Γεμιστές τρούφες, καλυμμένες με σοκολάτα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γεμιστές τρούφες καλυμμένες με σοκολάτα, που απαιτεί περίπου 45 λεπτά προετοιμασίας και 1 ώρα αναμονής. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως γλυκό κουταλιού, κρέμα γάλακτος, βούτυρο, σοκολάτα κουβερτούρα και μπράντι.

Η διαδικασία ξεκινά με το ψιλοκόψιμο των γλυκών κουταλιού και τη θέρμανση της κρέμας γάλακτος με τα υπόλοιπα υλικά, ακολουθούμενη από την ενσωμάτωση της σοκολάτας και του μπράντι. Μετά την ψύξη του μείγματος, οι τρούφες πλάθονται σε μπαλίτσες, καλύπτονται με λιωμένη σοκολάτα και αποθηκεύονται στο ψυγείο.

Οι τρούφες μπορούν να διατηρηθούν για μια εβδομάδα.

Διαβάστε παρακάτω

Χρόνος: 45 λεπτά + 1 ώρα αναμονή

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

Υλικά (για 8-10 άτομα):

3 κομμάτια γλυκό κουταλιού καρυδάκι, ή κιτρόμηλο (ολόκληρο) + 2 κουταλάκια από το σιρόπι τους

1 φλ. (250ml) κρέμα γάλακτος

60 γρ. (4 κοφτές κουταλιές) ανάλατο βούτυρο

500 γρ. καλής ποιότητας σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια + 350 γρ. επιπλέον, σε κομματάκια

4 κουταλιές μπράντι

κακάο για τα χέρια

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε όσο μπορείτε σε πιο μικρά κομματάκια τα γλυκά κουταλιού, ή καλύτερα τα τεμαχίζετε και τα ψιλοκόβετε στο μπλέντερ, ή τον χορτοκόφτη, με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ.

Βάζετε σε ένα κατσαρόλι την κρέμα γάλακτος με τα ψιλοκομμένα γλυκά, το σιρόπι τους και το βούτυρο, αφήνετε το μίγμα να βράσει μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες βρασμού χωρίς να κοχλάσει. Το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την σπασμένη σοκολάτα. Κουνάτε λίγο το κατσαρόλι (μην ανακατέψετε το μίγμα) και το αφήνετε να μείνει για 5 λεπτά. Ύστερα, το ανακατεύετε για να γίνει λείο και γυαλιστερό και ενσωματώνετε μέσα το μπράντι. Το αδειάζετε σε ένα μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα, μέχρι να πήξει και να πλάθετε σε μπαλίτσες.

Στο μεταξύ, λιώνετε την επιπλέον σοκολάτα σε μπεν-μαρί (σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια μικρή κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει το νερό). Ντύνετε δισκάκια, ή ταψάκια με αντικολλητική λαδόκολλα. (Κρατείστε το μπεν-μαρί γιατί ίσως σας χρειαστεί).

Παίρνετε μίγμα με δυο κουταλάκια (το ένα κουταλάκι παίρνει μίγμα το άλλο το σπρώχνει να βγει) και με χέρια πασπαλισμένα με κακάο, πλάθετε μπαλίτσες και τις βάζετε πάνω σε ένα δισκάκι ή ταψάκι. Το βάζετε στο ψυγείο και στο μεταξύ, πλάθετε τις υπόλοιπες τρούφες.  Όταν οι πρώτες πήξουν καλά, τις βγάζετε από το ψυγείο.

Βουτάτε μία-μία τις τρούφες στη λιωμένη (χλιαρή) σοκολάτα (τις καρφώνετε με ένα πιρούνι ή σουβλάκι) και τις ξαναβάζετε στο δίσκο. Επιστρέφετε το δίσκο στο ψυγείο για 5-8 λεπτά. Βγάζετε τις άλλες τρούφες από το ψυγείο, τις βουτάτε στη σοκολάτα και τις βάζετε κι αυτές στο ψυγείο για 5-8 λεπτά (αν στο μεταξύ, η λιωμένη σοκολάτα πήξει, την λιώνετε βάζοντάς την για λίγο στο μπεν-μαρί. Μπορείτε να τις κρατήσετε κλεισμένες στεγανά σε πλαστικό κουτί στο ψυγείο για 1 βδομάδα.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει γεμιστές τρούφες με σοκολάτα, απαιτώντας 45 λεπτά προετοιμασίας και 1 ώρα αναμονής.
  • Τα κύρια υλικά είναι γλυκό κουταλιού, κρέμα γάλακτος, βούτυρο, σοκολάτα κουβερτούρα και μπράντι.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει ψιλοκόψιμο, θέρμανση, ανάμιξη των υλικών και πλάσιμο των τρούφων σε μπαλίτσες.
  • Οι τρούφες μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για μία εβδομάδα και η συνταγή είναι μέτριας δυσκολίας.
Διαβάστε επίσης

Λουκάνικο με φακές

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο με λουκάνικο και φακές. Ξεκινά με το μαγείρεμα των ψιλών φακών σε νερό με ζωμό λαχανικών και προσθέτει...

Σμυρνέικα Σουτζουκάκια με Ζυμαρικά Casarecce

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Σμυρνέικα σουτζουκάκια με ζυμαρικά Casarecce. Τα υλικά περιλαμβάνουν αρνίσιο κιμά, κρεμμύδια, σκόρδο, κύμινο, ψωμί, και Worcestershire σος. Η διαδικασία περιλαμβάνει το ζύμωμα του κιμά...

Παπαρδέλες με κόκορα μαγειρεμένο στο κρασί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για παπαρδέλες με κόκορα μαγειρεμένο στο κρασί, περιγράφοντας βήμα-βήμα την προετοιμασία του πιάτου. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως κόκορας, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριές, πάστα ντομάτας, κρασί...

Πίτα με κοτόπουλο, κεφαλοτύρι και ντοματίνια

Η συνταγή αυτή περιγράφει την παρασκευή μιας νόστιμης πίτας με κοτόπουλο, κεφαλοτύρι και ντοματίνια. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία μιας ζύμης από φαρίνα, βούτυρο, νερό, αυγό και ζάχαρη,...

Σαλάτα με farfalle και αρωματικό κάρυ

Η συνταγή για σαλάτα με farfalle και αρωματικό κάρυ περιλαμβάνει μια πλούσια σύνθεση υλικών όπως φιογκάκια ζυμαρικά, ψιλοκομμένα λαχανικά, ξηρούς καρπούς και φρούτα, ενώ το άρωμα του κάρυ και...

Κέικ μπανάνας με καραμέλα και βανίλια παγωτό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κέικ μπανάνας με καραμέλα και παγωτό βανίλια, δημιουργία του σεφ Θεόδωρου Ελευθερίου. Η συνταγή, με χαμηλή δυσκολία, απαιτεί λίγα υλικά και χρόνο προετοιμασίας. Το...

Γλυκές τρούφες με βρώμη

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη συνταγή για γλυκές τρούφες με βρώμη, ιδανικές για σνακ ή επιδόρπιο. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως βρώμη, βανίλια, σιρόπι αγαύης, μαύρη σοκολάτα, γάλα βρώμης και αλεσμένα...

Γαρίδες με αρωματικό σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο

Στο άρθρο παρουσιάζεται μια συνταγή για γαρίδες με αρωματικό σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο από τον Παντελή Σοφοκλέους. Η προετοιμασία περιλαμβάνει τον καθαρισμό των γαρίδων και το μαρινάρισμά τους με...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: 36 κορυφαία εστιατόρια τιμήθηκαν ως τα καλύτερα της Κύπρου

Στην τελετή απονομής των «Χρυσών Σκούφων Κύπρου 2025», που διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά από το «αθηνόραμα» και τον «Φιλελεύθερο», τιμήθηκαν 36 κορυφαία εστιατόρια της Κύπρου. Η εκδήλωση αναδεικνύει τα...

Μιλφέιγ με μαστιχωτή κρέμα

Η συνταγή του σεφ Λούη Παπαγεωργίου για μιλφέιγ με μαστιχωτή κρέμα αποτελείται από στρώσεις σφολιάτας γεμισμένες με μια πλούσια κρέμα μαστίχας, που παρασκευάζεται από γάλα, αβγά, ζάχαρη, αλεύρι και...

Μπύρα με κοτόπουλο

Ο σεφ Χρήστος Παναγιώτου παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο μαριναρισμένο με μαύρη μπίρα και μυρωδικά. Χρησιμοποιώντας μπούτια κοτόπουλου, ελαιόλαδο, και μια ποικιλία από μπαχαρικά όπως πιπέρι, πάπρικα, και κύμινο,...

Κρέμα Αναρρόφησης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρέμα αναρρόφησης, η οποία περιλαμβάνει φύλλα κρούστας, ανθότυρο ζερζέκκις, ζάχαρη, μέλι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, ροδόσταγμα και καρύδια. Τα φύλλα ψήνονται πρώτα και μετά...

Κουνουπίδι στέικ με κεφαλοτύρι και γιαουρτένιο ντιπ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κουνουπίδι στέικ με κεφαλοτύρι και γιαουρτένιο ντιπ, δημιουργία της Χριστίνας Χριστοφή. Η συνταγή περιλαμβάνει μαρινάρισμα του κουνουπιδιού με ελαιόλαδο, σκόρδο και θυμάρι, και...

Ψυγείου μπισκοτάκια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα ψυγείου, περιγράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αλεύρι και σοκολάτα, ενώ η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των...

Σαλάτα με σπαράγγια, ντομάτα και τυρί φέτα

Η σαλάτα με σπαράγγια, ντομάτα και τυρί φέτα είναι μια φρέσκια και νόστιμη επιλογή που συνδυάζει ψητά σπαράγγια και ντοματίνια με κρουτόν ψωμιού και τριμμένη φέτα. Η βινεγκρέτ, που...

Clean Eating: Η διατροφική μόδα που ήρθε για να μείνει

Το Clean Eating είναι μια διατροφική τάση που προωθεί την κατανάλωση μη επεξεργασμένων τροφίμων, αποφεύγοντας τα προϊόντα με πρόσθετα και συντηρητικά. Παρουσιάζεται ως τρόπος ζωής που υπόσχεται υγεία και...

Αστέριος Κουστούδης: Γνωρίστε τον πολυβραβευμένο σεφ που θα δημιουργήσει στους Χρυσούς Σκούφους Κύπρου!

Ο Αστέριος Κουστούδης είναι ένας από τους κορυφαίους σεφ της γενιάς του, γνωστός για τη δημιουργικότητα και την ποιότητα των πιάτων του. Ως executive chef στα πολυτελή ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρεταννία»...

Μουσακάς με απλή μπεσαμέλ

Ο μουσακάς, ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά πιάτα με καταγωγή από την Ανατολή, αποκτά μια ελαφριά και γρήγορη εκδοχή με απλή μπεσαμέλ. Η συνταγή περιλαμβάνει στρώσεις από ψημένες μελιτζάνες,...

Τσίζκεϊκ με καραμέλα και καρύδια πεκάν

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός τσίζκεϊκ με καραμέλα και καρύδια πεκάν, ξεκινώντας από τη βάση με μπισκότα digestive και καρυδόψιχα, μέχρι την καραμέλα και το μείγμα του...

Αλμυρή μους με αναρή και κόκκινη καυτερή πιπεριά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αλμυρή μους με αναρή και κόκκινη καυτερή πιπεριά, περιλαμβάνοντας τα υλικά και την εκτέλεση. Για τη μους χρησιμοποιούνται αναρή, στραγγιστό γιαούρτι και αγγουράκια...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ