοντας την κοινή αντίληψη ότι το αλάτι σκληραίνει το κρέας. Αντίθετα, όταν χρησιμοποιείται σωστά, το αλάτι μπορεί...

Nobilius by the Stars: Ανακαλύψτε τη Λευκωσία από ψηλά

Το άρθρο παρουσιάζει το "Nobilius by the Stars", μια μοναδική εμπειρία που προσφέρει πανοραμική θέα της Λευκωσίας από το εμβληματικό κτίριο Λυσσαρίδη. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και συνδυάζει την...

Foie gras με καραμελωμένα μήλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για foie gras με καραμελωμένα μήλα, περιγράφοντας τα υλικά και την απλή εκτέλεση της. Χρησιμοποιούνται 150 γρ. foie gras terrine, μαρμελάδα και πουρές μήλου, φράουλα,...

Λαβράκι φιλέτο με τραγανή κρούστα χαλεπιανών

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι φιλέτο με τραγανή κρούστα από χαλεπιανά, συνοδευόμενο από λαχανικά και πλούσια σάλτσα μανιταριών. Τα φιλέτα λαβράκι καλύπτονται με μείγμα γαλέτας και χαλεπιανών, ψήνονται...

Ποια συμπληρώματα δεν συνιστάται να συνδυάζουμε

Τα συμπληρώματα διατροφής έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά ορισμένοι συνδυασμοί τους μπορεί να είναι αναποτελεσματικοί ή ακόμα και επιβλαβείς. Για παράδειγμα, ο σίδηρος δεν πρέπει να...

Πώς να ετοιμάσετε το πιο γευστικό Mulled Wine

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την προετοιμασία του πιο γευστικού mulled wine, ιδανικού για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Αρχικά, χρειάζεστε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και διάφορα...

Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από gingerbread

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για τη δημιουργία ενός χριστουγεννιάτικου σπιτιού από gingerbread, ξεκινώντας από τα υλικά για τη ζύμη και το royal icing, που λειτουργεί ως κόλλα...

Γιορτινό Ψητό Χοιρινό με Λαχταριστό Γλάσο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γιορτινό ψητό χοιρινό μπούτι με λαχταριστό γλάσο. Αρχικά, το μπούτι προετοιμάζεται με χαράγματα και γαρίφαλα πριν αλειφθεί με μουστάρδα και καστανή ζάχαρη και...

Σολομός στο φούρνο με λεμόνι και αρωματικά βότανα

Το άρθρο περιγράφει μια απλή και γευστική συνταγή για σολομό στο φούρνο με λεμόνι και αρωματικά βότανα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως ελαιόλαδο, βούτυρο, λεμόνι, σκόρδο και μέλι για να δώσουν γεύση...

Σαλάτα Olivier (Ρωσική γεύση)

Η σαλάτα Olivier, γνωστή και ως ρωσική σαλάτα, είναι ένα δημοφιλές πιάτο που συνδυάζει βραστές πατάτες, καρότα, κοτόπουλο ή ζαμπόν, βραστά αυγά, μπιζέλια και αγγουράκια τουρσί, όλα κομμένα σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ