Brownies µε κακάο και χαρούπι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για brownies με κακάο και χαρούπι, ιδανική για 32 μικρά κομμάτια. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν σοκολάτα με 70% κακάο, ανάλατο βούτυρο, αβγά, ζάχαρη άχνη και καστανή, εκχύλισμα βανίλιας, αλεύρι, σκόνη χαρουπιού και προαιρετικά κουβερτούρα και πεκάν.

Η εκτέλεση της συνταγής περιλαμβάνει την προετοιμασία του ταψιού με λαδόκολλα, το λιώσιμο της σοκολάτας και του βουτύρου σε μπεν μαρί, και την ανάμειξη των υλικών. Το μείγμα ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά και αφήνεται να κρυώσει πριν κοπεί σε κομμάτια.

Μία χρήσιμη συμβουλή είναι να απλώσετε το μείγμα πιο ψηλά στις άκρες για πιο επίπεδη επιφάνεια μετά το ψήσιμο.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ (Για 32 μικρά κομμάτια)

200 γρ. σοκολάτα (µε 70% κακάο)

200 γρ. βούτυρο ανάλατο

4 µεγάλα αβγά

150 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. καστανή ζάχαρη 

1 κουταλάκι εκχύλισµα βανίλιας

120 γρ. αλεύρι

½  κουταλάκι µπέικιν πάουντερ

20 γρ. σκόνη χαρουπιού κοσκινισµένη

½ κουταλάκι θαλασσινό αλάτι

100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκοµµένη (προαιρετικά)

½  φλ. καβουρδισµένα πεκάν ψιλοκοµµένα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ντύνετε τα πλαϊνά και τη βάση ενός ορθογώνιου ταψιού (23 χ 32 εκ.) µε αντικολλητική λαδόκολλα. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα µπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ και τη σκόνη χαρουπιού.

Λιώνετε σε µπεν µαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο. ∆ηλαδή, βάζετε τα υλικά σε ένα γυάλινο µπολ και το τοποθετείτε πάνω από ένα κατσαρολάκι µε νερό που βράζει. (Προσοχή, το µπολ να µην αγγίζει το νερό). Ανακατεύετε και όταν λιώσουν, κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το µίγµα να κρυώσει. 

Σε ένα άλλο µεγάλο µπολ χτυπάτε τα αβγά, τη ζάχαρη άχνη, την καστανή ζάχαρη και το εκχύλισµα βανίλιας για 3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε το µίγµα του αλευριού, το θαλασσινό αλάτι και ανακατεύετε καλά. Αν θέλετε µπορείτε να βάλετε την ψιλοκοµµένη κουβερτούρα και τα καβουρδισµένα πεκάν.

Ρίχνετε το µίγµα στο ταψί και ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Αφήνετε τα brownies να κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τα κόψετε. 

Συµβουλή:  Όταν ρίχνετε το µίγµα στο ταψί, χρησιµοποιήστε ένα κουτάλι για να το απλώσετε πιο ψηλά στις άκριες και να δηµιουργηθεί ένα βαθούλωµα στη µέση. Με αυτό τον τρόπο τα µπράουνι όταν ψηθούν θα είναι πιο επίπεδα.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει κακάο και χαρούπι και είναι ιδανική για 32 μικρά κομμάτια brownies.
  • Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν σοκολάτα με 70% κακάο, βούτυρο, αβγά, ζάχαρη, εκχύλισμα βανίλιας, αλεύρι και σκόνη χαρουπιού.
  • Η εκτέλεση περιλαμβάνει λιώσιμο σοκολάτας και βουτύρου, ανάμειξη με άλλα υλικά και ψήσιμο στους 180°C για 35-40 λεπτά.
  • Συμβουλή: Απλώστε το μείγμα ψηλότερα στις άκρες για πιο επίπεδη επιφάνεια μετά το ψήσιμο.
Διαβάστε επίσης

Το λαχταριστό υγιεινό πρωινό με βρώμη και μπανάνα από το Tik Tok

Το Tik Tok προτείνει ένα γευστικό και υγιεινό πρωινό με βρώμη και μπανάνα, το οποίο μπορείς να ετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ. Χρειάζεσαι μισή μπανάνα, βρώμη, σπόρους chia, φυστικοβούτυρο,...

Γιορτινά μπισκότα Χριστουγέννων

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα από τον pastry chef Χρίστο Ποτσίδη. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με βασικά υλικά όπως αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη και αβγό, ενώ αρωματίζονται με...

Σπιτικός οδηγός για τέλειο panettone

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού ιταλικού γλυκού panettone στο σπίτι, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια τεχνικά απαιτητική διαδικασία που προσφέρει ιδιαίτερη ικανοποίηση στους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής....

Γαστρονομικό δείπνο κορυφής με τον 3άστερο Michelin Jacob Jan Boerma στο COR Gastronomy

Το COR Gastronomy στη Λεμεσό ετοιμάζει μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, φιλοξενώντας τον διάσημο σεφ Jacob Jan Boerma, ο οποίος κατέχει τρία αστέρια Michelin. Στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, οι λάτρεις...

Το πολυπόθητο The Landmark Nicosia, Autograph Collection υποδέχεται επισκέπτες

Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection, η πιο πολυαναμενόμενη ξενοδοχειακή άφιξη της χρονιάς, καλωσορίζει πλέον επισκέπτες στην πρωτεύουσα της Κύπρου. Το ξενοδοχείο, που αποτελεί μέρος της διάσημης αλυσίδας Autograph Collection,...

Το foodhaus συνδυάζει τέχνη και γεύση σε μια μοναδική εμπειρία

Το foodhaus διοργάνωσε μια μοναδική εμπειρία κεραμικής και μαγειρικής στις 8 Νοεμβρίου, συνδυάζοντας τέχνη και γεύση για πέντε τυχερούς νικητές ενός διαγωνισμού και τους φίλους τους. Στο Kuns Studio,...

10 προσιτές προτάσεις για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Το άρθρο προτείνει 10 οικονομικές και εύκολες επιλογές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, συνδυάζοντας χαμηλό κόστος με γιορτινή γεύση. Μεταξύ άλλων, προτείνει κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες αντί για γαλοπούλα, ρολό...

“Το αλάτι στη μαρινάδα κάνει το κρέας πιο σκληρό;”

Το άρθρο εξετάζει την παρεξήγηση γύρω από τη χρήση αλατιού στη μαρινάδα, καταρρίπτοντας την κοινή αντίληψη ότι το αλάτι σκληραίνει το κρέας. Αντίθετα, όταν χρησιμοποιείται σωστά, το αλάτι μπορεί...

Nobilius by the Stars: Ανακαλύψτε τη Λευκωσία από ψηλά

Το άρθρο παρουσιάζει το "Nobilius by the Stars", μια μοναδική εμπειρία που προσφέρει πανοραμική θέα της Λευκωσίας από το εμβληματικό κτίριο Λυσσαρίδη. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και συνδυάζει την...

Foie gras με καραμελωμένα μήλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για foie gras με καραμελωμένα μήλα, περιγράφοντας τα υλικά και την απλή εκτέλεση της. Χρησιμοποιούνται 150 γρ. foie gras terrine, μαρμελάδα και πουρές μήλου, φράουλα,...

Λαβράκι φιλέτο με τραγανή κρούστα χαλεπιανών

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι φιλέτο με τραγανή κρούστα από χαλεπιανά, συνοδευόμενο από λαχανικά και πλούσια σάλτσα μανιταριών. Τα φιλέτα λαβράκι καλύπτονται με μείγμα γαλέτας και χαλεπιανών, ψήνονται...

Ποια συμπληρώματα δεν συνιστάται να συνδυάζουμε

Τα συμπληρώματα διατροφής έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά ορισμένοι συνδυασμοί τους μπορεί να είναι αναποτελεσματικοί ή ακόμα και επιβλαβείς. Για παράδειγμα, ο σίδηρος δεν πρέπει να...

Πώς να ετοιμάσετε το πιο γευστικό Mulled Wine

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την προετοιμασία του πιο γευστικού mulled wine, ιδανικού για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Αρχικά, χρειάζεστε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και διάφορα...

Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από gingerbread

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για τη δημιουργία ενός χριστουγεννιάτικου σπιτιού από gingerbread, ξεκινώντας από τα υλικά για τη ζύμη και το royal icing, που λειτουργεί ως κόλλα...

Γιορτινό Ψητό Χοιρινό με Λαχταριστό Γλάσο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γιορτινό ψητό χοιρινό μπούτι με λαχταριστό γλάσο. Αρχικά, το μπούτι προετοιμάζεται με χαράγματα και γαρίφαλα πριν αλειφθεί με μουστάρδα και καστανή ζάχαρη και...

Σολομός στο φούρνο με λεμόνι και αρωματικά βότανα

Το άρθρο περιγράφει μια απλή και γευστική συνταγή για σολομό στο φούρνο με λεμόνι και αρωματικά βότανα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως ελαιόλαδο, βούτυρο, λεμόνι, σκόρδο και μέλι για να δώσουν γεύση...

Σαλάτα Olivier (Ρωσική γεύση)

Η σαλάτα Olivier, γνωστή και ως ρωσική σαλάτα, είναι ένα δημοφιλές πιάτο που συνδυάζει βραστές πατάτες, καρότα, κοτόπουλο ή ζαμπόν, βραστά αυγά, μπιζέλια και αγγουράκια τουρσί, όλα κομμένα σε...

Κουλουράκια με κανέλα και καστανή ζάχαρη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για κουλουράκια με κανέλα και καστανή ζάχαρη, παρουσιάζοντας τα απαραίτητα συστατικά και τα βήματα της παρασκευής. Αρχικά, γίνεται ανάμειξη του αλευριού, της κανέλας και...

Ποιο ρύζι να επιλέξουμε όταν κάνουμε δίαιτα;

Όταν κάνετε δίαιτα, η επιλογή του σωστού ρυζιού μπορεί να ενισχύσει τη διατροφή σας. Το καφέ ρύζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, βοηθώντας στην πέψη και...

Η ζάχαρη που τρώμε επιταχύνει τη γήρανση μας

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, η κατανάλωση πρόσθετης ζάχαρης επιταχύνει τη βιολογική γήρανση, ακόμα και αν κάποιος ακολουθεί υγιεινή διατροφή. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η διατροφή πλούσια...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ