Κρεμώδες Ρυζόγαλο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κρεμώδες ρυζόγαλο, ξεκινώντας με τα υλικά που χρειάζονται, όπως ρύζι γλασέ, γάλα, ζάχαρη, νισεστέ, βανίλια και κανέλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του ρυζιού με νερό και αλάτι, ακολουθούμενο από την προσθήκη γάλακτος και ενός μείγματος ζάχαρης, νισεστέ και βανίλιας.

Το ρυζόγαλο ανακατεύεται μέχρι να πήξει και στη συνέχεια μοιράζεται σε μπολ για να κρυώσει. Αφού παγώσει στο ψυγείο, σερβίρεται με πασπαλισμένη κανέλα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

½ φλ. ρύζι γλασέ

1 φλ. νερό

1 πρέζα αλάτι

4 φλ. γάλα

4 κουταλιές ζάχαρη

3 κουταλιές καλά γεμάτες νισεστέ

2 φακελάκια βανίλια

κανέλα σε σκόνη για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι ρίχνετε το νερό και όταν βράσει προσθέτετε το αλάτι και το ρύζι. Σκεπάζετε με το καπάκι του, αφήνοντας όμως μια μικρή χαραμάδα για να φεύγει ο ατμός, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 12-13 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.

Στη συνέχεια, ρίχνετε τα 3 φλιτζάνια γάλα και συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας. Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε το 1 φλιτζάνι γάλα με τη ζάχαρη, το νισεστέ και τη βανίλια. Ανακατεύετε καλά με το σύρμα και προσθέτετε το μίγμα στο ρύζι. Με γρήγορες κινήσεις συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο. Το μοιράζετε σε ατομικά μπολ ή σε μια ωραία μεγάλη πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει. Το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει. Πασπαλίζετε με μπόλικη κανέλα και σερβίρετε. 

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει ρύζι γλασέ, γάλα, ζάχαρη, νισεστέ, βανίλια και κανέλα για το κρεμώδες ρυζόγαλο.
  • Το ρύζι βράζεται πρώτα με νερό και αλάτι και στη συνέχεια προστίθεται το γάλα.
  • Ανακατεύεται με μείγμα ζάχαρης, νισεστέ και βανίλιας μέχρι να πήξει και να κρυώσει.
  • Το ρυζόγαλο παγώνει στο ψυγείο και σερβίρεται με πασπαλισμένη κανέλα.
Διαβάστε επίσης

Σαλάτα Buddha Bowl µε µανιτάρια και καλαµπόκι

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για μια σαλάτα Buddha Bowl με μανιτάρια και καλαμπόκι, η οποία είναι γεμάτη χρώμα και γεύση. Η συνταγή περιλαμβάνει καστανό ρύζι, καλαμπόκι, μανιτάρια, μεξικάνικο μείγμα...

Φαλάφελ φούρνου με υγιεινό ντιπ ταχίνι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φαλάφελ φούρνου, συνοδευμένα με ένα υγιεινό ντιπ ταχίνι με σουμάκ. Η συνταγή περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία και το ψήσιμο των φαλάφελ,...

Λαζάνια για Χορτοφάγους

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για λαζάνια χορτοφαγικά, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η συνταγή περιλαμβάνει γέμιση με λαχανικά όπως μανιτάρια και μείγμα Mexico Mix, αρωματισμένη...

Σουφλέ / Πουτίγκα από καλαμπόκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σουφλέ καλαμποκιού, ένα νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή ορεκτικό. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν γλυκό καλαμπόκι, αυγά, γάλα, κρέμα γάλακτος,...

Καλαμποκίσιες τηγανίτες με σάλτσα γλυκόξινης ντιπ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμποκίσιες τηγανίτες, συνοδευόμενες από μια σάλτσα γλυκόξινης ντιπ. Για την παρασκευή των τηγανίτων, χρησιμοποιείται γλυκό καλαμπόκι, αλεύρι, μπαχαρικά, αυγά, φρέσκα κρεμμυδάκια και κόλιανδρος,...

Κρόκ-μεσιέ (Croque Monsieur): Η απόλυτη γαλλική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το γαλλικό σάντουιτς Croque Monsieur, μια αγαπημένη επιλογή στα γαλλικά καφέ. Περιγράφει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, που περιλαμβάνει την παρασκευή μπεσαμέλ,...

Φρέσκια σαλάτα με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο

Το άρθρο περιγράφει μια δροσερή συνταγή σαλάτας με καρδιές μαρουλιού και αβοκάντο, ιδανική για καλοκαιρινές μέρες. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως καλαμπόκι, σοταρισμένα πινόλια και παρμεζάνα, ενώ το ιδιαίτερο ντρέσινγκ με...

Ελαφρύ σοκολατένιο κέικ-σουφλέ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα ελαφρύ σοκολατένιο κέικ-σουφλέ, το οποίο είναι εύκολο στην παρασκευή και απαιτεί 45 λεπτά για να ετοιμαστεί. Η συνταγή περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας σοκολάτα...

Λαχταριστή τσιπούρα στη λαδόκολλα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λαχταριστή τσιπούρα στη λαδόκολλα, προσφέροντας αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία και το ψήσιμο του ψαριού. Χρησιμοποιούνται φρέσκα αρωματικά βότανα όπως θυμάρι, δεντρολίβανο και...

Αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για αμυγδαλωτά μπισκότα με νιφάδες βρώμης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες για την εκτέλεσή της. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αμύγδαλα, βρώμη, αλεύρι φαρίνα και καστανή ζάχαρη, ενώ...

Φτάστε τα 100 με αυτούς τους υγιεινούς τρόπους

Το άρθρο παρουσιάζει πρακτικούς τρόπους για να επιτύχουμε υγιή και μακροχρόνια ζωή μέχρι τα 100, χωρίς να απαιτούνται υπερβολές. Υπογραμμίζει τη σημασία της φροντίδας του εγκεφάλου μέσω σωματικής άσκησης,...

Ασιατικός μπακαλιάρος με μπρόκολο, αρακά και φασολάκια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ασιατικό μπακαλιάρο με μπρόκολο, αρακά και φασολάκια, περιλαμβάνοντας μια λίστα υλικών και οδηγίες εκτέλεσης. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κατεψυγμένο μπακαλιάρο και λαχανικά, ενώ η...

Σοκολατένιος κορμός με γεύση φράουλας

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για έναν σοκολατένιο κορμό με γεύση φράουλας, εστιάζοντας στη διαδικασία παρασκευής του παντεσπανιού σοκολάτας και της γέμισης. Αρχικά, το παντεσπάνι παρασκευάζεται με λιωμένη σοκολάτα,...

Εκλεκτές μακαρονάδες για την 60ή επέτειο των Χωριάτικων Μακαρονιών Μιτσίδη

Η εταιρεία Μιτσίδη γιόρτασε την 60ή επέτειο των Χωριάτικων Μακαρονιών της με μια ιδιαίτερη εκδήλωση για συνεργάτες και ΜΜΕ. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι καλεσμένοι απόλαυσαν τέσσερις από...

Γρήγορα κούκις για κάθε στιγμή

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κούκις, η οποία απαιτεί μόλις μισή ώρα για την προετοιμασία και το ψήσιμο. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως αλεύρι που φουσκώνει, ζάχαρη,...

Μαρινάτες μπριζόλες

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για μαρινάτες μπριζόλες, περιγράφοντας τα απαραίτητα υλικά και τη διαδικασία προετοιμασίας. Περιλαμβάνει οδηγίες για την παρασκευή μιας μαρινάδας με έψημα, μουστάρδα και πάστα ντομάτας,...

Ζουμερό κέικ σοκολάτας

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για ζουμερό κέικ σοκολάτας, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Για το κέικ απαιτούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, αλεύρι, κακάο και ζάχαρη,...

Γαρίδες με κοχύλια και αρωματική πάπρικα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για γαρίδες με κοχύλια και αρωματική πάπρικα. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο, γλυκιά πάπρικα και μακαρόνια κοχύλια. Η εκτέλεση της...

Σολομός με γλυκοπατάτες και χαρουπόμελο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σολομό με γλυκοπατάτες και χαρουπόμελο, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Ο σολομός μαρινάρεται με ένα μείγμα από σκόρδο, φρέσκο τζίντζερ και...

Boston cream pie ή κέικ κοκ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Boston cream pie, γνωστό και ως κέικ κοκ. Αρχικά, παρατίθενται τα υλικά για το κέικ, την κρέμα και την επικάλυψη σοκολάτας. Στη συνέχεια,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ